De 5 beste desserts van 2018
Nieuws

De 5 beste desserts van 2018

Ik ben niet zo’n ontzettend grote desserteter. Meestal heb ik na het hoofgerecht gewoon meer dan genoeg gegeten. Soms, als ik nog een klein gaatje over heb, ga ik graag voor een stukje kaas. Maar wanneer je voor een menu gaat, of je gaat eten in de strafste restaurants, dan moet je natuurlijk ook ontdekken hoe de chefs hun desserts aanpakken.

Het voorbije jaar at ik daardoor toch weer enkele nagerechten die echt indrukwekkend waren. Smaakbommetjes, maar vaak ook strelingen voor het oog. Ik zet mijn vijf favoriete graag op een rijtje.

apple, quince and woodruff

Een stukje appeltaart. Meer moet dat niet zijn. En als het er zo uitziet dan geloof je je ogen niet… Zo schattig, èn zo lekker! Ik at het in Kadeau in Kopenhagen en ik was er mega onder de indruk van hoe zo’n immense klassieker zo prachtig opnieuw kan uitgevonden worden!

Ontdek hier meer over Kadeau

De 5 beste desserts van 2018

Husk meringue, corn mousse

Ik heb Cosme in New York, de nummer 32 van de wereld al eerder vermeld. De eend die we daar als hoofdgerecht kregen was indrukwekkend. Maar ook de desserts die we deelden waren fantastisch, vooral de merengue met maïsroom was indrukwekkend. Als je ooit in New York bent moet je dit nagerecht echt gaan proberen: epic!

Ontdek hier meer over Cosme

De 5 beste desserts van 2018

Citron de Menton, givré au Limoncello et citron confit, aux saveurs de poire

Ik schreef al eerder erg enthousiast over de Épicure in Parijs. Ik at er mijn favoriete voorgerecht van 2018, maar ook dit desserts heeft me echt stil gekregen. De “Citron de Menton” is echt een immens kunststukje. Geen idee hoe de krokante suikerkorst rond de schuimige inhoud, met daarin dan nog eens smaken van geconfijte citroen en peer wordt bereikt, maar zowel het oog als de smaakpapillen werden intens verwend.

Ontdek hier meer over de Épicure

De 5 beste desserts van 2018

Dame Blanche 2018 Roger Van Damme

Het is ontzettend moeilijk om er één dessert uit te kiezen als het over het repertoire van mijn goede vriend Roger gaat. Al zijn nagerechten zijn pure kunst, en in zijn fantastische nieuwe boek “Roger van Damme Dessert” staan zoveel kunstwerkjes. Laat me dan toch maar kiezen voor deze dame blanche. Die is namelijk fenomenaal, met respect voor het klassieke gerecht, maar helemaal up to date gezet en verfijnd zoals enkel deze grootmeester dat kan.

Ontdek hier meer over het nieuwe boek van Roger van Damme

De 5 beste desserts van 2018

Bijenkorf: Bloemige, fruitige en kruidige smaken van honing uit onze tuin

Voor het vijfde dessert dat alle lofbetuigingen verdient gaan we nog eens terug naar Eghezee naar l’Air du Temps. Na een fantastisch menu kregen we een prachtig dessert geserveerd, volledig bereid rond honing. In vier bordjes kregen we allerlei prachtige smaken te proeven die perfect in evenwicht waren. Geniaal.

Ontdek hier meer over Air du Temps

De 5 beste desserts van 2018

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer