Het is maandag. Joepie! Het begin van een nieuwe week. En ik heb goed nieuws: Anke is helemaal terug van weg geweest. Ze presenteert weer gewoon de ochtendshow Op Joe mee vanuit de studio in Vilvoorde. Zo zie je maar: alles komt goed. En ik heb nog goed nieuws: het is nog de hele week “solden” bij Wijn Ornelis. Nu ja, solden is niet het juiste woord, want dat doe je als je de stok van vorig jaar wil liquideren, en daar zijn we nog niet aan toe, want we zijn pas twee maand geleden gestart met dit mooie verhaal. Maar op twee van mijn wijnen, mijn Chardonnay Pays D’Oc en mijn Gran Reserva kun je nog tot 31 januari 10 procent korting krijgen. Gebruik daarvoor wel de speciale actiecode ORN10CONTENT
In mijn weekmenu heb ik deze week 5 gerechten geselecteerd waarbij deze twee wijnen uitstekend passen. Zo heb je al een beetje idee welke combinaties mogelijk zijn. Maar de gerechten zijn natuurlijk even lekker met een goed glas water bij. Wat je maar verkiest. Maak er sowieso een mooie week van. We zitten in de laatste rechte lijn van januari, straks is het februari en Valentijn, en voor je het weet gaan we richting lente!
Een super makkelijk gerecht op maandag. Een blik, en een zakje uit de diepvriesafdeling van de supermarkt, en je bent vertrokken. En mijn Chardonnay is daarbij de ideale pairing.
Er zijn zo van die gerechten die mensen niet lusten omdat ze ze te veel hebben moeten eten in hun kindertijd. Bij mijn papa zijn dat bonen in tomatensaus. Op internaat kreeg hij die soms tot drie keer per week en nu heeft hij er voor de rest van zijn leven een trauma aan overgehouden. Zonde, want ik vind ze wel lekker … Lees meerRecept
Bonen in tomatensaus met Sint-Jakobsnootjes
Deze burger past perfect bij mijn mooie Spaanse Gran Reserva
Dit is één van mijn favoriete burgers ooit. De combinatie van blauwe kaas en spinazie is altijd een heerlijke hit. Maar door die dan nog eens te combineren met de heerlijke rundsburgers, de rouille en wat zoete ui heb je echt een smeuïg topgerecht. Zelf heb ik wagyu-burgers gebruikt voor dit recept … Lees meerRecept
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Deze klassieker met zalm is gewoon overheerlijk, en ideaal bij mijn Chardonnay
Als je spreekt over heerlijk comfort food, zoek dan niet verder. Wanneer je deze pan op tafel zet voor je gasten gaan ze smullen als de beste. De combinatie van vers gebakken zalm, met deze fluwelen roomsaus met look, spinazie, zongedroogde tomaatjes en verse salie is gewoon tongstrelend.
Wanneer je de zalm een tikje verder dan mi-cuit bakt (ik ga eigenlijk zelf altijd voor half à twee derde gebakken vanop het vel, want dan blijft de bovenkant van je moot zalm tussen lauw en rauw) dan smaakt de warme roomsaus er nog eens zo lekker bij … Lees meerRecept
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Ook dit is een zalig gerecht, waar mijn Chardonnay perfect bij past!
Ik heb onlangs mijn recept voor zongedroogde tomaatjes gedeeld hier op Would Be Chef. En daar kwamen zoveel fijne reacties op. Terecht, want ze zijn echt superlekker. Ik gebruik ze zelf in allerlei toepassingen, en ook in dit zalige gerecht met scampi’s. Wees gerust, je kunt ze ook gewoon kopen in de supermarkt, maar dan kosten ze wellicht dat tikje meer … Lees meerRecept
Scampi’s met zelf gedroogde tomaatjes, basilicum en witte wijn
Op vrijdag mijn Gran Reserva nog eens opendoen, dan is dit feestelijk gerecht een prima keuze.
Als je eens de ouderwets lekkere tour wil opgaan, is het echt heerlijk om deze prachtige klassieker nog eens op het menu te zetten. Orloff-gebraad is gewoon zoooo ontzettend lekker. Mijn mama maakte het altijd, en zij heeft het van mijn meme geleerd, en speciaal voor deze blog heb ik eens mijn eigen versie van deze zalige hoofdschotel gemaakt … Lees meerRecept
Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “Veel Geluk Gewenst” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer
In mijn boek “Waarom Wandelen” dat hier nog altijd te koop is, schrijf ik het uitgebreid: wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over … Lees meer
Van mij mag je cappuccino drinken op elk uur van de dag. Ik ben niet van de koffie-politie en mensen drinken wat ze willen wanneer ze dat willen. Maar Italianen zijn daar een stukje strenger in … Lees meer
Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten … Lees meer
Dinsdag 22 oktober is wereld notendag. Nu ik weer volop aan het afvallen ben eet ik graag wat noten tussendoor. Een handjevol kan mij al voldoende energie en kracht geven en dat is ook logisch, want noten zijn over het algemeen zeer gezond en bevatten veel essentiële voedingsstoffen, zoals gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen … Lees meer