Lekker, licht en gezond: mijn nieuwe weekmenu...
Nieuws

Lekker, licht en gezond: mijn nieuwe weekmenu…

Een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuw menu. Lekker eten is altijd een goed idee, maar het hoeft daarom niet altijd zwaar te zijn… Integendeel, een beetje op je lijn letten in februari is toch gewoon meegenomen.

Het is deze maand trouwens ook Tournée Minérale, de maand zonder alcohol. Ik doe zelf niet mee, omdat er altijd wel een momentje is dat ik graag eens een glaasje drink, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen beetje op ga letten. Een wijntje af en toe is lekker, maar elk  glas is een goed belegde boterham dus we doen het rustig aan.

Maandag

COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES
Recept

Couscous met kippenplakjes

Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer

Dinsdag

Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven
Recept

Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven

Ik ben een enorme liefhebber van courgettes. Nogal wat mensen vinden dat een ordinaire groente, maar ik dus niet. Ik ken een plek waar ze heerlijke pizza met courgettes maken, en daar zal ik nooit iets anders bestellen. Zeker wanneer courgettes even de oven hebben gezien en met zeezout bij, vind ik ze onweerstaanbaar … Lees meer

Woensdag

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijsjes

Donderdag

Gnocchi met vegetarische bolognaisesaus Manna, mozzarella en basilicum
Recept

Gnocchi met vegetarische bolognaisesaus Manna, mozzarella en basilicum

Het is een heerlijk ritueel om zelf spaghettisaus te maken. Elke familie heeft wel een favoriet recept. En als je genoeg tijd hebt kan dat zo’n heerlijke bezigheid zijn. Muziekje op. Glaasje wijn uitschenken. Groentjes laten pruttelen in een heerlijk sausje. Maar soms heb je gewoon de tijd niet om uren in de keuken te staan, en dan is het gewoon heerlijk om wat te gaan koken met goede kant- en klaar ingrediënten … Lees meer

Vrijdag

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijsjes
Recept

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijsjes

Vanmorgen was het om half negen alweer tijd voor de tweede aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. En mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, en hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts nog wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer