Waarom vrijdag je echt wel gelukkig maakt!

Ooit op Q-music gebruikten Erwin Deckers en ik in de ochtend een jingeltje van iemand die uit volle borst “het is vriiiiiiiiijjjjjjjdag” schreeuwde. Dat gaf onze luisteraars extreem veel energie. Dat zorgde voor veel sfeer en heerlijke animo in onze ochtendshow. En dat bleek mensen ook wel gelukkig te maken.

Weten dat het weekend is, met dat gevoel van twee daagjes “lekker niks te moeten” was een heerlijke opsteker voor de vrijdagochtend. En eigenlijk wilden we dat fantastische ‘het is vrijdag-‘gevoel de hele week uitdragen op de radio. Misschien was dat wat overmoedig. Want altijd euforisch zijn kan ook wat overdreven lijken.

Vandaag op Joe gebruiken we dat soort kreten dus wat minder. We zijn veertigers, we zijn wat kalmer en nuchterder geworden. Maar anderzijds beseffen we wel meer en meer dat we van die mooie momenten van het leven moeten genieten.

Uit onderzoeken blijkt dat het zo belangrijk is om de batterijtjes geregeld op te laden en om naar een paar “vrije dagen” uit te kijken. Die weekends doen wonderen. Vooral het “niet moeten” kan helend zijn. Eens niet vroeg moeten opstaan. Eens niet in de file staan. Eens heel even lui in de zetel kunnen liggen. Eens vrienden ontvangen. Eens wandelen. Een paar uur de gordijnen dichtdoen en de wereld afsluiten. Quality time dus. En dat gevoel start vanavond. Als je dat wil…

Geniet van die vrijdagavond, en van het weekend. Zorg er maar eens voor dat de batterijkes weer volledig opgeladen worden. Ik wil het daarom vandaag nog eens uit volle borst uitschreeuwen, zoals we dat vroeger op de radio deden: “het is vrijdag!!!!” Geniet er maar van, met volle teugen. Gaan wij uiteraard ook doen!!!! Om vanavond een lekker feestgevoel te krijgen, zet ik een aantal lekkere ideetjes op een rij voor jou…