Gratis en voor niets: 5 leuke gerechten voor deze week
Nieuws

Gratis en voor niets: 5 leuke gerechten voor deze week

Het is intussen een traditie op maandag: dan probeer ik je te inspireren voor de nieuwe werkweek. De asperges zijn er eindelijk weer, dus die zul je wel vaker zien opduiken de komende maanden. En voor de rest kijk ik samen met jullie uit naar de paasvakantie, en er horen dus ook een paar lekkere lente-gerechtjes bij. Een smakelijke nieuwe werkweek gewenst.

MAANDAG

'n Italiaans
Recept

Asperges op z’n Italiaans

Witte en groene asperges zijn eigenlijk dezelfde groente. De witte groeit gewoon onder de grond, de groene mag z’n kopje in het zonlicht steken. Beiden zijn ongelofelijk lekker en gezond. De groene zijn wat steviger en krachtiger van smaak, de witte verfijnder en nootachtig. Deze bereiding kan ook met witte, maar deze keer dacht ik, komaan we gaan eens met de groene werken … Lees meer

DINSDAG

Italiaanse visburger met tarama
Recept

Italiaanse visburger met tarama

Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling. Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken … Lees meer

WOENSDAG

MAKKELIJKE RAVIOLI MET VIER KAZEN (OF MEER)
Recept

Makkelijke ravioli met vier kazen (of meer)

Deze “soort van ravioli” heb ik gemaakt met restjes uit de frigo. We hadden twee dagen voordien een lekkere kaasschotel gegeten, en de overschot had ook al een paar dagen bij het ontbijt op tafel gestaan. Maar er was nog over. Dan maar een lekker smeuïge vulling gemaakt en in plaats van pasta ben ik voor wontonvelletjes gegaan die ik altijd wel in de diepvries heb zitten … Lees meer

DONDERDAG

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade
Recept

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden. Dus het is nu echt wel tijd om eens iets speciaals te grillen. Ik heb gekozen voor een stukje kalfvlees want dat heeft zo’n subtiele smaak dat je er magische en gewaagde combinaties mee kan maken … Lees meer

VRIJDAG

Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen
Recept

Risotto van Rattes Du Touquet met Grijze Garnalen

Eerste les voor elke Would Be Chef: stelen mag. Correctie: stelen moet. Dat doen echte chefs natuurlijk ook… Ook zij lezen kookboeken, gaan eten bij collega’s, halen inspiratie uit tropische ingrediënten en gerechten. Dus waarom zouden wij als hobbykoks dat dan niet mogen? Laat je maar onbeschaamd inspireren … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer