Mijn lekkere hamburger recepten

Mei is in Amerika de maand van de hamburger. En dat vieren ze trouwens redelijk fanatiek. Hamburgers zijn in de Verenigde Staten dan ook erg populair. Ze zijn daar ook  uitgevonden, en niet in Hamburg, zoals men wel eens verkeerdelijk durft te beweren.

De hamburger zoals we die kennen is in de 19de eeuw ontstaan toen veel Europese emigranten naar Amerika kwamen. Wikipedia zegt daarover: “Veel van hen reisden via Hamburg en maakten daar kennis met de frikadel. Dit gerecht leek op een biefstuk maar was gemaakt van gehakt, vermengd met brood en uien. Omdat het snel en goedkoop te bereiden was werd dit gerecht al snel populair in de Amerikaanse havensteden en werd het verkocht onder de naam Hamburger steak.” 

Mei is trouwens niet voor niks de maand van de hamburger, want de barbecues worden nu massaal buiten gezet in Amerika, en eens daar het vuur wordt aangestoken zijn ze ook echt vertrokken. Hier wil het weer voorlopig jammer genoeg nog niet meewerken, maar dat komt wel. En hamburgers hoeven natuurlijk niet per se op de barbecue gebakken te worden, je kunt ze ook grillen of bakken in de pan.

Ik zet mijn lievelingsrecepten voor jullie op een rijtje om deze feestmaand mee te vieren.