22 februari: Cook a sweet patato day
Nieuws

22 februari: Cook a sweet patato day

Toch grappig dat in de Verenigde Staten, elke dag tegenwoordig wel z’n eigen naam heeft. En het is natuurlijk ook handig voor mensen die een foodblog hebben dat veel van die dagen aan eten of drank zijn gelinkt. Zo is het vandaag “Cook A Sweet Potato Day”.

Nu ben ik zelf echt wel fan van zoete aardappelen. Je hoort me helemaal niet zeggen dat gewone aardappelen slecht of ongezond zouden zijn, neen, die eet ik ook graag en nog best veel in allerlei verschillende bereidingen. Maar zoete aardappelen zijn ook gewoon ontzettend lekker, makkelijk klaar te maken ook, en zijn ook echt wel gezond.

De zoete aardappel of bataat bevat veel vezels, die zijn sowieso goed voor je darmen en ze geven je een vol gevoel waardoor je minder snel honger krijgt en dus niet begint te snoepen. De zoete aardappel bevat ook weinig vet en geen cholesterol maar bevat wel vitamine A, B6 en C.  Kortom: een ster in de keuken.

Speciaal om de feestdag van de zoete aardappel te vieren heb ik enkele makkelijke en lekkere gerechten met zoete aardappel voor jullie op een rij gezet.

KIPPEN GEHAKTBROODJE MET WORTELEN EN ZOETE AARDAPPEL
Recept

Kippen gehaktbroodje met wortelen en zoete aardappel

Is het winter? Is het druilerig weer? Dan is een vleesbroodje natuurlijk altijd een goed idee. Ik heb al zoveel variaties gemaakt op dat heerlijke thema. Maar vandaag wou ik eens een vleesbroodje met lekkere gezonde groenten maken, dat niet te vettig is, en toch bomvol smaak zit en voor een keer zonder aardappelen of puree … Lees meer

Portobello burger met zoete aardappel frietjes
Recept

Portobello burger met zoete aardappel frietjes

Hoe meer culinaire inspiratie, hoe creatiever we aan de slag kunnen in de keuken. Onze Guest Would Be Chef van de week is Lise Vanrijckeghem. Lise heeft haar eigen foodblog Miss Bonbon, vol lekkere gerechten, zoete zondes en healthy food. Ze is 26 jaar en sales specialist. Na een werkdag is koken voor haar de beste ontspanning … Lees meer

Hete duivel met zoete aardappel, perenmoes en seitan
Recept

Hete duivel met zoete aardappel, perenmoes en seitan

Hete Duivel is een gekende en zeer populaire ovenschotel waarmee je ook bij kinderen erg scoort. De combinatie van aardappelpuree, appelmoes en gehakt, met een krokant kaaskorstje is gewoon een heerlijk wintergerecht. Het was dan ook één van de populairste recepten uit “De Happy Cooker” het immens populaire kookboek dat wijlen Dre Steemans, beter bekend als Felice, uitbracht in samenwerking met de toen populaire radiozender Donna … Lees meer

ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT
Recept

Zoete aardappel met wortelspread en kippenwit

Ik ben weer helemaal in een gezonde periode. Heeft met het zonnige weer en de nu toch wel wat langer wordende dagen te maken. Ik ga dus weer massaal veel wandelen. Ik probeer licht maar gezond te eten. En ik drink m’n super gezonde gember en citroenthee in de ochtend. Het recept daar van kun je hier vinden: Vanavond was ik alleen thuis en ik heb de restjes uit de frigo gebruikt … Lees meer

ZOETE AARDAPPEL MET PICKLES VAN BLOEMKOOL
Recept

Zoete aardappel met pickles van bloemkool

De zomervakantie is voorbij voor mij. Traditioneel voor mij het moment om even anders te gaan leven en koken. Op vakantie wandel ik ontzettend veel waardoor ik niet echt verzwaar of zo. Maar toch leef je in het buitenland, en zo hoort dat ook af en toe, toch een stukje ongezonder. Veel op restaurant gaan, een wijntje elke dag, je kent dat wel … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer