Gisteren heb ik mijn vijf favoriete voorgerechten op een rij gezet. Vandaag wil ik jullie dan weer even laten weten welke chefs mij in 2018 het meest verrast hebben met een indrukwekkend hoofdgerecht.
Hoofdgerechten zijn niet altijd makkelijk. Chefs steken vaak al hun creativiteit in mooie verrassende voorgerechten en nemen dan al snel wat minder risico voor het hoofdgerecht en spelen het uiteindelijk vooral op het product. Dat snap ik, en dat is vaak ook een slim idee. Maar de chefs die er echt uitspringen verdienen vandaag een extra pluim
Het absoluut meest indrukwekkende hoofdgerecht van het voorbije jaar aten we in l’Air Du Temps. De Pluma Ibercio werd perfect gebakken geserveerd met een licht gelakte barbecue smaak maar de structuren van kool die erbij geserveerd werden, samen met alle Thaise kruiden maakte dit een gigantische smaakbom. Ik werd voor het eerst in lange tijd nog eens helemaal stil en euforisch tegelijk.
Ontdek hier meer over Air du Temps
In New York gingen we eten in Cosme, volgens velen één van de beste Mexicaanse restaurants ter wereld. Het staat dan ook hoog in de Top 50 van de wereld op plaats 35 meer bepaald. Ons hoofgerecht, het absolute signatuurgerecht van dit restaurant, was echt fantastisch: succulente eend, met radijsjes en ui, veel lekkere kruiden en verse tortilla’s. Niks snobistisch maar een gigantische smaakbom…
Eén van onze lievelingsrestaurants is The Modern in New York. We kennen dat restaurant al jaren, en waren er altijd al grote fan van. Vooreerst de locatie, en de setting. Die is fantastisch. Doordat je eet met uitzicht op de beeldentuin van het heerlijke Moma (het Museum Of Modern Art) in het midden van de stad, zit je sowieso al goed. Je kijkt onder andere uit op de fameuze geit van Picasso, maar ook op andere top beeldhouwwerken, en het licht valt ook zo heerlijk binnen in het restaurant. Het eten is er ook altijd subliem in dit twee sterrenrestaurant. Deze keer aten we er onder andere dit heerlijke rundsvlees met een korstje van comté. Klinkt heel gewoon maar het was gewoon ontzettend af.
Ontdek hier meer over The Modern
Mijn lievelingsrestaurant in Barcelona blijft Via Veneto. Je kunt er altijd fantastisch eten, erg klassiek, maar super degelijk. En ze kunnen er nog echt de grote klassiekers maken, zoals dat nergens ter wereld meer gebeurt. De Hare Royale bijvoorbeeld is er waanzinnig lekker. Het is een zwaar klassieke bereiding met haas zoals je ze enkel in de toprestaurants in Parijs nog vinden kunt, Bocuse op z’n strafst. De uitvoering bij Via Veneto is perfect. Niet voor watjes, want erg krachtig van smaak, maar geniaal…
Ontdek hier meer over Via Veneto
Dit is werkelijk één van mijn favoriete hoofgerechten ever. Pure waanzin en duizend procent smaak. Gevulde kwartel… gevuld met kwartelei. Elke keer weer verbaast Albert Adria mij in Tickets in Barcelona (nummer 32 in de wereld) met steeds weer nieuwe creatieve gerechten bomvol smaak. En dat geldt dus ook voor deze pure smaakbom. Nadat je tientallen heerlijke tapas hebt gegeten is dit een knaller om de hartige gerechten mee af te sluiten…
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer