Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Restaurant

Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem

Contactgegevens

Een paar weken geleden, het was nog volop zomer, gingen we dineren in een van mijn favoriete Japanse restaurants in Barcelona, Koy Shunka. Het was Roger van Damme die me zes jaar geleden dit geweldige Japanse restaurant leerde kennen. En ook al komen we er niet al te vaak (er is in Barcelona gewoon zoveel keuze) het was een feest om er weer eens terug te zijn. Het verslag van de topavond in Koy Shunka, kun je hier nog eens opnieuw lezen.

Koy Shunka: de beste Japanner van Barcelona
Restaurant

Koy Shunka: de beste Japanner van Barcelona

Vorige week gingen we eindelijk nog eens dineren bij Koy Shunka, zondermeer het meest gastronomische Japanse restaurant van Barcelona. Ik moet bekennen: in de beginperiode dat we er woonden kwamen we er wel vaker. Maar er is zo’n gigantisch aanbod aan toprestaurants in de stad en dan kies je nogal vaak voor die paar stamrestaurants waar je echt vaak komt, en probeer je voor de rest zoveel mogelijk nieuwe plekken uit … Lees meer

Maar er is fijn nieuws voor mensen die de keuken van Koy Shunka eens was dichterbij willen meemaken, want de Japanse sterrenchef Hideki Matsuhisa opende afgelopen juni een nieuw restaurant en concept in Wijnegem: “K”. Onder impuls van Dick Vervoordt, ontwikkelaar van de site Kanaal, in samenwerking met de ervaren horecaondernemer Vinko Pepa. En daar gingen we onlangs dineren.

We hadden het geluk dat Vinko Pepa die avond zelf aan het dineren was op het terras, en hij nodigde ons uit om samen met z’n vrouw een aperitiefje te drinken. Uiteindelijk hebben we de hele avond samen aan tafel gezeten. Hij en z’n vrouw zijn net zo passionele Barcelona-liefhebbers als wij, dus tussen het heerlijke eten door hebben we de hele avond gekletst over onze favoriete restaurants in de Catalaanse hoofdstad, en tot onze verbazing bleken we echt dezelfde topplekjes te frequenteren. Bijzonder dat we elkaar daar nog nooit tegen het lijf zijn gelopen.

Restaurant K was een fijne nieuwe ervaring. Het terras was zalig op die mooie zomeravond, maar binnen is het ook fijn zitten in een eigentijds en smaakvol interieur. De familie Vervoordt weet natuurlijk wat smaak is (de grootste wereldsterren werken samen met Axel Vervoordt) en dat is hier ook te merken in het stijlvolle warme interieur. Met de vele kaders aan de muur en de duurzame materialen is dit een plek die je evengoed in Barcelona, in Tokio, in London of New York zou kunnen situeren.

Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem

En het eten? Echt lekker! Ik heb het gevoel dat in vergelijking met Koy Shunka, er nog een beetje meer “Westerse elementen” zijn toegevoegd aan de gerechten, maar dat klopt ook wel in deze setting. Maar alle producten zijn van topkwaliteit, er wordt hier duidelijk gewerkt met de beste leveranciers, en de uitvoering is echt zeer smaakvol. Wij gingen voor een degustatiemenu, en kregen een lange reeks lekkere gerechtjes. Net als bij Koy Shunka ga je hier trouwens niet met honger van tafel, de porties zijn ruim voldoende, en de menu’s zijn zeer gul. Een aanrader. Een beetje Catalaans Japans vlakbij de deur, om te ontdekken.

DEGUSTATIEMENU

Oister ponzu

Tomato sunomono/ garum dressing

Matured octopus/ karashimiso/ pork belly

Ika noodles/ tomato water, lemon verbena

Sahimi degustation

Lobster ikejime/ zuring/ fermented lemon

Japanese Wagyu/ grilled lettuce

Desserts

Umeboshi/ macerate plums

Chocolate ganache/ yuzu oil

Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem
Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Divinum Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience26

Divinum: ingetogen klasse in het hart van Girona #advertentie

Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer

Mas Salagros EcoResort & Restaurant 1497 Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience16

Puur natuur: Mas Salagros EcoResort & Restaurant 1497 #advertentie

Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer

Esperit Roca: een gastronomisch hoogtepunt in Catalonië 🌿 #advertentie

Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer

Direkte Barcelona Sven Ornelis Would Be Chef23

Direkte, verhuisd van de Boqueria naar Eixample

Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer

Benoit & Bernard De Witte Kruisem Sven Ornelis Would Be Chef3

Mijn bijzondere avond bij Benoit & Bernard Dewitte in Kruisem

Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer

La Boscana Bellvis Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience5

Meesterlijke gastronomie met fruit in de hoofdrol: La Boscana #advertentie

Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer

Ferreruela Lleida Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience3

Ferreruela in Lleida: productkeuken op z’n best #advertentie

Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer