Waarom vrijdag je echt wel gelukkig maakt!
Nieuws

Waarom vrijdag je echt wel gelukkig maakt!

Ooit op Q-music gebruikten Erwin Deckers en ik in de ochtend een jingeltje van iemand die uit volle borst “het is vriiiiiiiiijjjjjjjdag” schreeuwde. Dat gaf onze luisteraars extreem veel energie. Dat zorgde voor veel sfeer en heerlijke animo in onze ochtendshow. En dat bleek mensen ook wel gelukkig te maken.

Weten dat het weekend is, met dat gevoel van twee daagjes “lekker niks te moeten” was een heerlijke opsteker voor de vrijdagochtend. En eigenlijk wilden we dat fantastische ‘het is vrijdag-‘gevoel de hele week uitdragen op de radio. Misschien was dat wat overmoedig. Want altijd euforisch zijn kan ook wat overdreven lijken.

Vandaag op Joe gebruiken we dat soort kreten dus wat minder. We zijn veertigers, we zijn wat kalmer en nuchterder geworden. Maar anderzijds beseffen we wel meer en meer dat we van die mooie momenten van het leven moeten genieten.

Uit onderzoeken blijkt dat het zo belangrijk is om de batterijtjes geregeld op te laden en om naar een paar “vrije dagen” uit te kijken. Die weekends doen wonderen. Vooral het “niet moeten” kan helend zijn. Eens niet vroeg moeten opstaan. Eens niet in de file staan. Eens heel even lui in de zetel kunnen liggen. Eens vrienden ontvangen. Eens wandelen. Een paar uur de gordijnen dichtdoen en de wereld afsluiten. Quality time dus. En dat gevoel start vanavond. Als je dat wil…

Geniet van die vrijdagavond, en van het weekend. Zorg er maar eens voor dat de batterijkes weer volledig opgeladen worden. Ik wil het daarom vandaag nog eens uit volle borst uitschreeuwen, zoals we dat vroeger op de radio deden: “het is vrijdag!!!!” Geniet er maar van, met volle teugen. Gaan wij uiteraard ook doen!!!! Om vanavond een lekker feestgevoel te krijgen, zet ik een aantal lekkere ideetjes op een rij voor jou…

https://wouldbechef.be/recept/feestelijke-nachos-met-surimi/

HEERLIJK HAPJE: BUFFEL-MOZZARELLA EN CITROENTIJM
Recept

Heerlijk hapje: buffel-mozzarella en citroentijm

Weet je nog dat ik dit weekend die grappige opgevulde broccoli heb gemaakt? Zag er een beetje gek uit, maar was wel heel lekker. Voor dat gerecht had ik ook buffelmozzarella gekocht en de helft daarvan heb ik in het gehakt ingewerkt. Dus had ik nog een tweede helft over, en ik vertel hier niks nieuws als ik zeg: in dit huis gaat nooit iets verloren … Lees meer

CHICKEN NUGGETS MET DORITO TEX MEX CHIPS
Recept

Chicken nuggets met dorito tex mex chips

Chicken Nuggets…. het blijft toch gewoon een heerlijke guilty pleasure voor velen onder ons. Ik heb er vanmiddag nog eens zelf gemaakt, met een korstje van Dorito Tex-Mex chips. Daar hadden we namelijk nog een halve zak van over, en ik dacht: als korstje voor malse kippenreepjes zullen die wel werken … Lees meer

HARTIGE OREO
Recept

Hartige oreo

Gaan we eens iets onverwacht doen? Why not? Dit is een simpel hapje met Oreo’s, dat ik vaak bij het aperitief serveer. Chocoladekoekjes zijn zoet natuurlijk. Maar ik maak er dus een hartig aperitiefhapje van met crème paté, peper van de molen, zeezout en frambozenconfituur. Dit is trouwens het gemakkelijkste hapje ever, in een wip bereid, en dat moet je dan ook doen: niet te lang op voorhand klaarmaken, want anders wordt het koekje wak en dan is het echt niet lekker meer … Lees meer

FRIETJES MAAR DAN ANDERS: WEDGES
Recept

Frietjes maar dan anders: wedges

Nu ik op reis ben in New York en ik deze wedges voor het eerst at in downtown Manhattan moet ik deze “wedges” toch nog eens met je delen. Deze Amerikaanse curry-rozemarijn-frietjes zijn erg lekker met wat mayonaise, waar je currypoeder aan toevoegt, wat limoensap onder roert, en wat zeste van limoen over raspt … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer