Volgende week is het Valentijn, dan gaan we natuurlijk wat goede zwoele culinaire ideetjes met jullie delen, maar deze week is het gewoon de eerste volle week van februari. Ook leuk!
Laten we die eerste week van de maand toch maar met volle overgave en passie omarmen en zorgen dat de familieleden die we liefhebben verwend worden met lekkere gerechten.
Ook deze week deel ik graag 5 plezante gerechten die je voor jouw gezin maken kunt! Smakelijk.
Ik deed vorige week een oproep op deze foodblog om in deze rare lock down tijden je favoriete eigen recepten eens met mij en met de lezers van Would Be Chef te delen en ik kreeg daar veel antwoorden op.
Met veel plezier ga ik de komende tijd dus weer wat mooie gerechten van fijne hobbykoks met je delen … Lees meerRecept
De Gevulde Zoete Aardappel Van Andy van The Good Food Place
Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder. En ik geef het een pikante toets. En wat kazen betreft, ben ik de makkelijkste mens die er is: je doet maar … Lees meerRecept
“tartiflette meets raclette”
Inspiratie voor in de keuken dat is wat we jou willen geven voor elke maaltijd van de dag! Daarom serveren we je de lekkerste recepten, beste restaurants, leukste culinaire trips én tal van tips & trics om het beste uit je keuken te halen. Om je nog meer ideeën te bezorgen zetten we ook elke week de culinaire vondsten van andere Would Be Chefs in de spotlight … Lees meerRecept
Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!
Een hele makkelijke pasta is deze verse orecchiette met tonijn. Je kunt dit gerecht ook maken met andere verse of gedroogde pasta, maar ik vind deze wel erg geschikt om de smaken op te nemen.
Met lekker veel look, twee kleine sjalotjes, drie blikjes tonijn, wat kappertjes, lekkere pasata, een klein blikje tomatenpuree en een glas rode wijn maak je een simpele maar heerlijke saus … Lees meerRecept
Orecchiette met tonijn en kappertjes
Ooit al gehoord van ‘surf en turf’? Halfweg de jaren zestig van vorige eeuw dook die term voor het eerst op aan de Oostkust van Noord-Amerika. “Surf” stond voor de zee, en de lekkernijen die daarin gevangen worden, en turf voor het land, en de (smakelijke) dieren die daar graasden in het malse gras … Lees meerRecept
Balletjes met calamares en aardappelen in een witte wijn saus
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer