Wokschotel met zeevruchten voor Wok Dynasty #collab

Je weet dat ik de trotse Guest Chef ben van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak.

En ik vind het dan ook een hele eer dat ik enkele wok-recepten mag ontwikkelen samen met de chefs. Je kunt mijn gerechten trouwens gaan proeven in één van de zes restaurants, in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse.

Deze wokschotel met lekkere zeevruchten is één van mijn favoriete Aziatische gerechten. Belangrijk is om alle ingrediënten eerst te blancheren in een goede groentebouillon, en daarna pas te wokken. Het geeft extra veel smaak aan je gerecht.

Lees ook het artikel Primeur: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty. Of het gerecht Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels.

Bereiding

  1. Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.
  2. Doe wat olie in de gloeiend hete wokpan.
  3. Doe er de oestersaus bij en laat al roerend even bakken.
  4. Doe er de andere ingrediënten bij en roerbak alles gaar.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner