Bye Bye de kilo's met mijn nieuwe weekmenu!
Nieuws

Bye Bye de kilo’s met mijn nieuwe weekmenu!

Vriendjes, de paasvakantie is intussen ook alweer voorbij. Bon ik heb dit jaar, voor het eerst, zelf geen echte paasvakantie gehad, en ik ben dus niet naar Barcelona geweest (nu ja, dat kon ook niet echt) maar dat maakt niet uit. Het was eigenlijk wel een fijne tijd.

Want eerlijk? Ik gebruikte de voorbije twee weken na m’n ochtendshow ook wel eens het excuus “het is tenslotte vakantie” om eens wat luier te zijn. Dan dronk ik al eens een glaasje witte wijn op de middag of dat lag ik eens een uurtje te niksen op de bank. Ik heb gewandeld hoor. En de weegschaal was niet opstandig.

Maar vanaf vandaag doe ik toch weer echt alsof de vakantie over is, en gaan we er weer heerlijk tegen aan! Meer sporten dus, minder drinken, en vooral: gezond en lekker eten.

Dus ik vind het wel een leuk idee om jullie vandaag weer te helpen en vandaag een nieuw weekmenu voor te schotelen. Smakelijk koken!

MAANDAG

SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE
Recept

Skrei met rijst van konjac en courgette

Ik hou van lekkere vis, dat is geweten. En nu is het seizoen van de skrei, dat is een fantastische winterkabeljauw die enkel van januari tot maart in de winkel verkocht wordt. Maar je kunt gerust kabeljauw of andere witte vis als alternatief gebruiken. Ik heb die gestoomd en er een heerlijke bereiding met courgette en “rijst van Konjac” (een plant die voorkomt in de warmere gebieden van Azië … Lees meer

DINSDAG

ROZE PASTASALADE MET GEROOKTE SARDIENEN EN FETA
Recept

Roze pastasalade met gerookte sardienen en feta

In mijn kookboek de Would Be Chef stond deze roze pastasalade al eens met geitenkaas en gerookte paling, maar hier in Barcelona heb ik ze gisteren na een lange wandeling nog eens gemaakt met gerookte sardientjes (die je hier op de markt vacuüm verpakt kunt kopen) en een stukje feta dat ik nog over had … Lees meer

WOENSDAG

LAMSFILET MET ERWT EN PARMEZAAN
Recept

Lamsfilet met erwt en parmezaan

Als je vandaag naar de beenhouwer gaat, breng eens lamsfiletjes mee. Lam is heerlijk gezond en lekker vlees, en veel minder expliciet van smaak dan schapenvlees dus de kans is heel groot dat je huisgenoten dat zullen lusten. Zeker wanneer je het lam eens in de oven klaarmaakt onder dit smaakvolle korstje van erwt en parmezaan … Lees meer

DONDERDAG

SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN
Recept

SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan … Lees meer

VRIIJDAG

LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ
Recept

Lekker zomers: vispapillot op de bbq

Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer