Waarom vrijdag je echt wel gelukkig maakt!
Nieuws

Waarom vrijdag je echt wel gelukkig maakt!

Ooit op Q-music gebruikten Erwin Deckers en ik in de ochtend een jingeltje van iemand die uit volle borst “het is vriiiiiiiiijjjjjjjdag” schreeuwde. Dat gaf onze luisteraars extreem veel energie. Dat zorgde voor veel sfeer en heerlijke animo in onze ochtendshow. En dat bleek mensen ook wel gelukkig te maken.

Weten dat het weekend is, met dat gevoel van twee daagjes “lekker niks te moeten” was een heerlijke opsteker voor de vrijdagochtend. En eigenlijk wilden we dat fantastische ‘het is vrijdag-‘gevoel de hele week uitdragen op de radio. Misschien was dat wat overmoedig. Want altijd euforisch zijn kan ook wat overdreven lijken.

Vandaag op Joe gebruiken we dat soort kreten dus wat minder. We zijn veertigers, we zijn wat kalmer en nuchterder geworden. Maar anderzijds beseffen we wel meer en meer dat we van die mooie momenten van het leven moeten genieten.

Uit onderzoeken blijkt dat het zo belangrijk is om de batterijtjes geregeld op te laden en om naar een paar “vrije dagen” uit te kijken. Die weekends doen wonderen. Vooral het “niet moeten” kan helend zijn. Eens niet vroeg moeten opstaan. Eens niet in de file staan. Eens heel even lui in de zetel kunnen liggen. Eens vrienden ontvangen. Eens wandelen. Een paar uur de gordijnen dichtdoen en de wereld afsluiten. Quality time dus. En dat gevoel start vanavond. Als je dat wil…

Geniet van die vrijdagavond, en van het weekend. Zorg er maar eens voor dat de batterijkes weer volledig opgeladen worden. Ik wil het daarom vandaag nog eens uit volle borst uitschreeuwen, zoals we dat vroeger op de radio deden: “het is vrijdag!!!!” Geniet er maar van, met volle teugen. Gaan wij uiteraard ook doen!!!! Om vanavond een lekker feestgevoel te krijgen, zet ik een aantal lekkere ideetjes op een rij voor jou…

https://wouldbechef.be/recept/feestelijke-nachos-met-surimi/

HEERLIJK HAPJE: BUFFEL-MOZZARELLA EN CITROENTIJM
Recept

Heerlijk hapje: buffel-mozzarella en citroentijm

Weet je nog dat ik dit weekend die grappige opgevulde broccoli heb gemaakt? Zag er een beetje gek uit, maar was wel heel lekker. Voor dat gerecht had ik ook buffelmozzarella gekocht en de helft daarvan heb ik in het gehakt ingewerkt. Dus had ik nog een tweede helft over, en ik vertel hier niks nieuws als ik zeg: in dit huis gaat nooit iets verloren … Lees meer

CHICKEN NUGGETS MET DORITO TEX MEX CHIPS
Recept

Chicken nuggets met dorito tex mex chips

Chicken Nuggets…. het blijft toch gewoon een heerlijke guilty pleasure voor velen onder ons. Ik heb er vanmiddag nog eens zelf gemaakt, met een korstje van Dorito Tex-Mex chips. Daar hadden we namelijk nog een halve zak van over, en ik dacht: als korstje voor malse kippenreepjes zullen die wel werken … Lees meer

HARTIGE OREO
Recept

Hartige oreo

Gaan we eens iets onverwacht doen? Why not? Dit is een simpel hapje met Oreo’s, dat ik vaak bij het aperitief serveer. Chocoladekoekjes zijn zoet natuurlijk. Maar ik maak er dus een hartig aperitiefhapje van met crème paté, peper van de molen, zeezout en frambozenconfituur. Dit is trouwens het gemakkelijkste hapje ever, in een wip bereid, en dat moet je dan ook doen: niet te lang op voorhand klaarmaken, want anders wordt het koekje wak en dan is het echt niet lekker meer … Lees meer

FRIETJES MAAR DAN ANDERS: WEDGES
Recept

Frietjes maar dan anders: wedges

Nu ik op reis ben in New York en ik deze wedges voor het eerst at in downtown Manhattan moet ik deze “wedges” toch nog eens met je delen. Deze Amerikaanse curry-rozemarijn-frietjes zijn erg lekker met wat mayonaise, waar je currypoeder aan toevoegt, wat limoensap onder roert, en wat zeste van limoen over raspt … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer