De 5 beste Hoofdgerechten van 2018
Nieuws

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Gisteren heb ik mijn vijf favoriete voorgerechten op een rij gezet. Vandaag wil ik jullie dan weer even laten weten welke chefs mij in 2018 het meest verrast hebben met een indrukwekkend hoofdgerecht.

Hoofdgerechten zijn niet altijd makkelijk. Chefs steken vaak al hun creativiteit in mooie verrassende voorgerechten en nemen dan al snel wat minder risico voor het hoofdgerecht en spelen het uiteindelijk vooral op het product. Dat snap ik, en dat is vaak ook een slim idee. Maar de chefs die er echt uitspringen verdienen vandaag een extra pluim

Parfum uit Thailand: Pluma Ibérico, texturen van kool, galant, Thaise basilicum

Het absoluut meest indrukwekkende hoofdgerecht van het voorbije jaar aten we in l’Air Du Temps. De Pluma Ibercio werd perfect gebakken geserveerd met een licht gelakte barbecue smaak maar de structuren van kool die erbij geserveerd werden, samen met alle Thaise kruiden maakte dit een gigantische smaakbom. Ik werd voor het eerst in lange tijd nog eens helemaal stil en euforisch tegelijk.

Ontdek hier meer over Air du Temps

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Duck carnitas, onions, radishes, cilantro

In New York gingen we eten in Cosme, volgens velen één van de beste Mexicaanse restaurants ter wereld. Het staat dan ook hoog in de Top 50 van de wereld op plaats 35 meer bepaald. Ons hoofgerecht, het absolute signatuurgerecht van dit restaurant, was echt fantastisch: succulente eend, met radijsjes en ui, veel lekkere kruiden en verse tortilla’s. Niks snobistisch maar een gigantische smaakbom…

Ontdek hier meer over Cosme

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Beef crusted in aged Comté cheese – à la royale with beluga lentils

Eén van onze lievelingsrestaurants is The Modern in New York. We kennen dat restaurant al jaren, en waren er altijd al grote fan van. Vooreerst de locatie, en de setting. Die is fantastisch. Doordat je eet met uitzicht op de beeldentuin van het heerlijke Moma (het Museum Of Modern Art) in het midden van de stad, zit je sowieso al goed. Je kijkt onder andere uit op de fameuze geit van Picasso, maar ook op andere top beeldhouwwerken, en het licht valt ook zo heerlijk binnen in het restaurant. Het eten is er ook altijd subliem in dit twee sterrenrestaurant. Deze keer aten we er onder andere dit heerlijke rundsvlees met een korstje van comté. Klinkt heel gewoon maar het was gewoon ontzettend af.

Ontdek hier meer over The Modern

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Hare Royal

Mijn lievelingsrestaurant in Barcelona blijft Via Veneto. Je kunt er altijd fantastisch eten, erg klassiek, maar super degelijk. En ze kunnen er nog echt de grote klassiekers maken, zoals dat nergens ter wereld meer gebeurt. De Hare Royale bijvoorbeeld is er waanzinnig lekker. Het is een zwaar klassieke bereiding met haas zoals je ze enkel in de toprestaurants in Parijs nog vinden kunt, Bocuse op z’n strafst. De uitvoering bij Via Veneto is perfect. Niet voor watjes, want erg krachtig van smaak, maar geniaal…

Ontdek hier meer over Via Veneto

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

STUFFED QUAIL

Dit is werkelijk één van mijn favoriete hoofgerechten ever. Pure waanzin en duizend procent smaak. Gevulde kwartel… gevuld met kwartelei. Elke keer weer verbaast Albert Adria mij in Tickets in Barcelona (nummer 32 in de wereld) met steeds weer nieuwe creatieve gerechten bomvol smaak. En dat geldt dus ook voor deze pure smaakbom. Nadat je tientallen heerlijke tapas hebt gegeten is dit een knaller om de hartige gerechten mee af te sluiten…

Ontdek hier meer oven Tickets

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer