Geen zorgen. Met mijn weekmenu weet je elke dag wat gekookt!
Nieuws

Geen zorgen. Met mijn weekmenu weet je elke dag wat gekookt!

Voila, daar gaan we weer. Nog drie weken en het is kerstmis. En als je kinderen hebt die nog in de lagere school zitten, dan start de vakantie al over twee weken. Kortom: 2021 is ook weer bijna over. Onwaarschijnlijk.

Voor deze week hoef je je alvast geen zorgen te maken. Ik heb 5 leuke gerechten voor je klaargemaakt, en deze keer suggereer ik er ook telkens een aangepast wijntje bij vanop www.wijnornelis.be

Op deze manier kunnen de gerechten van vandaag al een try-out zijn voor de feestdagen, wie weet? Smakelijk! En hou je lekker warm deze week.

MAANDAG

Een heerlijk vleesgerecht dat perfect past bij mijn Merlot Cabernet

GEGRILDE FILET PUR MET COURGETTE EN KERSTOMAATJES
Recept

Gegrilde filet pur met courgette en kerstomaatjes

Ik weet nog goed hoe deze maaltijdsalade is ontstaan. Met restjes. Ik had nog een halve courgette liggen in de ijskast en een stukje filet pur dat over was van een barbecue waar de magen al helemaal gevuld waren met kippenboutjes, pikante worstjes en brochettes, zodat we eigenlijk niet meer aan de steak toekwamen … Lees meer

DINSDAG

Lamsfilet is altijd lekker, zeker met mijn Gran Reserva 2015 uit Spanje. Leuk om deze week al eens uit te proberen, maar ook een topper voor de feestdagen binnenkort!

LAMSFILET MET ERWT EN PARMEZAAN
Recept

Lamsfilet met erwt en parmezaan

Als je vandaag naar de beenhouwer gaat, breng eens lamsfiletjes mee. Lam is heerlijk gezond en lekker vlees, en veel minder expliciet van smaak dan schapenvlees dus de kans is heel groot dat je huisgenoten dat zullen lusten. Zeker wanneer je het lam eens in de oven klaarmaakt onder dit smaakvolle korstje van erwt en parmezaan … Lees meer

WOENSDAG

Quiche Lorraine is altijd lekker, en als je op zoek bent naar een betaalbare lekkere witte wijn, dan kan ik jou mijn chardonnay Pays d’Oc van harte aanraden.

Quiche Lorraine
Recept

Quiche Lorraine

Soms is het gewoon een goed idee om eens een heerlijke klassieker te maken. Ik kook graag creatief, ik experimenteer ook erg graag, maar aan sommige recepten moet je volgens mij echt niet teveel proberen te veranderen. Geloof me maar, deze klassieke versie van de Quiche Lorraine is gewoon mijn favoriet … Lees meer

DONDERDAG

Een heerlijke pasta voor de winter, en daarbij een glaasje Barolo, en je scoort zeker bij de vrienden!

Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon
Recept

Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon

Paddenstoelen zijn fantastisch. Ze zijn gezond en bevatten niet zoveel calorieën. Ik vind ze ook heerlijk in allerlei bereidingen of in deze smakelijke pasta. En eigenlijk is dit ook een heel makkelijk te bereiden pasta, omdat je de paddenstoelen met de look, de rozemarijn en de sjalotjes samen in de blender hakt, waardoor je een soort van korrelige paddenstoelenmix krijgt die je meteen in wat hete olijfolie gaar kunt bakken … Lees meer

VRIJDAG

De week feestelijk afsluiten doen we met gevulde perzik met zalm en een glas chardonnay van Nobel

Perzik met tartaar van zalm
Recept

Perzik met tartaar van zalm

De klassiekers in de keuken zijn helemaal terug. Trendy restaurantjes zijn tegenwoordig hip omdat ze niet hip willen zijn, maar de keuken van onze ouders en grootouders willen eren. Op televisie durft een kok als Jeroen Meus lyrisch doen over gerechten die we als kind aten. En geef maar toe: nog altijd het leukste kookboek (en vooral het meest nuttige) is dat van “de boerinnenbond” … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer