Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren. Maar af en toe eens een goed dessert of een lekker koekje moet toch wel kunnen.
Deze koekjes zijn makkelijk zelf te maken en super lekker. Probeer maar eens uit, samen met de kinderen of de kleinkinderen, die houden daar enorm van! En een zoete zonde op zijn tijd kan natuurlijk geen kwaad. We wandelen die calorieën er wel weer af. En als extraatje heb ik nog eens het recept toegevoegd van heerlijke kaaskoekjes met Comté.
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer.
Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan. Er zijn duizenden recepten voor chocoladekoekjes. Wees gerust, ik heb ze niet allemaal uitgeprobeerd, maar dit receptje is alvast super lekker … Lees meer
Recept
Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent.
De bereiding is vrij eenvoudig en vlug gemaakt, daarna kan je ‘spelen’ met uitsteekvormpjes en na het bakken de koekjes garneren met chocolade of met wat bloemsuiker met water … Lees meer
Recept
Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham. De koekjes liggen op elkaar en de vulling ertussen maakt ze echt heerlijk romig, zo’n beetje zoals Prince of Oreo-koekjes … Lees meer
Recept
Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer
Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer