Weg met de kilo's met mijn lekker lichte weekmenu
Nieuws

Weg met de kilo’s met mijn lekker lichte weekmenu

Zo, daar gaan we weer. Een nieuwe week met hopelijk evenveel zon en mooie temperaturen als vorige week. De krokussen en de narcissen staan weer in bloei, en aan de bomen komen knoppen. Ideaal wandelweer is dat. En tussendoor is het fijn om een beetje op de kilo’s letten en toch goed te koken. Veel inspiratie gewenst met mijn nieuwe weekmenu.

MAANDAG

SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE
Recept

Skrei met rijst van konjac en courgette

Ik hou van lekkere vis, dat is geweten. En nu is het seizoen van de skrei, dat is een fantastische winterkabeljauw die enkel van januari tot maart in de winkel verkocht wordt. Maar je kunt gerust kabeljauw of andere witte vis als alternatief gebruiken. Ik heb die gestoomd en er een heerlijke bereiding met courgette en “rijst van Konjac” (een plant die voorkomt in de warmere gebieden van Azië … Lees meer

DINSDAG

MIJN CHILI SIN CARNE
Recept

Mijn chili sin carne

Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam. Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker … Lees meer

WOENSDAG

Vegan pasta met ballekes
Recept

Vegan pasta met ballekes

Ik vind het heerlijk om te experimenteren in de keuken. En ook al ben ik nog altijd een vleeseter, ik vind het lekker spannend om ook geregeld vegetarisch te koken. En sinds kort ben ik ook af en toe aan het proberen om vegan te koken. Deze pasta bijvoorbeeld is erg makkelijk te maken en is echt heel lekker … Lees meer

DONDERDAG

COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES
Recept

Couscous met kippenplakjes

Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer

VRIJDAG

Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline
Recept

Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline

Ik krijg elke week wel nieuwe producten opgestuurd om eens uit te testen, en soms springt daar echt iets tussenuit waarvan ik denk: wow, dat is boeiend. Friseline bijvoorbeeld. Het is een soort van kruising tussen witloof en krulsla, en het smaakt echt lekker en ziet er dan ook nog eens erg leuk uit … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer