Ooit op Q-music gebruikten Erwin Deckers en ik in de ochtend een jingeltje van iemand die uit volle borst “het is vriiiiiiiiijjjjjjjdag” schreeuwde. Dat gaf onze luisteraars extreem veel energie. Dat zorgde voor veel sfeer en heerlijke animo in onze ochtendshow. En dat bleek mensen ook wel gelukkig te maken.
Weten dat het weekend is, met dat gevoel van twee daagjes “lekker niks te moeten” was een heerlijke opsteker voor de vrijdagochtend. En eigenlijk wilden we dat fantastische ‘het is vrijdag-‘gevoel de hele week uitdragen op de radio. Misschien was dat wat overmoedig. Want altijd euforisch zijn kan ook wat overdreven lijken.
Vandaag op Joe gebruiken we dat soort kreten dus wat minder. We zijn veertigers, we zijn wat kalmer en nuchterder geworden. Maar anderzijds beseffen we wel meer en meer dat we van die mooie momenten van het leven moeten genieten.
Uit onderzoeken blijkt dat het zo belangrijk is om de batterijtjes geregeld op te laden en om naar een paar “vrije dagen” uit te kijken. Die weekends doen wonderen. Vooral het “niet moeten” kan helend zijn. Eens niet vroeg moeten opstaan. Eens niet in de file staan. Eens heel even lui in de zetel kunnen liggen. Eens vrienden ontvangen. Eens wandelen. Een paar uur de gordijnen dichtdoen en de wereld afsluiten. Quality time dus. En dat gevoel start vanavond. Als je dat wil…
Geniet van die vrijdagavond, en van het weekend. Zorg er maar eens voor dat de batterijkes weer volledig opgeladen worden. Ik wil het daarom vandaag nog eens uit volle borst uitschreeuwen, zoals we dat vroeger op de radio deden: “het is vrijdag!!!!” Geniet er maar van, met volle teugen. Gaan wij uiteraard ook doen!!!! Om vanavond een lekker feestgevoel te krijgen, zet ik een aantal lekkere ideetjes op een rij voor jou…
https://wouldbechef.be/recept/feestelijke-nachos-met-surimi/
Weet je nog dat ik dit weekend die grappige opgevulde broccoli heb gemaakt? Zag er een beetje gek uit, maar was wel heel lekker. Voor dat gerecht had ik ook buffelmozzarella gekocht en de helft daarvan heb ik in het gehakt ingewerkt. Dus had ik nog een tweede helft over, en ik vertel hier niks nieuws als ik zeg: in dit huis gaat nooit iets verloren … Lees meer
Recept
Heerlijk hapje: buffel-mozzarella en citroentijm
Chicken Nuggets…. het blijft toch gewoon een heerlijke guilty pleasure voor velen onder ons. Ik heb er vanmiddag nog eens zelf gemaakt, met een korstje van Dorito Tex-Mex chips. Daar hadden we namelijk nog een halve zak van over, en ik dacht: als korstje voor malse kippenreepjes zullen die wel werken … Lees meer
Recept
Chicken nuggets met dorito tex mex chips
Gaan we eens iets onverwacht doen? Why not? Dit is een simpel hapje met Oreo’s, dat ik vaak bij het aperitief serveer. Chocoladekoekjes zijn zoet natuurlijk. Maar ik maak er dus een hartig aperitiefhapje van met crème paté, peper van de molen, zeezout en frambozenconfituur. Dit is trouwens het gemakkelijkste hapje ever, in een wip bereid, en dat moet je dan ook doen: niet te lang op voorhand klaarmaken, want anders wordt het koekje wak en dan is het echt niet lekker meer … Lees meer
Recept
Hartige oreo
Nu ik op reis ben in New York en ik deze wedges voor het eerst at in downtown Manhattan moet ik deze “wedges” toch nog eens met je delen. Deze Amerikaanse curry-rozemarijn-frietjes zijn erg lekker met wat mayonaise, waar je currypoeder aan toevoegt, wat limoensap onder roert, en wat zeste van limoen over raspt … Lees meer
Recept
Frietjes maar dan anders: wedges
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer