Wokschotel met zeevruchten voor Wok Dynasty #collab
Recept

Wokschotel met zeevruchten voor Wok Dynasty #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 l groentebouillon
  • 4 scampi
  • 4 mosselen
  • 4 reepjes witte vis
  • 4 stukjes inktvis
  • ui
  • paprika
  • wortel
  • koriander
  • 1 el oestersaus
Wokschotel met zeevruchten voor Wok Dynasty #collab

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.

2 / 4

Doe wat olie in de gloeiend hete wokpan.

3 / 4

Doe er de oestersaus bij en laat al roerend even bakken.

4 / 4

Doe er de andere ingrediënten bij en roerbak alles gaar.

Laat het smaken.

Je weet dat ik de trotse Guest Chef ben van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak.

En ik vind het dan ook een hele eer dat ik enkele wok-recepten mag ontwikkelen samen met de chefs. Je kunt mijn gerechten trouwens gaan proeven in één van de zes restaurants, in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse.

Deze wokschotel met lekkere zeevruchten is één van mijn favoriete Aziatische gerechten. Belangrijk is om alle ingrediënten eerst te blancheren in een goede groentebouillon, en daarna pas te wokken. Het geeft extra veel smaak aan je gerecht.

Lees ook het artikel Primeur: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty. Of het gerecht Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels.

Bereiding

  1. Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.
  2. Doe wat olie in de gloeiend hete wokpan.
  3. Doe er de oestersaus bij en laat al roerend even bakken.
  4. Doe er de andere ingrediënten bij en roerbak alles gaar.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer