Het beste weekmenu voor een ijskoude week
Nieuws

Het beste weekmenu voor een ijskoude week

Wat voor een week zit er nu op ons af te komen zeg. Het wordt nog eens een ouderwets ijs- en ijskoude winterweek. Het zal een volledige week stevig vriezen en ’s nachts zullen er zelfs temperaturen tot -13 graden opgetekend worden. Tegen het einde van de week zal er zelfs geschaatst kunnen worden.

Voor mij is dat de perfecte aanleiding om nog eens een weekmenu te maken vol lekkere winterse kost. Smakelijk eten, en hou je vooral warm, want het zal verdorie nodig zijn.

MAANDAG

KIPPEN GEHAKTBROODJE MET WORTELEN EN ZOETE AARDAPPEL
Recept

Kippen gehaktbroodje met wortelen en zoete aardappel

Is het winter? Is het druilerig weer? Dan is een vleesbroodje natuurlijk altijd een goed idee. Ik heb al zoveel variaties gemaakt op dat heerlijke thema. Maar vandaag wou ik eens een vleesbroodje met lekkere gezonde groenten maken, dat niet te vettig is, en toch bomvol smaak zit en voor een keer zonder aardappelen of puree … Lees meer

DINSDAG

"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"
Recept

“tartiflette meets raclette”

Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder. En ik geef het een pikante toets. En wat kazen betreft, ben ik de makkelijkste mens die er is: je doet maar … Lees meer

WOENSDAG

STOEMP MET WITTE KOOL EN BALLEKES MET GORGONZOLA
Recept

Stoemp met witte kool en ballekes met gorgonzola

Het is zo ver. We mogen weer ongestoord gaan genieten van herfst- en winterkost. Ik vind dat eigenlijk wel fijn nieuws. En wat is er lekkerder dan stoemp? Ik heb vanavond stoemp met witte kool gemaakt. En natuurlijk is een stukje boerenworst of merguez daar heerlijk bij, maar ik heb lekkere ballekes gemaakt … Lees meer

DONDERDAG

RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE
Recept

Rijkelijk gevuld varkenshaasje

Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten. Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken … Lees meer

VRIJDAG

Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes
Recept

Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes

Courgettini is de laatste jaren een populair alternatief voor pasta geworden. Je kun ze kort bakken, wokken, of koken, je doet er een lekkere tomaten- of andere saus bij, al dan niet met wat kippengehakt, tonijn uit blik, of stukjes verse vis, en je hebt een soort van pastagerecht. Maar je kunt de courgettini ook gewoon gebruiken als groente, zoals in dit pure comfort food gerecht … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer