Hier waren we exact een jaar geleden, en het was zalig!
Nieuws

Hier waren we exact een jaar geleden, en het was zalig!

Soms moet een mens eens kunnen nostalgisch terugdenken aan mooiere tijden toch? Exact een jaar geleden waren we op uitnodiging van de plaatselijke toeristische dienst een paar dagen in het fantastische Süd-Tirol. We hebben er echt fantastische herinneringen aan. Ik was vanochtend even door m’n foto’s aan het scrollen, en ik kon me elk moment weer voor de geest halen.

Het waren immers heerlijk zonnige dagen in een prachtig stukje van Noord-Italië, vol lekker eten, hele mooie wandelingen, prachtige uitzichten, topwijnen, mooie hotels en super vriendelijke mensen. Als we ooit weer naar het buitenland mogen reizen is dit een plek waar we zeker terug willen gaan.

Waarom? Bekijk gewoon eens onze verslagen van die vier zalige dagen Süd-Tirol in 2019 en je zult het meteen begrijpen, en goesting krijgen om ook te vertrekken. Voorlopig kunnen we enkel terugdromen, en hopen op betere tijden. En onze beste wensen sturen naar de vriendelijke mensen die we daar ontmoet hebben. Veel sterkte ook aan hen, en we duimen voor beterschap!

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Nieuws

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

Vakantie binnen de vakantie, wat een luxe. Gisteren zijn we gearriveerd in Zuid-Tirol. We vlogen op Venetië en van daaruit is het maar twee en een half uur rijden naar de Noordelijke autonome Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Het was een superrit in de volle zon, en eenmaal gearriveerd in het imposante Parkhotel Laurin in het centrum van Bolzano stond ons meteen al een gevulde namiddag te wachten … Lees meer

Verrassend lekker en goed gemaakt: de wijnen van Zuid-Tirol
Nieuws

Verrassend lekker en goed gemaakt: de wijnen van Zuid-Tirol

Alweer een topdagje beleefd in Zuid-Tirol. Want op dag twee van onze culinaire trip mochten we twee bekende wijnhuizen bezoeken. Kellerei Bozen en Alois Lageder. Kellerei Bozen ofte Bolzano Wines is een oude coöperatieve. Dat wil zeggen dat een tachtigtal producenten en wijnboeren samenwerken om hun wijnen te maken, te bottelen en de marketing en verkoop van hun mooie product te organiseren … Lees meer

Zuid-Tirol en Guesthouse Gloriette: een aanrader!
Nieuws

Zuid-Tirol en Guesthouse Gloriette: een aanrader!

Ik weet dat veel mensen op dit moment hun zomervakantie nog aan het plannen zijn. Wij gaan een paar weekjes naar Barcelona in juli, logisch ook, want we wonen er halftijds. Vakantie wordt dus weer een beetje thuiskomen. Maar sinds onze gezellige trip in de tweede week van de paasvakantie naar Bolzano en omstreken durf ik echt met mijn hand op het hart de zalige streek van Zuid-Tirol aanraden als ideale vakantiebestemming, wanneer je eens iets minder voorspelbaar wilt doen … Lees meer

Terra, een culinaire hemel op grote hoogte
Restaurant

Terra, een culinaire hemel op grote hoogte

Eens om de zoveel tijd kom je terecht in een restaurant waarvan je denkt: dit is uniek, dit is anders, dit is spectaculair, en gisteren was zo’n avond. Ik had wel eens van Terra, The Magic Place gehoord, maar hoog in de bergen in Noord-Italië leek me zo ver van de wereld. Dat is het ook wel een beetje … Lees meer

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Restaurant

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Eén van de speciaalste restaurants waar ik ooit at: In Viaggio in Bolzano, Zuid-Tirol. Niet omwille van het eten, ook al was dat echt wel lekker. Niet omwille van het uitzicht ook, want dat was er simpelweg niet. Maar vooral omwille van de locatie zelf en door de grootte van het restaurant. Het is immers erg klein … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

GESTOOMD LENTEROLLETJE VAN GRAVADLAX

Lekker veel inspiratie: mijn weekmenu

Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer

Gazpacho Day, in de winter? Huh?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer