We komen dichter en dichter bij de zomer, en een goede vriendin van ons legde tijdens een online apero uit dat ze nu toch echt wel aan haar summer body wilde beginnen werken. En ze had er een goede reden voor. De kans is groot dat ze nu toch vakantie in eigen land gaat beleven, en ze wil er goed uitzien voor als ze buren zou tegenkomen ergens aan een zwembad of aan zee. Iedereen moest een beetje lachen met haar redenering, maar kijk, elke motivatie is goed.
In mijn nieuwe weekmenu wil ik net als vorige week nog eens 5 recepten delen die ik heb gemaakt voor WW, het vroegere weight watchers. Vorig jaar was ik hun ambassadeur en alle recepten die ik ontwikkeld heb in het kader van deze samenwerking werden door de leden van WW erg gewaardeerd. Ze zijn licht en gezond, maar ook lekker, en dat is gewoon hoe ik koken wil. Geniet van mijn weekmenu! En kook plezierig in uw kot.
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf.
Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meerRecept
Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Een Would Be Chef zoekt z’n inspiratie overal. Soms in kookboeken. Soms op sites van andere bloggers. Soms doe je een ideetje op wanneer je gaat eten bij vrienden of familie. Maar eerlijk is eerlijk: heel vaak haal ik mijn inspiratie ook uit restaurantbezoekjes. En dat kunnen bezoekjes aan sterrenrestaurants zijn, maar ook aan plezante eenvoudige brasserietjes … Lees meerRecept
Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten. Het is uiteraard niet de periode voor frisse slaatjes. Maar ook dan kun je nog altijd wel uitkijken welke ingrediënten je precies combineert zodat je geen caloriebommetjes verzint in de keuken … Lees meerRecept
Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel
https://wouldbechef.be/recept/slahartjes-gevuld-met-roze-garnalen-surimi-eiwit-en-een-lichte-mayonaise-met-magere-yoghurt/
Sinds begin dit jaar maak ik met heel veel plezier elke maand een nieuw recept voor WW. De bedoeling is om elke keer een echt lekker gerecht te ontwikkelen dat toch zo weinig mogelijk Smart Points bevat. Dat is sowieso al mijn focus bij de meeste van mijn gerechten, want ik ben een echte levensgenieter, maar ik wil toch op mijn gezondheid en mijn gewicht blijven letten … Lees meerRecept
Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer