Het beste weekmenu voor een ijskoude week
Nieuws

Het beste weekmenu voor een ijskoude week

Wat voor een week zit er nu op ons af te komen zeg. Het wordt nog eens een ouderwets ijs- en ijskoude winterweek. Het zal een volledige week stevig vriezen en ‘s nachts zullen er zelfs temperaturen tot -13 graden opgetekend worden. Tegen het einde van de week zal er zelfs geschaatst kunnen worden.

Voor mij is dat de perfecte aanleiding om nog eens een weekmenu te maken vol lekkere winterse kost. Smakelijk eten, en hou je vooral warm, want het zal verdorie nodig zijn.

MAANDAG

KIPPEN GEHAKTBROODJE MET WORTELEN EN ZOETE AARDAPPEL
Recept

Kippen gehaktbroodje met wortelen en zoete aardappel

Is het winter? Is het druilerig weer? Dan is een vleesbroodje natuurlijk altijd een goed idee. Ik heb al zoveel variaties gemaakt op dat heerlijke thema. Maar vandaag wou ik eens een vleesbroodje met lekkere gezonde groenten maken, dat niet te vettig is, en toch bomvol smaak zit en voor een keer zonder aardappelen of puree … Lees meer

DINSDAG

"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"
Recept

“tartiflette meets raclette”

Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder. En ik geef het een pikante toets. En wat kazen betreft, ben ik de makkelijkste mens die er is: je doet maar … Lees meer

WOENSDAG

STOEMP MET WITTE KOOL EN BALLEKES MET GORGONZOLA
Recept

Stoemp met witte kool en ballekes met gorgonzola

Het is zo ver. We mogen weer ongestoord gaan genieten van herfst- en winterkost. Ik vind dat eigenlijk wel fijn nieuws. En wat is er lekkerder dan stoemp? Ik heb vanavond stoemp met witte kool gemaakt. En natuurlijk is een stukje boerenworst of merguez daar heerlijk bij, maar ik heb lekkere ballekes gemaakt … Lees meer

DONDERDAG

RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE
Recept

Rijkelijk gevuld varkenshaasje

Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten. Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken … Lees meer

VRIJDAG

Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes
Recept

Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes

Courgettini is de laatste jaren een populair alternatief voor pasta geworden. Je kun ze kort bakken, wokken, of koken, je doet er een lekkere tomaten- of andere saus bij, al dan niet met wat kippengehakt, tonijn uit blik, of stukjes verse vis, en je hebt een soort van pastagerecht. Maar je kunt de courgettini ook gewoon gebruiken als groente, zoals in dit pure comfort food gerecht … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer