Na mijn slechte ervaring met m’n boeking met Brooklyn Fare, waar ik eerder deze week al over schreef zijn we op zoek gegaan naar een ander tof restaurant om te gaan dineren in New York. Het hoefde voor ons deze keer absoluut geen sterrenrestaurant te zijn, maar liever een no nonsense plek die lekker eten zonder al te veel blabla serveerde.
Om een of andere reden had ik Cosme over het hoofd gezien in m’n zoektocht naar toffe restaurants in New York. Cosme staat nochtans op nummer 40 in de lijst met de 100 beste restaurants van de wereld, de lijst waarop Eleven Madison Park op nummer 1 prijkt, en waarin de hoogste Belg Hof van Cleve van Peter Goossens is, op de 50ste plaats.
Cosme is een superhippe Mexicaan van chef Enrique Olvera. Het eten en de toffe losse sfeer staan er volledig in the picture, en voor de rest moet je geen gedoe verwachten. Geen mooie verhaaltjes bij je gerechten. Geen tafelkleedjes. Geen knipmessen van obers. Gewoon: superlekker Mexicaans eten. In een mooi hip luidruchtig levendig interieur, met mensen die aan de bar een glas staan te drinken en daar wat hapjes eten. Het was trouwens een van de plekken waar Barack Obama net voor het einde van z’n laatste termijn als president kwam eten in 2016.
We deelden eerst twee fantastisch frisse voorgerechtjes met rauwe vis: “Kampachi, sea buckthorn aguachile, turmeric, cucumber” en nadien “Cobia al pastor, pineapple puree, cilantro“. Vervolgens een soort van Mexicaanse pizza, een tortilla met cheddarkaas, paddenstoelen en truffel: “Sweet corn tlayuda, king trumpet, cured NY cheddar, black truffles” om te eindigen met het absolute signatuurgerecht van dit restaurant: succulente eend, met radijsjes en ui, veel lekkere kruiden en verse tortilla’s: “Duck carnitas, onions, radishes, cilantro“. Ook de desserts die we deelden waren fantastisch, vooral de merengue met maïsroom was indrukwekkend: “Husk meringue, corn mousse” maar ook de “Caramelized cacao butter, pistachio sorbet, raspberries” was bijzonder lekker. Is dit beter dan Hof Van Cleve. Onmogelijk te vergelijken. Is echt een kwestie van appelen en citroenen. Maar we hebben wel fantastisch lekker en ongedwongen gegeten, dat hadden ze ons bij Brooklyn Fare nooit kunnen serveren. Nèh!
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer