Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv
Recept

Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv

Dit heb je nodig 4 personen

  • 150 gr crackers (mag gezouten zijn, maar pas op, de viseitjes zijn ook gezouten)
  • 70 gr gesmolten boter
  • 120 gr kingkrab
  • 140 gr ricotta
  • 60 gr zure room
  • 100 gr room
  • 5 gelatineblaadjes
  • Fijngehakte bieslook
  • Verschillende soorten viseitjes (lompviseitjes, zalmeitjes, foreleitjes, haringeitjes, en voor een feestdag, kaviaar)
  • Een klein beetje zeekraal
Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water.

2 / 11

Breng het mes om te kneden/hakken aan in de COMPANION en mix de TUC-koekjes of de andere zoute crackers 20 sec op snelheid 12.

3 / 11

Giet er de gesmolten boter over en mix 20 sec aan snelheid 4.

4 / 11

Doe deze mengeling in een met bakpapier bedekte springvorm, en plaats in de vriezer om af te koelen.

5 / 11

Meng de krab met de ricotta en de bieslook, afkruiden met peper en zout.

6 / 11

Verwarm de room en doe daar de uitgeknepen gelatineblaadjes bij.

7 / 11

Doe alles in de keukenrobot en mix een halve minuut op snelheid 8.

8 / 11

Giet de mengeling van de krab met de ricotta in de springvorm.

9 / 11

Laat minstens 3 uur opstijven in de ijskast onder huishoudfolie.

10 / 11

Versier met de verschillende viseitjes en enkele takjes kort geblancheerde zeekraal.

11 / 11

Snij mooie spiesjes van de cheesecake.

Laat het smaken.

Eerder deze maand heb ik enkele recepten ontwikkeld voor de Cookeo van Moulinex. De Cookeo kun je eigenlijk beschouwen als een handige keukenassistent. De Cookeo is uitgerust met 100 voorgeprogrammeerde recepten en helpt je stap voor stap bij het bereiden van lekkere maaltijden tot wel 6 personen. Ik heb zelf twee gerechten ontwikkeld: “Mosseltjes met kokos, wortelen, en rode curry” en “Kip met conférencepeer, kaneel en saffraan”.

Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv
Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv
Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv

De komende maand ga ik je enkele lekkere recepten serveren met de Companion van Moulinex, en ook zo’n prachtig toestel weggeven! De iCompanion XL multifunctionele kookrobot snijdt, bereidt en kookt alles wat je wil. Je kunt ermee koken, sudderen, stoomkoken, bakken, mengen en kneden. Er zijn 12 geautomatiseerde programma’s en 6 accessoires: een hakmes, een kneedmes/mixer, een blender, een garde, een stoommandje, en een XL voetstuk. Je kunt er ook nog eens een groentesnijder, stoomkoker, minikom, gebakset en een weegschaal aan toevoegen. En je kunt werken aan temperaturen van 30°C tot 150°C.

Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv
Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv
Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv
Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv

Je krijgt er ook nog eens een handig receptenboek bij met 300 recepten. En wat super handig is, de Companion is via Bluetooth verbonden met je smartphone of tablet, zodat je het kookproces via allerlei parameters en meldingen kunt aansturen en opvolgen.

Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv
Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv
Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv

Ik vind het een heerlijk toestel om mee te werken, omdat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Ik heb alvast twee originele recepten ontwikkeld. Het eerste recept is een hartige cheesecake met kingkrab en viseitjes. Eigenlijk super makkelijk om te maken, maar het ziet er wel spectaculair uit. Wanneer je deze taart als voorgerecht op tafel zet, en er spiesjes van snijdt voor je gasten, ga je zo hard scoren! Dankzij de Companion kun je als Would Be Chef doen alsof je een topchef bent.

Cheesecake met kingkrab en viseitjes in de Companion van Moulinex #adv

Bereiding

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water.
  2. Breng het mes om te kneden/hakken aan in de COMPANION en mix de TUC-koekjes of de andere zoute crackers 20 sec op snelheid 12.
  3. Giet er de gesmolten boter over en mix 20 sec aan snelheid 4.
  4. Doe deze mengeling in een met bakpapier bedekte springvorm, en plaats in de vriezer om af te koelen.
  5. Meng de krab met de ricotta en de bieslook, afkruiden met peper en zout.
  6. Verwarm de room en doe daar de uitgeknepen gelatineblaadjes bij.
  7. Doe alles in de keukenrobot en mix een halve minuut op snelheid 8.
  8. Giet de mengeling van de krab met de ricotta in de springvorm.
  9. Laat minstens 3 uur opstijven in de ijskast onder huishoudfolie.
  10. Versier met de verschillende viseitjes en enkele takjes kort geblancheerde zeekraal.
  11. Snij mooie spiesjes van de cheesecake.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CAVA BRUT RESERVA

Luxueus klinken op het leven en dan nog eens aan een aantrekkelijke prijs, daar hou ik van. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.

Bestel hier mijn Cava Brut Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer