Wokschotel met zeevruchten voor Wok Dynasty #collab
Recept

Wokschotel met zeevruchten voor Wok Dynasty #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 l groentebouillon
  • 4 scampi
  • 4 mosselen
  • 4 reepjes witte vis
  • 4 stukjes inktvis
  • ui
  • paprika
  • wortel
  • koriander
  • 1 el oestersaus
Wokschotel met zeevruchten voor Wok Dynasty #collab

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.

2 / 4

Doe wat olie in de gloeiend hete wokpan.

3 / 4

Doe er de oestersaus bij en laat al roerend even bakken.

4 / 4

Doe er de andere ingrediënten bij en roerbak alles gaar.

Laat het smaken.

Je weet dat ik de trotse Guest Chef ben van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak.

En ik vind het dan ook een hele eer dat ik enkele wok-recepten mag ontwikkelen samen met de chefs. Je kunt mijn gerechten trouwens gaan proeven in één van de zes restaurants, in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse.

Deze wokschotel met lekkere zeevruchten is één van mijn favoriete Aziatische gerechten. Belangrijk is om alle ingrediënten eerst te blancheren in een goede groentebouillon, en daarna pas te wokken. Het geeft extra veel smaak aan je gerecht.

Lees ook het artikel Primeur: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty. Of het gerecht Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels.

Bereiding

  1. Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.
  2. Doe wat olie in de gloeiend hete wokpan.
  3. Doe er de oestersaus bij en laat al roerend even bakken.
  4. Doe er de andere ingrediënten bij en roerbak alles gaar.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer