Hier waren we exact een jaar geleden, en het was zalig!
Nieuws

Hier waren we exact een jaar geleden, en het was zalig!

Soms moet een mens eens kunnen nostalgisch terugdenken aan mooiere tijden toch? Exact een jaar geleden waren we op uitnodiging van de plaatselijke toeristische dienst een paar dagen in het fantastische Süd-Tirol. We hebben er echt fantastische herinneringen aan. Ik was vanochtend even door m’n foto’s aan het scrollen, en ik kon me elk moment weer voor de geest halen.

Het waren immers heerlijk zonnige dagen in een prachtig stukje van Noord-Italië, vol lekker eten, hele mooie wandelingen, prachtige uitzichten, topwijnen, mooie hotels en super vriendelijke mensen. Als we ooit weer naar het buitenland mogen reizen is dit een plek waar we zeker terug willen gaan.

Waarom? Bekijk gewoon eens onze verslagen van die vier zalige dagen Süd-Tirol in 2019 en je zult het meteen begrijpen, en goesting krijgen om ook te vertrekken. Voorlopig kunnen we enkel terugdromen, en hopen op betere tijden. En onze beste wensen sturen naar de vriendelijke mensen die we daar ontmoet hebben. Veel sterkte ook aan hen, en we duimen voor beterschap!

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Nieuws

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

Vakantie binnen de vakantie, wat een luxe. Gisteren zijn we gearriveerd in Zuid-Tirol. We vlogen op Venetië en van daaruit is het maar twee en een half uur rijden naar de Noordelijke autonome Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Het was een superrit in de volle zon, en eenmaal gearriveerd in het imposante Parkhotel Laurin in het centrum van Bolzano stond ons meteen al een gevulde namiddag te wachten … Lees meer

Verrassend lekker en goed gemaakt: de wijnen van Zuid-Tirol
Nieuws

Verrassend lekker en goed gemaakt: de wijnen van Zuid-Tirol

Alweer een topdagje beleefd in Zuid-Tirol. Want op dag twee van onze culinaire trip mochten we twee bekende wijnhuizen bezoeken. Kellerei Bozen en Alois Lageder. Kellerei Bozen ofte Bolzano Wines is een oude coöperatieve. Dat wil zeggen dat een tachtigtal producenten en wijnboeren samenwerken om hun wijnen te maken, te bottelen en de marketing en verkoop van hun mooie product te organiseren … Lees meer

Zuid-Tirol en Guesthouse Gloriette: een aanrader!
Nieuws

Zuid-Tirol en Guesthouse Gloriette: een aanrader!

Ik weet dat veel mensen op dit moment hun zomervakantie nog aan het plannen zijn. Wij gaan een paar weekjes naar Barcelona in juli, logisch ook, want we wonen er halftijds. Vakantie wordt dus weer een beetje thuiskomen. Maar sinds onze gezellige trip in de tweede week van de paasvakantie naar Bolzano en omstreken durf ik echt met mijn hand op het hart de zalige streek van Zuid-Tirol aanraden als ideale vakantiebestemming, wanneer je eens iets minder voorspelbaar wilt doen … Lees meer

Terra, een culinaire hemel op grote hoogte
Restaurant

Terra, een culinaire hemel op grote hoogte

Eens om de zoveel tijd kom je terecht in een restaurant waarvan je denkt: dit is uniek, dit is anders, dit is spectaculair, en gisteren was zo’n avond. Ik had wel eens van Terra, The Magic Place gehoord, maar hoog in de bergen in Noord-Italië leek me zo ver van de wereld. Dat is het ook wel een beetje … Lees meer

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Restaurant

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Eén van de speciaalste restaurants waar ik ooit at: In Viaggio in Bolzano, Zuid-Tirol. Niet omwille van het eten, ook al was dat echt wel lekker. Niet omwille van het uitzicht ook, want dat was er simpelweg niet. Maar vooral omwille van de locatie zelf en door de grootte van het restaurant. Het is immers erg klein … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer