22 februari: Cook a sweet patato day

Toch grappig dat in de Verenigde Staten, elke dag tegenwoordig wel z’n eigen naam heeft. En het is natuurlijk ook handig voor mensen die een foodblog hebben dat veel van die dagen aan eten of drank zijn gelinkt. Zo is het vandaag “Cook A Sweet Potato Day”.

Nu ben ik zelf echt wel fan van zoete aardappelen. Je hoort me helemaal niet zeggen dat gewone aardappelen slecht of ongezond zouden zijn, neen, die eet ik ook graag en nog best veel in allerlei verschillende bereidingen. Maar zoete aardappelen zijn ook gewoon ontzettend lekker, makkelijk klaar te maken ook, en zijn ook echt wel gezond.

De zoete aardappel of bataat bevat veel vezels, die zijn sowieso goed voor je darmen en ze geven je een vol gevoel waardoor je minder snel honger krijgt en dus niet begint te snoepen. De zoete aardappel bevat ook weinig vet en geen cholesterol maar bevat wel vitamine A, B6 en C.  Kortom: een ster in de keuken.

Speciaal om de feestdag van de zoete aardappel te vieren heb ik enkele makkelijke en lekkere gerechten met zoete aardappel voor jullie op een rij gezet.