Het weekmenu voor deze zomerse topweek
Nieuws

Het weekmenu voor deze zomerse topweek

Ja zeg, nu zitten we toch echt wel in de hoogzomer, met die zalige temperaturen van tegenwoordig. Lastig voor de studenten, maar voor iedereen die z’n examens al (een paar decennia) achter de rug heeft is het puur genieten deze weken. En dus ga ik wat plezante zomerse gerechten serveren in mijn weekmenu. Geniet ervan!

MAANDAG

Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie
Recept

Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie

Onlangs mocht ik aankondigen dat ik de nieuwe ambassadeur ben geworden van Hoogstraten. Roger van Damme, mijn goede vriend, is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en ik ga voortaan de zalige groenten promoten. Lekker en vers van bij ons, en gezond, wat wil een mens nog meer … Lees meer

DINSDAG

LAUWE PASTASALADE MET PESTO, TOMATEN EN PROSCIUTTO
Recept

Lauwe pastasalade met pesto, tomaten en prosciutto

In de zomer is het altijd een plezierig idee om eens een goede pastasalade te maken! Ik heb het al eerder eerlijk bekend: ik zoek de inspiratie voor mijn gerechten zo’n beetje overal. Soms “steel” ik een beetje creatief bij andere chefs, soms pluk ik halve ideetjes uit kookboeken, of op websites vol recepten … Lees meer

WOENSDAG

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Recept

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Ik ben zot van witte asperges, maar de groene zijn ook heel lekker. Als je eens wilt afwisselen moet je zeker deze smakelijke aardappelsalade eens proberen te maken. Dit is een lauwe salade, waarin ook lauw-rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, samen met heerlijke krieltjes en Italiaanse Pancetta … Lees meer

DONDERDAG

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt
Recept

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

In Spanje, maar ook in het zuiden van Frankrijk vind je altijd heerlijke inktvis op de markt, én in de supermarkt. Maar als je je visboer vraagt dan kun je die hier zeker ook bestellen. En dit is een zalig gerecht om te maken. Het kippengehakt, de couscous en de Parmezaanse kaas passen heel goed samen bij de inktvis, en met een lekker zonnige wijn erbij kun je je gasten voor weinig geld erg luxueus verwennen … Lees meer

VRIJDAG

TOMATENTAARTJE MET KRAB EN KABELJAUW
Recept

Tomatentaartje met krab en kabeljauw

Ik moet eerlijk bekennen: de inspiratie voor dit gerecht kreeg ik in het onwaarschijnlijk heerlijke restaurant Kadeau in Kopenhagen enkele maanden geleden. Ik heb er een soortgelijk gerecht gegeten en dacht: laat ik, nu de tomaatjes zo lekker zijn, er eens een eigen variant op maken. Want aangezien ik zondag hele goede vrienden op bezoek krijg die gewoon zijn om goed te tafelen, moet ik weer wat nieuwe mooie gerechten verzinnen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer