Voila, daar gaan we weer. Nog drie weken en het is kerstmis. En als je kinderen hebt die nog in de lagere school zitten, dan start de vakantie al over twee weken. Kortom: 2021 is ook weer bijna over. Onwaarschijnlijk.
Voor deze week hoef je je alvast geen zorgen te maken. Ik heb 5 leuke gerechten voor je klaargemaakt, en deze keer suggereer ik er ook telkens een aangepast wijntje bij vanop www.wijnornelis.be
Op deze manier kunnen de gerechten van vandaag al een try-out zijn voor de feestdagen, wie weet? Smakelijk! En hou je lekker warm deze week.
Een heerlijk vleesgerecht dat perfect past bij mijn Merlot Cabernet
Ik weet nog goed hoe deze maaltijdsalade is ontstaan. Met restjes. Ik had nog een halve courgette liggen in de ijskast en een stukje filet pur dat over was van een barbecue waar de magen al helemaal gevuld waren met kippenboutjes, pikante worstjes en brochettes, zodat we eigenlijk niet meer aan de steak toekwamen … Lees meer
Recept
Gegrilde filet pur met courgette en kerstomaatjes
Lamsfilet is altijd lekker, zeker met mijn Gran Reserva 2015 uit Spanje. Leuk om deze week al eens uit te proberen, maar ook een topper voor de feestdagen binnenkort!
Als je vandaag naar de beenhouwer gaat, breng eens lamsfiletjes mee. Lam is heerlijk gezond en lekker vlees, en veel minder expliciet van smaak dan schapenvlees dus de kans is heel groot dat je huisgenoten dat zullen lusten. Zeker wanneer je het lam eens in de oven klaarmaakt onder dit smaakvolle korstje van erwt en parmezaan … Lees meer
Recept
Lamsfilet met erwt en parmezaan
Quiche Lorraine is altijd lekker, en als je op zoek bent naar een betaalbare lekkere witte wijn, dan kan ik jou mijn chardonnay Pays d’Oc van harte aanraden.
Soms is het gewoon een goed idee om eens een heerlijke klassieker te maken. Ik kook graag creatief, ik experimenteer ook erg graag, maar aan sommige recepten moet je volgens mij echt niet teveel proberen te veranderen.
Geloof me maar, deze klassieke versie van de Quiche Lorraine is gewoon mijn favoriet … Lees meer
Recept
Quiche Lorraine
Een heerlijke pasta voor de winter, en daarbij een glaasje Barolo, en je scoort zeker bij de vrienden!
Paddenstoelen zijn fantastisch. Ze zijn gezond en bevatten niet zoveel calorieën. Ik vind ze ook heerlijk in allerlei bereidingen of in deze smakelijke pasta. En eigenlijk is dit ook een heel makkelijk te bereiden pasta, omdat je de paddenstoelen met de look, de rozemarijn en de sjalotjes samen in de blender hakt, waardoor je een soort van korrelige paddenstoelenmix krijgt die je meteen in wat hete olijfolie gaar kunt bakken … Lees meer
Recept
Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon
De week feestelijk afsluiten doen we met gevulde perzik met zalm en een glas chardonnay van Nobel
De klassiekers in de keuken zijn helemaal terug. Trendy restaurantjes zijn tegenwoordig hip omdat ze niet hip willen zijn, maar de keuken van onze ouders en grootouders willen eren. Op televisie durft een kok als Jeroen Meus lyrisch doen over gerechten die we als kind aten.
En geef maar toe: nog altijd het leukste kookboek (en vooral het meest nuttige) is dat van “de boerinnenbond” … Lees meer
Recept
Perzik met tartaar van zalm
Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer