Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv

Eerder deze maand heb ik enkele recepten ontwikkeld voor de Cookeo van Moulinex. De Cookeo kun je eigenlijk beschouwen als een handige keukenassistent. De Cookeo is uitgerust met 100 voorgeprogrammeerde recepten en helpt je stap voor stap bij het bereiden van lekkere maaltijden tot wel 6 personen. Ik heb zelf twee gerechten ontwikkeld: “Mosseltjes met kokos, wortelen, en rode curry” en “Kip met conférencepeer, kaneel en saffraan”.

De komende maand ga ik je enkele lekkere recepten serveren met de Companion van Moulinex, en ook zo’n prachtig toestel weggeven! De iCompanion XL multifunctionele kookrobot snijdt, bereidt en kookt alles wat je wil. Je kunt ermee koken, sudderen, stoomkoken, bakken, mengen en kneden. Er zijn 12 geautomatiseerde programma’s en 6 accessoires: een hakmes, een kneedmes/mixer, een blender, een garde, een stoommandje, en een XL voetstuk. Je kunt er ook nog eens een groentesnijder, stoomkoker, minikom, gebakset en een weegschaal aan toevoegen. En je kunt werken aan temperaturen van 30°C tot 150°C.

Je krijgt er ook nog eens een handig receptenboek bij met 300 recepten. En wat super handig is, de Companion is via Bluetooth verbonden met je smartphone of tablet, zodat je het kookproces via allerlei parameters en meldingen kunt aansturen en opvolgen.

Ik vind het een heerlijk toestel om mee te werken, omdat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Ik heb alvast twee originele recepten ontwikkeld. Het eerste recept is een hartige cheesecake met kingkrab en viseitjes. Eigenlijk super makkelijk om te maken, maar het ziet er wel spectaculair uit. Wanneer je deze taart als voorgerecht op tafel zet, en er spiesjes van snijdt voor je gasten, ga je zo hard scoren! Dankzij de Companion kun je als Would Be Chef doen alsof je een topchef bent.

Bereiding

 1. Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water.
 2. Breng het mes om te kneden/hakken aan in de COMPANION en mix de TUC-koekjes of de andere zoute crackers 20 sec op snelheid 12.
 3. Giet er de gesmolten boter over en mix 20 sec aan snelheid 4.
 4. Doe deze mengeling in een met bakpapier bedekte springvorm, en plaats in de vriezer om af te koelen.
 5. Meng de krab met de ricotta en de bieslook, afkruiden met peper en zout.
 6. Verwarm de room en doe daar de uitgeknepen gelatineblaadjes bij.
 7. Doe alles in de keukenrobot en mix een halve minuut op snelheid 8.
 8. Giet de mengeling van de krab met de ricotta in de springvorm.
 9. Laat minstens 3 uur opstijven in de ijskast onder huishoudfolie.
 10. Versier met de verschillende viseitjes en enkele takjes kort geblancheerde zeekraal.
 11. Snij mooie spiesjes van de cheesecake.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CAVA BRUT RESERVA

Luxueus klinken op het leven en dan nog eens aan een aantrekkelijke prijs, daar hou ik van. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.

Bestel hier mijn Cava Brut Reserva