Twee weken voor de paasvakantie, en met weer dat nog een beetje twijfelt tussen herfst en lente heb ik gewoon zin om nog eens wat ouderwetse klassiekers klaar te maken. Hopelijk kan ik jou zoals elk week een beetje inspireren met mijn lekkere weekmenu.
Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant) … Lees meerRecept
De beste spaghetti ooit
Comfortfood is altijd lekker. Dit is een super makkelijk recept: mijn eigenzinnige clubsandwich met dunne gebakken steak, Emmental-kaas, tomaat, Icebergsla en de Black-Pepper-saus van Devos Lemmens (of een ander merk natuurlijk).
Het principe is eigenlijk heel simpel: rooster per persoon drie sneetjes van dit wit toastbrood, bak dan per persoon heel kort maar op stevig vuur (kan ook op de grill of de barbecue) twee dunne lapjes biefstuk, en maak een mooie toast … Lees meer
Recept
Clubsandwich met steak en pepersaus
Eerste les voor elke Would Be Chef: stelen mag. Correctie: stelen moet. Dat doen echte chefs natuurlijk ook… Ook zij lezen kookboeken, gaan eten bij collega’s, halen inspiratie uit tropische ingrediënten en gerechten. Dus waarom zouden wij als hobbykoks dat dan niet mogen? Laat je maar onbeschaamd inspireren … Lees meer
Recept
Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen
Een croque is altijd scoren. De klassieker met kaas en hesp kent iedereen, maar het is ook leuk om eens een variatie te maken. Mijn mama deed dat vroeger altijd. Dan maakte ze ook een croque met banaan tussen, of een reepje chocolade. En als je in Barcelona bent moet je zeker eens gaan eten bij de Bikineria in de Mercat del Ninot, vlakbij onze flat … Lees meer
Recept
Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella
Dit is voor mij echt één van m’n favoriete hoofdgerechten. Ik hou eigenlijk wel van zalm. Je moet gewoon uitkijken dat je zalm niet te droog bakt, want dan is de smaak echt niet lekker meer. Maar als je de zalm net genoeg grilt of stoomt is het een heerlijk visje. Zeker met de gestoomde groentjes en aardappeltjes, en de fluwelen Hollandaisesaus … Lees meer
Recept
Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer