22 februari: Cook a sweet patato day
Nieuws

22 februari: Cook a sweet patato day

Toch grappig dat in de Verenigde Staten, elke dag tegenwoordig wel z’n eigen naam heeft. En het is natuurlijk ook handig voor mensen die een foodblog hebben dat veel van die dagen aan eten of drank zijn gelinkt. Zo is het vandaag “Cook A Sweet Potato Day”.

Nu ben ik zelf echt wel fan van zoete aardappelen. Je hoort me helemaal niet zeggen dat gewone aardappelen slecht of ongezond zouden zijn, neen, die eet ik ook graag en nog best veel in allerlei verschillende bereidingen. Maar zoete aardappelen zijn ook gewoon ontzettend lekker, makkelijk klaar te maken ook, en zijn ook echt wel gezond.

De zoete aardappel of bataat bevat veel vezels, die zijn sowieso goed voor je darmen en ze geven je een vol gevoel waardoor je minder snel honger krijgt en dus niet begint te snoepen. De zoete aardappel bevat ook weinig vet en geen cholesterol maar bevat wel vitamine A, B6 en C.  Kortom: een ster in de keuken.

Speciaal om de feestdag van de zoete aardappel te vieren heb ik enkele makkelijke en lekkere gerechten met zoete aardappel voor jullie op een rij gezet.

KIPPEN GEHAKTBROODJE MET WORTELEN EN ZOETE AARDAPPEL
Recept

Kippen gehaktbroodje met wortelen en zoete aardappel

Is het winter? Is het druilerig weer? Dan is een vleesbroodje natuurlijk altijd een goed idee. Ik heb al zoveel variaties gemaakt op dat heerlijke thema. Maar vandaag wou ik eens een vleesbroodje met lekkere gezonde groenten maken, dat niet te vettig is, en toch bomvol smaak zit en voor een keer zonder aardappelen of puree … Lees meer

Portobello burger met zoete aardappel frietjes
Recept

Portobello burger met zoete aardappel frietjes

Hoe meer culinaire inspiratie, hoe creatiever we aan de slag kunnen in de keuken. Onze Guest Would Be Chef van de week is Lise Vanrijckeghem. Lise heeft haar eigen foodblog Miss Bonbon, vol lekkere gerechten, zoete zondes en healthy food. Ze is 26 jaar en sales specialist. Na een werkdag is koken voor haar de beste ontspanning … Lees meer

Hete duivel met zoete aardappel, perenmoes en seitan
Recept

Hete duivel met zoete aardappel, perenmoes en seitan

Hete Duivel is een gekende en zeer populaire ovenschotel waarmee je ook bij kinderen erg scoort. De combinatie van aardappelpuree, appelmoes en gehakt, met een krokant kaaskorstje is gewoon een heerlijk wintergerecht. Het was dan ook één van de populairste recepten uit “De Happy Cooker” het immens populaire kookboek dat wijlen Dre Steemans, beter bekend als Felice, uitbracht in samenwerking met de toen populaire radiozender Donna … Lees meer

ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT
Recept

Zoete aardappel met wortelspread en kippenwit

Ik ben weer helemaal in een gezonde periode. Heeft met het zonnige weer en de nu toch wel wat langer wordende dagen te maken. Ik ga dus weer massaal veel wandelen. Ik probeer licht maar gezond te eten. En ik drink m’n super gezonde gember en citroenthee in de ochtend. Het recept daar van kun je hier vinden: Vanavond was ik alleen thuis en ik heb de restjes uit de frigo gebruikt … Lees meer

ZOETE AARDAPPEL MET PICKLES VAN BLOEMKOOL
Recept

Zoete aardappel met pickles van bloemkool

De zomervakantie is voorbij voor mij. Traditioneel voor mij het moment om even anders te gaan leven en koken. Op vakantie wandel ik ontzettend veel waardoor ik niet echt verzwaar of zo. Maar toch leef je in het buitenland, en zo hoort dat ook af en toe, toch een stukje ongezonder. Veel op restaurant gaan, een wijntje elke dag, je kent dat wel … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer