Ooit op Q-music gebruikten Erwin Deckers en ik in de ochtend een jingeltje van iemand die uit volle borst “het is vriiiiiiiiijjjjjjjdag” schreeuwde. Dat gaf onze luisteraars extreem veel energie. Dat zorgde voor veel sfeer en heerlijke animo in onze ochtendshow. En dat bleek mensen ook wel gelukkig te maken.
Weten dat het weekend is, met dat gevoel van twee daagjes “lekker niks te moeten” was een heerlijke opsteker voor de vrijdagochtend. En eigenlijk wilden we dat fantastische ‘het is vrijdag-‘gevoel de hele week uitdragen op de radio. Misschien was dat wat overmoedig. Want altijd euforisch zijn kan ook wat overdreven lijken.
Vandaag op Joe gebruiken we dat soort kreten dus wat minder. We zijn veertigers, we zijn wat kalmer en nuchterder geworden. Maar anderzijds beseffen we wel meer en meer dat we van die mooie momenten van het leven moeten genieten.
Uit onderzoeken blijkt dat het zo belangrijk is om de batterijtjes geregeld op te laden en om naar een paar “vrije dagen” uit te kijken. Die weekends doen wonderen. Vooral het “niet moeten” kan helend zijn. Eens niet vroeg moeten opstaan. Eens niet in de file staan. Eens heel even lui in de zetel kunnen liggen. Eens vrienden ontvangen. Eens wandelen. Een paar uur de gordijnen dichtdoen en de wereld afsluiten. Quality time dus. En dat gevoel start vanavond. Als je dat wil…
Geniet van die vrijdagavond, en van het weekend. Zorg er maar eens voor dat de batterijkes weer volledig opgeladen worden. Ik wil het daarom vandaag nog eens uit volle borst uitschreeuwen, zoals we dat vroeger op de radio deden: “het is vrijdag!!!!” Geniet er maar van, met volle teugen. Gaan wij uiteraard ook doen!!!! Om vanavond een lekker feestgevoel te krijgen, zet ik een aantal lekkere ideetjes op een rij voor jou…
https://wouldbechef.be/recept/feestelijke-nachos-met-surimi/
Weet je nog dat ik dit weekend die grappige opgevulde broccoli heb gemaakt? Zag er een beetje gek uit, maar was wel heel lekker. Voor dat gerecht had ik ook buffelmozzarella gekocht en de helft daarvan heb ik in het gehakt ingewerkt. Dus had ik nog een tweede helft over, en ik vertel hier niks nieuws als ik zeg: in dit huis gaat nooit iets verloren … Lees meer
Recept
Heerlijk hapje: buffel-mozzarella en citroentijm
Chicken Nuggets…. het blijft toch gewoon een heerlijke guilty pleasure voor velen onder ons. Ik heb er vanmiddag nog eens zelf gemaakt, met een korstje van Dorito Tex-Mex chips. Daar hadden we namelijk nog een halve zak van over, en ik dacht: als korstje voor malse kippenreepjes zullen die wel werken … Lees meer
Recept
Chicken nuggets met dorito tex mex chips
Gaan we eens iets onverwacht doen? Why not? Dit is een simpel hapje met Oreo’s, dat ik vaak bij het aperitief serveer. Chocoladekoekjes zijn zoet natuurlijk. Maar ik maak er dus een hartig aperitiefhapje van met crème paté, peper van de molen, zeezout en frambozenconfituur. Dit is trouwens het gemakkelijkste hapje ever, in een wip bereid, en dat moet je dan ook doen: niet te lang op voorhand klaarmaken, want anders wordt het koekje wak en dan is het echt niet lekker meer … Lees meer
Recept
Hartige oreo
Nu ik op reis ben in New York en ik deze wedges voor het eerst at in downtown Manhattan moet ik deze “wedges” toch nog eens met je delen. Deze Amerikaanse curry-rozemarijn-frietjes zijn erg lekker met wat mayonaise, waar je currypoeder aan toevoegt, wat limoensap onder roert, en wat zeste van limoen over raspt … Lees meer
Recept
Frietjes maar dan anders: wedges
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer