Ik had jou eigenlijk een menu vol frisse lentegerechten willen voorschotelen in deze eerste week van de paasvakantie. Maar de weergoden hebben de lente blijkbaar even on hold gezet. Erger nog: het wordt zelfs een behoorlijk winters weekje. Hoorde ik daar iets over sneeuw? En hagel? Kijk, je kunt daar over treuren of er thuis het beste van maken. En daar wil ik graag bij helpen met een menu vol gezellige kost.
Sandra Bekkari is sinds jaar en dag één van onze favoriete chefs. Sinds ze haar boekenreeks “nooit meer diëten” uitbracht volgen zovele mensen haar slimme methode om via een andere, gezondere levensstijl af te vallen en toch lekker te blijven eten.
Sandra legt in een nieuwe aflevering van de Kook Uw Eigen PotCast uit hoe ze ook in corona-tijden mensen probeert te inspireren, en ze heeft een lekker recept gedeeld om de groentenrestjes uit de frigo slim te verwerken in een heerlijk gerecht … Lees meerRecept
Tika kip van Sandra Bekkari
Ik heb onlangs mijn recept voor zongedroogde tomaatjes gedeeld hier op Would Be Chef. En daar kwamen zoveel fijne reacties op. Terecht, want ze zijn echt superlekker. Ik gebruik ze zelf in allerlei toepassingen, en ook in dit zalige gerecht met scampi’s. Wees gerust, je kunt ze ook gewoon kopen in de supermarkt, maar dan kosten ze wellicht dat tikje meer … Lees meerRecept
Scampi’s met zelf gedroogde tomaatjes, basilicum en witte wijn
Is het winter? Is het druilerig weer? Dan is een vleesbroodje natuurlijk altijd een goed idee. Ik heb al zoveel variaties gemaakt op dat heerlijke thema. Maar vandaag wou ik eens een vleesbroodje met lekkere gezonde groenten maken, dat niet te vettig is, en toch bomvol smaak zit en voor een keer zonder aardappelen of puree … Lees meerRecept
Kippen gehaktbroodje met wortelen en zoete aardappel
Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel.
Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas … Lees meerRecept
Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas
Dat vis kraakvers is, is altijd een goede zaak, maar voor rogvleugel is dat al helemaal noodzakelijk. Als je die ook maar eventjes te lang bewaart, gaat de rogvleugel namelijk naar ammoniak ruiken. En als er iets is wat eten voor mij verpest, is het die geur wel. Als ik bijvoorbeeld in hele rijpe kazen het kleinste vleugje ammoniak ruik, kan ik ze al niet meer eten … Lees meerRecept
Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer