De 5 beste Hoofdgerechten van 2018
Nieuws

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Gisteren heb ik mijn vijf favoriete voorgerechten op een rij gezet. Vandaag wil ik jullie dan weer even laten weten welke chefs mij in 2018 het meest verrast hebben met een indrukwekkend hoofdgerecht.

Hoofdgerechten zijn niet altijd makkelijk. Chefs steken vaak al hun creativiteit in mooie verrassende voorgerechten en nemen dan al snel wat minder risico voor het hoofdgerecht en spelen het uiteindelijk vooral op het product. Dat snap ik, en dat is vaak ook een slim idee. Maar de chefs die er echt uitspringen verdienen vandaag een extra pluim

Parfum uit Thailand: Pluma Ibérico, texturen van kool, galant, Thaise basilicum

Het absoluut meest indrukwekkende hoofdgerecht van het voorbije jaar aten we in l’Air Du Temps. De Pluma Ibercio werd perfect gebakken geserveerd met een licht gelakte barbecue smaak maar de structuren van kool die erbij geserveerd werden, samen met alle Thaise kruiden maakte dit een gigantische smaakbom. Ik werd voor het eerst in lange tijd nog eens helemaal stil en euforisch tegelijk.

Ontdek hier meer over Air du Temps

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Duck carnitas, onions, radishes, cilantro

In New York gingen we eten in Cosme, volgens velen één van de beste Mexicaanse restaurants ter wereld. Het staat dan ook hoog in de Top 50 van de wereld op plaats 35 meer bepaald. Ons hoofgerecht, het absolute signatuurgerecht van dit restaurant, was echt fantastisch: succulente eend, met radijsjes en ui, veel lekkere kruiden en verse tortilla’s. Niks snobistisch maar een gigantische smaakbom…

Ontdek hier meer over Cosme

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Beef crusted in aged Comté cheese – à la royale with beluga lentils

Eén van onze lievelingsrestaurants is The Modern in New York. We kennen dat restaurant al jaren, en waren er altijd al grote fan van. Vooreerst de locatie, en de setting. Die is fantastisch. Doordat je eet met uitzicht op de beeldentuin van het heerlijke Moma (het Museum Of Modern Art) in het midden van de stad, zit je sowieso al goed. Je kijkt onder andere uit op de fameuze geit van Picasso, maar ook op andere top beeldhouwwerken, en het licht valt ook zo heerlijk binnen in het restaurant. Het eten is er ook altijd subliem in dit twee sterrenrestaurant. Deze keer aten we er onder andere dit heerlijke rundsvlees met een korstje van comté. Klinkt heel gewoon maar het was gewoon ontzettend af.

Ontdek hier meer over The Modern

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Hare Royal

Mijn lievelingsrestaurant in Barcelona blijft Via Veneto. Je kunt er altijd fantastisch eten, erg klassiek, maar super degelijk. En ze kunnen er nog echt de grote klassiekers maken, zoals dat nergens ter wereld meer gebeurt. De Hare Royale bijvoorbeeld is er waanzinnig lekker. Het is een zwaar klassieke bereiding met haas zoals je ze enkel in de toprestaurants in Parijs nog vinden kunt, Bocuse op z’n strafst. De uitvoering bij Via Veneto is perfect. Niet voor watjes, want erg krachtig van smaak, maar geniaal…

Ontdek hier meer over Via Veneto

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

STUFFED QUAIL

Dit is werkelijk één van mijn favoriete hoofgerechten ever. Pure waanzin en duizend procent smaak. Gevulde kwartel… gevuld met kwartelei. Elke keer weer verbaast Albert Adria mij in Tickets in Barcelona (nummer 32 in de wereld) met steeds weer nieuwe creatieve gerechten bomvol smaak. En dat geldt dus ook voor deze pure smaakbom. Nadat je tientallen heerlijke tapas hebt gegeten is dit een knaller om de hartige gerechten mee af te sluiten…

Ontdek hier meer oven Tickets

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer