Zonnig weekmenu: 5 keer volop lente
Nieuws

Zonnig weekmenu: 5 keer volop lente

Het is gebeurd jongens. En meisjes. We zijn het voorbije weekend het zomeruur ingedoken, en we gaan dat meteen vieren met enkele heerlijke zonnige dagen. En daar heb ik mijn inspiratie gevonden voor een zonovergoten weekmenu. Laat de zon in je hart, en de vlam in je pan! En geniet met volle teugen

MAANDAG

Merguez met couscous
Recept

Merguez met couscous

Lekkere couscous is zo makkelijk te bereiden. Je hebt gewoon dubbel zoveel vocht nodig als couscous. Best gebruik je bouillon, maar dat mag eigenlijk ook gewoon kokend water zijn, want we gaan de smaak op een simpelere manier toevoegen. Je kunt er zo ongeveer elk vers kruid dille, basilicum, peterselie, koriander etc, of elke kant-en-klare saus die je in huis hebt onder mengen om er telkens weer een andere toets aan te geven … Lees meer

DINSDAG

Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot
Recept

Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot

Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders? Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets … Lees meer

WOENSDAG

Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui
Recept

Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui

Ik vind kalfsvlees echt een topproduct. Heel zuiver en fris, zalig om mee te werken. Ik vind dan ook dat kalfsvlees perfect past in heerlijke zomerse gerechten. Je kan het bovendien op heel veel verschillende manieren klaarmaken: à la plancha, op de bbq of gewoon gebakken. Wist je trouwens dat kalfsvlees een echte Europese specialiteit is en dat heel wat kalfsvlees uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon uit ons eigen land komt … Lees meer

DONDERDAG

ASPERGES OP Z'N ITALIAANS
Recept

Asperges op z’n italiaans

Witte en groene asperges zijn eigenlijk dezelfde groente. De witte groeit gewoon onder de grond, de groene mag z’n kopje in het zonlicht steken. Beiden zijn ongelofelijk lekker en gezond. De groene zijn wat steviger en krachtiger van smaak, de witte verfijnder en nootachtig. Deze bereiding kan ook met witte, maar deze keer dacht ik, komaan we gaan eens met de groene werken … Lees meer

VRIJDAG

https://wouldbechef.be/recept/ww-gepeperde-tonijn-mi-cuit-met-gemarineerde-kerstomaatjes-munt-rode-ui/

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer