Voila, daar gaan we weer. Nog drie weken en het is kerstmis. En als je kinderen hebt die nog in de lagere school zitten, dan start de vakantie al over twee weken. Kortom: 2021 is ook weer bijna over. Onwaarschijnlijk.
Voor deze week hoef je je alvast geen zorgen te maken. Ik heb 5 leuke gerechten voor je klaargemaakt, en deze keer suggereer ik er ook telkens een aangepast wijntje bij vanop www.wijnornelis.be
Op deze manier kunnen de gerechten van vandaag al een try-out zijn voor de feestdagen, wie weet? Smakelijk! En hou je lekker warm deze week.
Een heerlijk vleesgerecht dat perfect past bij mijn Merlot Cabernet
Ik weet nog goed hoe deze maaltijdsalade is ontstaan. Met restjes. Ik had nog een halve courgette liggen in de ijskast en een stukje filet pur dat over was van een barbecue waar de magen al helemaal gevuld waren met kippenboutjes, pikante worstjes en brochettes, zodat we eigenlijk niet meer aan de steak toekwamen … Lees meerRecept
Gegrilde filet pur met courgette en kerstomaatjes
Lamsfilet is altijd lekker, zeker met mijn Gran Reserva 2015 uit Spanje. Leuk om deze week al eens uit te proberen, maar ook een topper voor de feestdagen binnenkort!
Als je vandaag naar de beenhouwer gaat, breng eens lamsfiletjes mee. Lam is heerlijk gezond en lekker vlees, en veel minder expliciet van smaak dan schapenvlees dus de kans is heel groot dat je huisgenoten dat zullen lusten. Zeker wanneer je het lam eens in de oven klaarmaakt onder dit smaakvolle korstje van erwt en parmezaan … Lees meerRecept
Lamsfilet met erwt en parmezaan
Quiche Lorraine is altijd lekker, en als je op zoek bent naar een betaalbare lekkere witte wijn, dan kan ik jou mijn chardonnay Pays d’Oc van harte aanraden.
Soms is het gewoon een goed idee om eens een heerlijke klassieker te maken. Ik kook graag creatief, ik experimenteer ook erg graag, maar aan sommige recepten moet je volgens mij echt niet teveel proberen te veranderen.
Geloof me maar, deze klassieke versie van de Quiche Lorraine is gewoon mijn favoriet … Lees meerRecept
Quiche Lorraine
Een heerlijke pasta voor de winter, en daarbij een glaasje Barolo, en je scoort zeker bij de vrienden!
Paddenstoelen zijn fantastisch. Ze zijn gezond en bevatten niet zoveel calorieën. Ik vind ze ook heerlijk in allerlei bereidingen of in deze smakelijke pasta. En eigenlijk is dit ook een heel makkelijk te bereiden pasta, omdat je de paddenstoelen met de look, de rozemarijn en de sjalotjes samen in de blender hakt, waardoor je een soort van korrelige paddenstoelenmix krijgt die je meteen in wat hete olijfolie gaar kunt bakken … Lees meerRecept
Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon
De week feestelijk afsluiten doen we met gevulde perzik met zalm en een glas chardonnay van Nobel
De klassiekers in de keuken zijn helemaal terug. Trendy restaurantjes zijn tegenwoordig hip omdat ze niet hip willen zijn, maar de keuken van onze ouders en grootouders willen eren. Op televisie durft een kok als Jeroen Meus lyrisch doen over gerechten die we als kind aten.
En geef maar toe: nog altijd het leukste kookboek (en vooral het meest nuttige) is dat van “de boerinnenbond” … Lees meerRecept
Perzik met tartaar van zalm
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer