De 5 beste desserts van 2018
Nieuws

De 5 beste desserts van 2018

Ik ben niet zo’n ontzettend grote desserteter. Meestal heb ik na het hoofgerecht gewoon meer dan genoeg gegeten. Soms, als ik nog een klein gaatje over heb, ga ik graag voor een stukje kaas. Maar wanneer je voor een menu gaat, of je gaat eten in de strafste restaurants, dan moet je natuurlijk ook ontdekken hoe de chefs hun desserts aanpakken.

Het voorbije jaar at ik daardoor toch weer enkele nagerechten die echt indrukwekkend waren. Smaakbommetjes, maar vaak ook strelingen voor het oog. Ik zet mijn vijf favoriete graag op een rijtje.

apple, quince and woodruff

Een stukje appeltaart. Meer moet dat niet zijn. En als het er zo uitziet dan geloof je je ogen niet… Zo schattig, èn zo lekker! Ik at het in Kadeau in Kopenhagen en ik was er mega onder de indruk van hoe zo’n immense klassieker zo prachtig opnieuw kan uitgevonden worden!

Ontdek hier meer over Kadeau

De 5 beste desserts van 2018

Husk meringue, corn mousse

Ik heb Cosme in New York, de nummer 32 van de wereld al eerder vermeld. De eend die we daar als hoofdgerecht kregen was indrukwekkend. Maar ook de desserts die we deelden waren fantastisch, vooral de merengue met maïsroom was indrukwekkend. Als je ooit in New York bent moet je dit nagerecht echt gaan proberen: epic!

Ontdek hier meer over Cosme

De 5 beste desserts van 2018

Citron de Menton, givré au Limoncello et citron confit, aux saveurs de poire

Ik schreef al eerder erg enthousiast over de Épicure in Parijs. Ik at er mijn favoriete voorgerecht van 2018, maar ook dit desserts heeft me echt stil gekregen. De “Citron de Menton” is echt een immens kunststukje. Geen idee hoe de krokante suikerkorst rond de schuimige inhoud, met daarin dan nog eens smaken van geconfijte citroen en peer wordt bereikt, maar zowel het oog als de smaakpapillen werden intens verwend.

Ontdek hier meer over de Épicure

De 5 beste desserts van 2018

Dame Blanche 2018 Roger Van Damme

Het is ontzettend moeilijk om er één dessert uit te kiezen als het over het repertoire van mijn goede vriend Roger gaat. Al zijn nagerechten zijn pure kunst, en in zijn fantastische nieuwe boek “Roger van Damme Dessert” staan zoveel kunstwerkjes. Laat me dan toch maar kiezen voor deze dame blanche. Die is namelijk fenomenaal, met respect voor het klassieke gerecht, maar helemaal up to date gezet en verfijnd zoals enkel deze grootmeester dat kan.

Ontdek hier meer over het nieuwe boek van Roger van Damme

De 5 beste desserts van 2018

Bijenkorf: Bloemige, fruitige en kruidige smaken van honing uit onze tuin

Voor het vijfde dessert dat alle lofbetuigingen verdient gaan we nog eens terug naar Eghezee naar l’Air du Temps. Na een fantastisch menu kregen we een prachtig dessert geserveerd, volledig bereid rond honing. In vier bordjes kregen we allerlei prachtige smaken te proeven die perfect in evenwicht waren. Geniaal.

Ontdek hier meer over Air du Temps

De 5 beste desserts van 2018

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer