Mag ik even helpen? Het nieuwe weekmenu
Nieuws

Mag ik even helpen? Het nieuwe weekmenu

Zo vriendjes, het weekend is alweer achter de rug! Voor mij eerlijk gezegd een zalig weekend. Ik heb veel gewandeld, heb veel DJ-sets achter de rug. Gisteren gingen we lunchen bij een hele lieve neef van me en zijn vriend, en die twee koken zalig.

En tussendoor hebben we het compromis getekend van ons nieuwe huis. We moven na 15 zalige jaren van Rijmenam naar Lochristi bij Gent. Weer een beetje dichter bij mijn ouders, en dat vind ik heerlijk nieuws, en ook een mooie streek. En het belangrijkste is wel: we hebben daar een huis gevonden waarop we stapelverliefd zijn. Ik droom nu al van mijn nieuwe keuken. Daar gaan we weer mooie tijden beleven, ik weet het wel zeker!

Maar soit, na een weekend als een rollercoaster is het tijd voor een mooie herfstige week. En we gaan weer gezond en lekker proberen te koken. Ik zit nog altijd op schema. Veel wandelen. Weinig alcohol. Gezond eten. En met deze recepten moet dat wel weer lukken! Veel succes iedereen. En hopelijk beleven jullie ook mooie herfstdagen.

maandag

LINGUINI MET KIP, ERWTJES EN PROSCIUTTO
Recept

Linguini met kip, erwtjes en prosciutto

Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer

dinsdag

Licht, gezond, vegan, en superlekker: champignons met courgette
Recept

Licht, gezond, vegan, en superlekker: champignons met courgette

Ik zit zelf weer in zo’n periode waarin ik de calorieën een beetje tel. Herkenbaar? Ja toch? Na de feestdagen, zo aan het begin van het nieuwe jaar een klein beetje uitkijken is voor veel mensen een slim idee. Vaak ontstaan er dan nieuwe gerechten. Want dat is en blijft wel mijn principe: wat lichter en gezonder koken mag natuurlijk niet betekenen dat het niet meer lekker is … Lees meer

woensdag

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE
Recept

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.  Bereiding Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje. Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer

donderdag

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappelpuree
Recept

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappelpuree

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken maar het is met veel water in de mond dat we ook de smakelijkste creaties van andere Would Be Chefs in de spotlights zetten. Deze week een chefkok die de mooiste creaties los laat op Instagram, maak kennis met Davy Caluwaerts. Balls ✖️brains ➕ barista coffee ➕ slow food ➕ media lover ➕ Marketing Transformation Expert ➕Publicis EMIL✖️@mercedesbenz_belgium ➗ online junkie ♥️™, dat is de samenvatting van Davy Caluwaerts of misschien ken je hem beter als @mediagast via Instagram … Lees meer

vrijdag

Taco's met kalkoenpita en appeldip
Recept

Taco’s met kalkoenpita en appeldip

Pita… Als je een avondje goed aan het doorzakken bent, dan krijg je in de vroege uurtjes bijna altijd zin in een vette hap, omdat de honger dan op een zeurende manier toe kan slaan, en je er ook vast van overtuigd bent dat zo’n vette pita of kebab in je maag de kater van een paar uur later wel in de kiem smoren zal … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer