Daar is de zon... (ook) in mijn weekmenu
Nieuws

Daar is de zon… (ook) in mijn weekmenu

Het was vanuit Spanje niet leuk om het weerbericht in België te volgen de voorbije week. Na een volle maand lente in maart kreeg ik van vrienden en familie die eerste week van de paasvakantie enkel trieste of lichtjes jaloerse berichtjes wanneer ik een zonnige foto had gestuurd: in België was het namelijk herfst.

Dat zou de komende week dus wel gaan veranderen. De temperaturen gaan alvast de hoogte in, en de zon zal ook meer van de partij zijn. Een goede reden om jullie, zij het nog wel vanuit Barcelona, nog eens een zonnig weekmenu te serveren. Om de boel een beetje te forceren.

En niet vergeten: deze zomer kun jij misschien mee met mij op citytrip naar Barcelona, want ik geef zo’n zalig reisje weg via deze link op Wijn Ornelis. Wie weet gaan we dat samen ook eens een stevige wandeling maken, en lekker eten, in de zon van Barcelona. Want die is er in juli en augustus zeker.

MAANDAG

PIKANTE KIP, MUNT, VELDSLA EN WATERMELOEN
Recept

Pikante kip, munt, veldsla en watermeloen

Watermeloen is, ook al bevat het vooral heel veel water, toch ontzettend lekker fruit. In de zomer, op vakantie in het zuiden heb ik altijd watermeloen in huis. Het is heerlijk bij het ontbijt, met wat yoghurt. In de blender kun je er een gezond frisdrankje van maken. Zomaar als tussendoortje is het heerlijk … Lees meer

DINSDAG

Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella
Recept

Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella

Een croque is altijd scoren. De klassieker met kaas en hesp kent iedereen, maar het is ook leuk om eens een variatie te maken. Mijn mama deed dat vroeger altijd. Dan maakte ze ook een croque met banaan tussen, of een reepje chocolade. En als je in Barcelona bent moet je zeker eens gaan eten bij de Bikineria in de Mercat del Ninot, vlakbij onze flat … Lees meer

WOENSDAG

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijsjes
Recept

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijsjes

Vanmorgen was het om half negen alweer tijd voor de tweede aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. En mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, en hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts nog wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau … Lees meer

DONDERDAG

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum
Recept

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Vrienden, het is toch nog wel eens tijd voor een absoluut feestgerecht op deze foodblog. Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees, een licht en smakelijk topproduct uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon ook uit ons eigen land. Het is fijn om daar mee aan de slag te gaan, want eerlijk gezegd, #shoplocal probeer ik zeker in deze tijden ook volop te steunen … Lees meer

VRIJDAG

MIJN PITTIGE PASTA VONGOLE
Recept

Mijn pittige pasta vongole

Italianen zijn heel kritisch als het over hun pasta’s gaat. Elk dorp, elke mama zelfs, heeft zo haar eigen recept voor verse pasta, maar zeker voor de pastasaus. In het Zuiden zullen ze bijvoorbeeld wel tomaatjes bij de Pasta al Vongole doen, wat in het Noorden echt nooit gebeuren zal. Uitgeweken Italianen durven aan hun pasta al vongole zelfs een goede scheut room toevoegen, maar dat vind ik zelf doodzonde … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

gym

Veel vragen en best wel wat kritiek op mijn vele uren sporten

Ik krijg de laatste tijd veel vragen en opmerkingen over al mijn sporten. Sinds augustus vorig jaar heb ik de knop omgezet om (voor de zoveelste keer) gezonder te gaan leven en veel te bewegen … Lees meer

Waarom goede voornemens begin januari mislukken!

Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer

Kreeftje Oudjaar

Ons menu voor oudjaar… en wat eet jij?

Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer

Opgelet: pistolets en sandwichen hou je op een andere manier vers!

Pistolets hou je op een andere manier vers dan sandwichen

Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer