Een tip voor de lach, topmuziek en een weekmenu!
Nieuws

Een tip voor de lach, topmuziek en een weekmenu!

Na een mooi zonnig weekendje Barcelona met enkele lange wandelingen heb ik bijzonder veel zin in deze nieuwe werkweek. We vliegen bijna februari in, dus nog een paar weken op de tanden bijten en we gaan richting lente. En hopelijk hebben we nu toch ook het ergste achter de rug wat covid betreft.

Om acht uur maken we een tip bekend voor De Lach op Joe. Zeker luisteren. Want één van onze luisteraars gaat deze week wellicht een prachtig bedrag winnen met dat super spannende spel. En sowieso wordt het een feestweek, want we draaien deze week op Joe de Top 500 van de jaren negentig.

En wat lekker eten betreft: maak je geen zorgen. Ik heb voor jou weer vijf gerechten op een rij gezet die lekker zijn, en toch niet al te moeilijk om te bereiden. Geniet er samen met je gezin van, of verwen er jezelf mee. Wedden dat deze recepten ook een brede lach op je gezicht zullen toveren, misschien dan niet de dure lach van Joe, maar wel zo eentje van “Amai, da’s lekker zeg.” Smakelijk alvast!

MAANDAG

RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN
Recept

Risotto met erwtjes en roze garnalen

Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt. En als je dan voortdurend goed roert en oplet dat je de rijstkorrels uitdeindelijk niet te plat kookt dan kan het niet echt misgaan … Lees meer

DINSDAG

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Recept

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Ik ben zot van witte asperges, maar de groene zijn ook heel lekker. Als je eens wilt afwisselen moet je zeker deze smakelijke aardappelsalade eens proberen te maken. Dit is een lauwe salade, waarin ook lauw-rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, samen met heerlijke krieltjes en Italiaanse Pancetta … Lees meer

WOENSDAG

RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE
Recept

Rijkelijk gevuld varkenshaasje

Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten. Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken … Lees meer

DONDERDAG

PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS
Recept

Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel. Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas … Lees meer

VRIJDAG

ZEETONG MET COMTÉ EN HAZELNOOT, SLAKJES EN SPINAZIE
Recept

Zeetong met Comté en hazelnoot, slakjes en spinazie #advertentie

Tongfiletjes. Ons mama rolde die altijd op en pocheerde ze, en maakte er dan een heerlijke witte vissaus bij met champignons. Maar dit is ook een erg verfijnde en zeer makkelijke manier om die heerlijke visjes tot hun recht te laten komen. Ik heb ooit in een Frans restaurant een variant hierop gegeten, en sinds ik er deze eenvoudige versie van heb bedacht, is het bij ons één van de toppers op feestelijke zondagmiddagen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer