Een nieuwe week: een nieuw weekmenu
Nieuws

Een nieuwe week: een nieuw weekmenu

Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten. Geen idee of jij ook vakantie hebt, maar jezelf verwennen met lekker eten is altijd een goed idee, vakantie of niet. Daarom heb ik zoals elke week weer mijn gezonde lichte weekmenu bedacht. Vijf verschillende gerechten om je te inspireren.

MAANDAG

Steak Pizzaiola
Recept

Steak Pizzaiola

Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje. Eén van mijn favoriete gerechten is er de steak pizzaiola. Het hoofdingrediënt van deze pizzaiolasaus (die oorspronkelijk uit Napels komt, en niks met pizza’s te maken heeft) is tomaat, maar er zitten ook look, sjalotjes, ansjovis en kappertjes in … Lees meer

DINSDAG

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes
Recept

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Hier ben ik dan weer met een lekker recept voor WW, het nieuwe Weight Watchers. Het is intussen een traditie geworden op Would Be Chef dat ik telkens probeer een gezond, niet al te zwaar, en vooral lekker gerecht te bedenken. Deze keer ga ik voor absoluut comfort food, want eten mag ook een gezellig kantje hebben … Lees meer

WOENSDAG

Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette
Recept

Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette

Zalm is een hele gezonde, want vette vis, en in de oven klaargemaakt met een lekker pittig kruidenkorstje is eens een iets andere bereiding. Opgelet: laat de vis wel niet te ver garen, want als hij binnenin zelfs nog een beetje glazig/rauw is, is dat lekker. En te ver gegaard wordt de zalm gewoon wat te droog … Lees meer

DONDERDAG

PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS
Recept

Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel. Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas … Lees meer

VRIJDAG

Opgevulde pompoen
Recept

Opgevulde pompoen

Halloween is weer daar, en dan zijn de pompoenen ook weer massaal verkrijgbaar. Niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten. Ik ben zelf een grote fan van deze indrukwekkende groente. Filip, de man van Sylvie, de producer van onze ochtendshow op Joe kweekt zelf pompoenen en ze had er vorige week voor alle leden van ons ochtendteam enkele meegebracht … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer