Cocina Hermanos Torres

Het was op één van mijn wandelingen niet zo lang geleden dat ik (eigenlijk redelijk dicht bij onze eigen flat in Barcelona) een “nieuw” restaurant tegenkwam dat er supertof uitzag. Het bleek “Cocina Hermanos Torres” te zijn, het nieuwe restaurant van de meest beroemde culinaire tweeling in Spanje: Sergio en Javier Torres. Ik kende de broers Torres wel al langer. In Spanje zijn ze echt zeer bekend want ze komen heel vaak op televisie, en in de boekhandels en zelfs in de supermarkten zie je hun kookboeken altijd prominent in beeld staan.

Lange tijd hadden ze een restaurant in het Melia Sky Hotel: Dos Cielos. Daar waren we een paar jaar geleden nog eens gaan lunchen en dat had toen niet echt een enorme indruk gemaakt, ook al had het restaurant twee sterren. Maar de smaken zaten ons toen iets te scherp, en het restaurant was ook een beetje afgeleefd. Dos Cielos is intussen gesloten en dit nieuwe restaurant is een schot in de roos.

Het nieuwe kader is fenomenaal. In een oud industrieel pand hebben ze een spectaculair restaurant gemaakt waar de open keuken centraal staat en waar alle tafels rond zijn geplaatst, zodat je van overal een schitterend zicht hebt op de indrukwekkende keuken. Dat vraagt natuurlijk een grote discipline van het personeel, roepen is hier uit de boze, en iedereen kijkt er ook letterlijk op hun vingers. Maar de hele service is vlekkeloos verlopen, en als foodie is het boeiend om te zien hoe er gekookt wordt. Voor 65 couverts is er in totaal 40 man personeel aan de slag, dat is wel wat!

In Cocina Hermanos Torres gaan de twee broers terug naar de roots van hun culinaire geschiedenis, en proberen ze authentiek en vol smaak te koken, en dat lukt hen fantastisch. Aan de basis van vele gerechten liggen heel lekkere bouillons, zoals dat in de grote klassieke keuken altijd het geval is. De uiensoep met daarbij de toast met truffel is indrukwekkend juist gemaakt, en zo diep van smaak. De asperge met ham is spectaculair. En de toast met zee-egel op een gelei van schaaldieren is ontroerend lekker. En dat kun je van ongeveer elke gang zeggen.

Alles ziet er mooi uit, alles smaakt ontzettend lekker. Echt waar: de twee sterren zijn hier meer dan verdiend. En eigenlijk is dit voor mij zelfs beter dan Lasarte (3 sterren) waar we onlangs nog eens zijn gaan dineren. Een echte aanrader dus. Opgelet: goed op tijd boeken is nodig want het restaurant zit ver op voorhand volgeboekt.

 

MENU

Pop corn

Walk by collserola

Sea urchin, seaweed bread and consome

King Crab salad, coral rocks and herbs

Onion from Fuentes with truffle

White asparagus with Fisan Iberian Ham

Cauliflower royale with caviar

Tuna Roe and fresh cream

Foie and truffle ravioli

Sea bass with citrus salt

Codfish and its essence

Suckling pig

Burrata stracciatella, green pistacho and vanilla

Strawberries with black olive and pepper from Espelette

Green apple and celery ravioli

The age of cocoa

The Jewel