De 5 beste desserts van 2018
Nieuws

De 5 beste desserts van 2018

Ik ben niet zo’n ontzettend grote desserteter. Meestal heb ik na het hoofgerecht gewoon meer dan genoeg gegeten. Soms, als ik nog een klein gaatje over heb, ga ik graag voor een stukje kaas. Maar wanneer je voor een menu gaat, of je gaat eten in de strafste restaurants, dan moet je natuurlijk ook ontdekken hoe de chefs hun desserts aanpakken.

Het voorbije jaar at ik daardoor toch weer enkele nagerechten die echt indrukwekkend waren. Smaakbommetjes, maar vaak ook strelingen voor het oog. Ik zet mijn vijf favoriete graag op een rijtje.

apple, quince and woodruff

Een stukje appeltaart. Meer moet dat niet zijn. En als het er zo uitziet dan geloof je je ogen niet… Zo schattig, èn zo lekker! Ik at het in Kadeau in Kopenhagen en ik was er mega onder de indruk van hoe zo’n immense klassieker zo prachtig opnieuw kan uitgevonden worden!

Ontdek hier meer over Kadeau

De 5 beste desserts van 2018

Husk meringue, corn mousse

Ik heb Cosme in New York, de nummer 32 van de wereld al eerder vermeld. De eend die we daar als hoofdgerecht kregen was indrukwekkend. Maar ook de desserts die we deelden waren fantastisch, vooral de merengue met maïsroom was indrukwekkend. Als je ooit in New York bent moet je dit nagerecht echt gaan proberen: epic!

Ontdek hier meer over Cosme

De 5 beste desserts van 2018

Citron de Menton, givré au Limoncello et citron confit, aux saveurs de poire

Ik schreef al eerder erg enthousiast over de Épicure in Parijs. Ik at er mijn favoriete voorgerecht van 2018, maar ook dit desserts heeft me echt stil gekregen. De “Citron de Menton” is echt een immens kunststukje. Geen idee hoe de krokante suikerkorst rond de schuimige inhoud, met daarin dan nog eens smaken van geconfijte citroen en peer wordt bereikt, maar zowel het oog als de smaakpapillen werden intens verwend.

Ontdek hier meer over de Épicure

De 5 beste desserts van 2018

Dame Blanche 2018 Roger Van Damme

Het is ontzettend moeilijk om er één dessert uit te kiezen als het over het repertoire van mijn goede vriend Roger gaat. Al zijn nagerechten zijn pure kunst, en in zijn fantastische nieuwe boek “Roger van Damme Dessert” staan zoveel kunstwerkjes. Laat me dan toch maar kiezen voor deze dame blanche. Die is namelijk fenomenaal, met respect voor het klassieke gerecht, maar helemaal up to date gezet en verfijnd zoals enkel deze grootmeester dat kan.

Ontdek hier meer over het nieuwe boek van Roger van Damme

De 5 beste desserts van 2018

Bijenkorf: Bloemige, fruitige en kruidige smaken van honing uit onze tuin

Voor het vijfde dessert dat alle lofbetuigingen verdient gaan we nog eens terug naar Eghezee naar l’Air du Temps. Na een fantastisch menu kregen we een prachtig dessert geserveerd, volledig bereid rond honing. In vier bordjes kregen we allerlei prachtige smaken te proeven die perfect in evenwicht waren. Geniaal.

Ontdek hier meer over Air du Temps

De 5 beste desserts van 2018

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer