Een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuw menu. Lekker eten is altijd een goed idee, maar het hoeft daarom niet altijd zwaar te zijn… Integendeel, een beetje op je lijn letten in februari is toch gewoon meegenomen.
Het is deze maand trouwens ook Tournée Minérale, de maand zonder alcohol. Ik doe zelf niet mee, omdat er altijd wel een momentje is dat ik graag eens een glaasje drink, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen beetje op ga letten. Een wijntje af en toe is lekker, maar elk glas is een goed belegde boterham dus we doen het rustig aan.
Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meerRecept
Couscous met kippenplakjes
Ik ben een enorme liefhebber van courgettes. Nogal wat mensen vinden dat een ordinaire groente, maar ik dus niet. Ik ken een plek waar ze heerlijke pizza met courgettes maken, en daar zal ik nooit iets anders bestellen. Zeker wanneer courgettes even de oven hebben gezien en met zeezout bij, vind ik ze onweerstaanbaar … Lees meerRecept
Courgette met aardappel, rode ui en fetakaas in de oven
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten. Het is uiteraard niet de periode voor frisse slaatjes. Maar ook dan kun je nog altijd wel uitkijken welke ingrediënten je precies combineert zodat je geen caloriebommetjes verzint in de keuken … Lees meerRecept
Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel
Het is een heerlijk ritueel om zelf spaghettisaus te maken. Elke familie heeft wel een favoriet recept. En als je genoeg tijd hebt kan dat zo’n heerlijke bezigheid zijn. Muziekje op. Glaasje wijn uitschenken. Groentjes laten pruttelen in een heerlijk sausje. Maar soms heb je gewoon de tijd niet om uren in de keuken te staan, en dan is het gewoon heerlijk om wat te gaan koken met goede kant- en klaar ingrediënten … Lees meerRecept
Gnocchi met vegetarische bolognaisesaus Manna, mozzarella en basilicum
Vanmorgen was het om half negen alweer tijd voor de tweede aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. En mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, en hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts nog wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau … Lees meerRecept
Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijsjes
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer