Het wordt weer een speciaal weekje, met donderdag alweer een vrije dag, en voor sommige mensen vrijdag ook de brug, zodat er weer een lang weekend aankomt. Hoe dan ook: het weer wordt redelijk OK. Het is natuurlijk herfst, daar komen we niet onder uit, maar het wordt een goede herfstweek, niet al te koud, en hoofdzakelijk droog. Met de mooie kleurenpracht in de natuur wordt het dus een topweekje om nog eens af en toe een lekkere wandeling te maken, en een frisse neus op te halen.
Over wat de pot schaft hoef je je niet al teveel zorgen te maken. Ik heb opnieuw vijf recepten voor je geselecteerd om de week door te komen. Voor elke smaak zit er wel iets tussen. Veel plezier met het koken en geniet van het leven. En plan zeker donderdag iets leuks in. Die vrije dag moet je met beide handen aangrijpen om van de herfst te genieten.
Dit is één van m’n favoriete gerechten met noten, en ik maak het klaar in de steamer. Een rollade maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Het is een bommetje waarmee je altijd scoort. Je kunt dit gerecht maken in een stoomoven of in een bamboemandje boven een kokende ketel water … Lees meer
Recept
Kalfsrollade met broccoli en noten
Het is nog eens tijd voor wat comfortfood. Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee. En deze bouletjes met kippengehakt hebben net dat tikje extra door de smaakjes die je er aan toevoegt. Mijn tip is om zelf eens te gaan experimenteren, want met ongeveer alle mogelijke kruiden en smaakjes kun je aan de slag … Lees meer
Recept
Kippenboulet met gestoomde groentjes
Ik vind het heerlijk om te experimenteren in de keuken. En ook al ben ik nog altijd een vleeseter, ik vind het lekker spannend om ook geregeld vegetarisch te koken. En sinds kort ben ik ook af en toe aan het proberen om vegan te koken. Deze pasta bijvoorbeeld is erg makkelijk te maken en is echt heel lekker … Lees meer
Recept
Vegan pasta met ballekes
Witte pensen en zwarte pensen, als je er van houdt dan is dit een toprecept! Een taart gevuld met pensen, witloof en appeltjes. Met de smaak van verse tijm erbij geurt je hele huis naar deze smakelijke taart.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bak het kruimeldeeg gevuld met wat bonen of rijst als tegengewicht een tiental minuutjes … Lees meer
Recept
Witloof- en appeltaart met witte en zwarte pensen
Mosselen bereid op de klassieke manier zijn heerlijk. Ook met witte wijn, look of een Provençaals sausje lusten we ze graag. Maar vandaag geef ik jullie eens een eigen origineel recept mee uit m’n eerste boek. Je moet het echt eens proberen, want het is heerlijk!
Dit is zo’n gerecht dat je perfect in de steamer kunt klaarmaken … Lees meer
Recept
Mosselen met witte martini
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer