Het weekend was echt wel weer een stormweekend. De wind waaide meteen een ongelofelijk herfstgevoel ons land en ons leven binnen, en eerlijk gezegd: de komende week ziet er ook al niet te fraai uit. Veel regen, koude temperaturen. En intussen worden de dagen korter.
Maar ik vind het niet eens zo erg eigenlijk. Het heeft wel iets gezelligs: al die mooi gekleurde blaadjes en het is ook fijn om de haard weer aan te hebben. En als je aan herfst denkt, dan denk je ook aan lekker eten. Ik heb voor deze week een heerlijk herfstig menu samengesteld. Geniet er maar weer van met het hele gezin.
Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling.
Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken … Lees meerRecept
Italiaanse visburger met tarama
Nooit vergeet ik de prachtige weekends en de heerlijke vakanties die ik bij mijn Pepe Pierke en Meme Julia mocht doorbrengen in hun kleine boerderijtje in Merelbeke. Meme en pepe waren allebei doodgewone, maar hardwerkende, lieve volksmensen. Ze waren niet rijk, maar ze genoten van het leven met volle teugen … Lees meerRecept
De witloof rolletjes van mijn meme julia
Het is zo ver. We mogen weer ongestoord gaan genieten van herfst- en winterkost. Ik vind dat eigenlijk wel fijn nieuws. En wat is er lekkerder dan stoemp? Ik heb vanavond stoemp met witte kool gemaakt. En natuurlijk is een stukje boerenworst of merguez daar heerlijk bij, maar ik heb lekkere ballekes gemaakt … Lees meerRecept
Stoemp met witte kool en ballekes met gorgonzola
Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder. En ik geef het een pikante toets. En wat kazen betreft, ben ik de makkelijkste mens die er is: je doet maar … Lees meerRecept
“tartiflette meets raclette”
Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten.
Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken … Lees meerRecept
Rijkelijk gevuld varkenshaasje
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer