Vrienden van Would Be Chef, het is eindelijk zover, de zomer komt eraan deze week. We gaan niet te hard van stapel lopen, want dit is België, en het is al een meer dan wankel seizoen geweest. Maar de weermannen zijn het erover eens, het wordt een heel stuk beter, midden deze week. Joepie!
Ik heb dan maar een zomers menu samengesteld met lekker zonnige gerechten. Geniet van de betere temperaturen, maak er mooie dagen van, laat de zon in je hart, en haal je inspiratie uit mijn weekmenu. Smakelijk!
Watermeloen is, ook al bevat het vooral heel veel water, toch ontzettend lekker fruit. In de zomer, op vakantie in het zuiden heb ik altijd watermeloen in huis. Het is heerlijk bij het ontbijt, met wat yoghurt. In de blender kun je er een gezond frisdrankje van maken. Zomaar als tussendoortje is het heerlijk … Lees meer
Recept
Pikante kip, munt, veldsla en watermeloen
Ik ben zot van witte asperges, maar de groene zijn ook heel lekker. Als je eens wilt afwisselen moet je zeker deze smakelijke aardappelsalade eens proberen te maken. Dit is een lauwe salade, waarin ook lauw-rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, samen met heerlijke krieltjes en Italiaanse Pancetta … Lees meer
Recept
Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Wanneer het weer lekker zomer is, en dat wordt het dit weekend opnieuw, is het altijd fijn om smaakvolle Mediterrane gerechten te maken. Met een kruidige rosé of zelfs een licht gekoeld rood Provence-wijntje bij scoor je dan altijd bij je gasten. Wanneer ik zelf terugdenk aan mijn vakanties in de Provence, hou ik vooral prachtige herinneringen over aan de exquise maaltijden bij Wout Bru in Eygalières … Lees meer
Recept
Zomerse bladerdeegtaart met dank aan wout bru
Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden. Dus het is nu echt wel tijd om eens iets speciaals te grillen. Ik heb gekozen voor een stukje kalfvlees want dat heeft zo’n subtiele smaak dat je er magische en gewaagde combinaties mee kan maken … Lees meer
Recept
Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade
Vanmorgen was het om half negen alweer tijd voor de tweede aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. En mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, en hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts nog wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau … Lees meer
Recept
Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijsjes
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer