Mijn heerlijke weekmenu voor tussen twee feestdagen in
Nieuws

Mijn heerlijke weekmenu voor tussen twee feestdagen in

Wat een mooie tijden zijn het. We hebben net een lang weekend achter de rug door de brug die we op vrijdag maakten, en volgend weekend is alweer extra lang, want dan komt Pinksteren. Heerlijk toch. Maar het zijn ook plezante tijden om te werken, de dagen zijn langer, er is geregeld zon, en over een maandje is het echt zomervakantie.

Voor deze week heb ik weer een paar plezante gerechten voor jou verzameld. Doe er je profijt mee en verwen je familie en vrienden met deze makkelijke maar oh zo smakelijke recepten.

maandag

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels
Recept

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is zowat tien jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld. Ik zou uren kunnen vertellen over die prachtige reis … Lees meer

dinsdag

Taco's met kalkoenpita en appeldip
Recept

Taco’s met kalkoenpita en appeldip

Pita… Als je een avondje goed aan het doorzakken bent, dan krijg je in de vroege uurtjes bijna altijd zin in een vette hap, omdat de honger dan op een zeurende manier toe kan slaan, en je er ook vast van overtuigd bent dat zo’n vette pita of kebab in je maag de kater van een paar uur later wel in de kiem smoren zal … Lees meer

woensdag

PUREE MET WASABI, ERWTJES EN GEBAKKEN ZALM
Recept

Puree met wasabi, erwtjes en gebakken zalm

Als er ooit een ambassadeur voor de erwt wordt verkozen, dan stel ik mij kandidaat. Omdat het lekker zoete groentjes zijn, maar ook omdat ze met heel veel smaken te combineren zijn. Hier doen ze het zelfs goed bij wasabi, de pittige, groene mosterd uit Japan, die je ook bij de sushi krijgt, en waarmee je een eenvoudige kant-en-klare puree uit de supermarkt prima kunt pimpen … Lees meer

donderdag

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD
Recept

Witte asperges met een vinaigrette van witte wijnazijn, groene asperges, bieslook en graanmosterd

De derde maand al van mijn plezierige samenwerking met WW. En ik moet eerlijk zeggen: heel veel mensen bekijken hier de recepten die ik speciaal voor, en samen met de diëtisten van WW, het nieuwe Weight Watchers, heb bedacht. En ik krijg ook ontzettend veel lieve berichten, dankwoordjes en nieuwe ideetjes doorgestuurd … Lees meer

vrijdag

Drie keer lam met drie keer wortelen
Recept

Drie keer lam met drie keer wortelen

Het is een leuk idee om verschillende bereidingen van één ingrediënt bij elkaar te brengen. Op die manier kun je leuke structuren en verschillende smaken aanbrengen op je bord. Hier serveren we zelfs een combinatie van twee ingrediënten (lamsvlees en wortel) in drie verschillende structuren. Het resultaat is een bijzonder feestelijk gerecht waar je je gasten chique mee kunt verwennen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer