Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!
Nieuws

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

Vrijdagen zijn absolute feestdagen. De week is voorbij, en we mogen lekker genieten van een vrij weekend. Voor veel mensen wil dat vanavond zeggen: languit zakken voor de TV, en frietjes en “vlezekes” halen in de frituur. Wat een zalig vooruitzicht toch?

Maar ik heb voor jullie toch vijf kleine tips om van vanavond echt een feestavond te maken, voor als je eens iets anders uit wil proberen als frietjes.

BOEK LAST MINUTE nog vlug EEN RESTAURANTJE

Ik weet wel dat je wellicht zin hebt om lekker onderuit te zakken. Maar je hoeft niet per se te koken vanavond. Je kunt ook op restaurant. De meeste restaurants zitten wellicht vol geboekt, maar als je last minute wat begint rond te bellen kun je zeker nog ergens terecht. Bel naar een restaurant waar je goede herinneringen aan hebt, of probeer eens een zotte andere stijl of keuken.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

ZET DIE SMARTPHONE vanavond eens vrijwillig UIT

Echt genieten zonder smartphone is grote luxe. Eerder deze week vielen Facebook en Instagram uit, en zelfs Whatsapp. Dat was vervelend, maar dat hebben we toch ook overleefd. Je kunt het heft ook in eigen handen nemen en je met je gezin en een lekkere film afsluiten van de buitenwereld. Gordijnen dicht. Kaarsjes aan. Smartphone uit, en genieten.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

ORGANISEER EEN BARBECUE, het kan echt nog

Het is oktober, ik weet het, en de dagen korten. Maar echt koud is het nog niet en tegen koude kun je je sowieso wapenen. En het gaat vanavond niet regenen. Dus waarom geen lekkere barbecue organiseren, gewoon met het gezin. Of nodig wat buren of vrienden uit. Haal wat lekkere dingen om te grillen, en vier onverwacht het leven.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

APERITIEF eens lekker TOT AAN BEDTIJD

Ik ken een keitof gezin dat één keer per maand een aperitief-avond organiseert op vrijdag. Ik weet dat de kinderen voor de vrijdagmiddag zelfs een boterhammetje minder dan normaal meenemen naar school, en de ouders houden het ook op een soepje ‘s middags dan. De reden: van zes uur af tot aan bedtijd aperitieven ze. Soms spelen ze gezelschapsspelletjes, soms kijken ze een film, maar de hele avond doen ze hapjes. En dat kan echt vanalles zijn, maar dan in het klein. Geen ganse gerechten, maar heerlijke aperitief-hapjes, koud en warm, tot elf uur ‘s avonds. Dan eindigen ze vaak met zoete hapjes. Het zijn de topavonden van het gezin.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

BAK DE BESTE WAFELS OF PANNENKOEKEN VAN DE WERELD

Kijk, als je niet voor de frietjes, de pizza’s of de aperitief-hapjes kiest, ga dan gewoon voor een zoete avond. Ook lekker hoor, nu de dagen aan het korten zijn. Pannenkoeken zijn heerlijk. Wafels zijn dat ook. Met een kop hete chocolade, en dekentjes over de knieën. Ik geef je nog eens twee heerlijke recepten mee. De pannenkoeken van Roger van Damme, en de wafels van mijn mama Anny. Geniet van de vrijdag, en van het weekend!

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer

De heerlijke wafels van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken. Geen gedoe, maar rechtaan rechtuit. En ze maakt ook heel graag desserten, taarten, pannenkoeken en wafels. Ik mag haar heerlijke wafel-recept nu ook met jullie delen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer