Duik december in met mijn gezellige weekmenu
Nieuws

Duik december in met mijn gezellige weekmenu

De laatste dagen van de voorlaatste maand van het jaar zijn alweer daar. We duiken deze week de gezellige maand december in. Minder euforisch dan vroeger misschien, maar al zeker een pak makkelijker dan exact een jaar geleden.

En als ons nu gevraagd wordt om onze sociale contacten wat te beperken is dat ook niet onoverkomelijk. Van de donkere gezellige dagen van december, met de gordijnen dicht, de haard aan, en de kerstboom in huis, moet je gewoon genieten met volle teugen.

Mijn weekmenu is dan ook super gezellig. Verwen jezelf en je gezin met loads of comfortfood, dankzij dit makkelijke menu. En niet vergeten, als je daar een betaalbaar gezellig wijntje bij wil drinken, dan kan ik je mijn persoonlijke selectie op www.wijnornelis.be van harte aanbevelen.

MAANDAG

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie
Recept

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Deze heerlijke veggie pastaschotel is echt puur comfortfood. De noten en de spinazie doen het prima bij de blauwe kaas. Ik kies zelf graag voor Fourme d’Ambert, maar eerlijk gezegd: dat beslis je zelf. Heb je nog een restje andere blauwe kaas in huis: dat lukt even goed. Het is ook een beetje een kwestie van smaak … Lees meer

DINSDAG

"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"
Recept

“tartiflette meets raclette”

Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder. En ik geef het een pikante toets. En wat kazen betreft, ben ik de makkelijkste mens die er is: je doet maar … Lees meer

WOENSDAG

RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE
Recept

Rijkelijk gevuld varkenshaasje

Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten. Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken … Lees meer

DONDERDAG

AZIATISCHE BALLETJES MET WITLOOF
Recept

Aziatische balletjes met witloof

In mijn eerste boek “De Would-Be Chef” stond een recept voor balletjes gehakt met gestoofd witloof, een absolute klassieker in onze familie. Meme Julia maakte het, mijn mama ook en zelf weet ik dat ik er thuis ook mee kan scoren. Het is gewoon simpel: je stooft je witloof in een gesloten kookpot (met wat boter en een beetje water) en legt je zelf gedraaide balletjes op het witloof … Lees meer

VRIJDAG

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels
Recept

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld. Ik zou uren kunnen vertellen over die prachtige reis … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer