Mijn eerste week radio staat dit bij ons op het menu!
Nieuws

De eerste werkweek van 2024 staat dit bij ons op het menu!

Voilà. De trein is weer vertrokken. Vanaf vandaag zijn Anke en ikzelf weer elke dag te horen op Joe tussen zes en tien! Met telkens rond halftien “Kwartier Plezier XL”, de muzikale boost om je werkdag goed te lanceren.

Ik ben van plan om deze week ook weer lekker gevarieerd te koken. Maar ook niet te zwaar. Terug in mijn ritme komen na de feestdagen is de ideale aanleiding om ook wat lichter weer te eten. Want wij eten ‘s avonds meestal warm, en als je om vier uur opstaat, moet je toch zorgen dat het avondeten niet te zwaar is.

Hopelijk haal je ook inspiratie uit dit weekmenu. Laat maar even weten of het lekker was!

MAANDAG

Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes
Recept

Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes

Een Would Be Chef zoekt z’n inspiratie overal. Soms in kookboeken. Soms op sites van andere bloggers. Soms doe je een ideetje op wanneer je gaat eten bij vrienden of familie. Maar eerlijk is eerlijk: heel vaak haal ik mijn inspiratie ook uit restaurantbezoekjes. En dat kunnen bezoekjes aan sterrenrestaurants zijn, maar ook aan plezante eenvoudige brasserietjes … Lees meer

DINSDAG

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel
Recept

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten. Het is uiteraard niet de periode voor frisse slaatjes. Maar ook dan kun je nog altijd wel uitkijken welke ingrediënten je precies combineert zodat je geen caloriebommetjes verzint in de keuken … Lees meer

WOENSDAG

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella
Recept

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella

Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden. En dit is zo één van mijn favorietjes. Want wist je dat je met tortilla’s eigenlijk een soort van hele lichte, maar superlekkere pizza’s kunt maken … Lees meer

DONDERDAG

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs
Recept

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs

Ik ben zot op witloof. Mijn pepe Pierke teelde z’n eigen grondwitloof en van kindsbeen af kun je er mij gelukkig mee maken. Lees hier het recept van de witloofrolletjes van meme Julia, maar ook haar ballekes met gestoofd witloof zijn fantastisch. En ik vind rauw witloof ook heerlijk. Ik heb deze keer een fris slaatje gemaakt … Lees meer

VRIJDAG

Italiaanse visburger met tarama
Recept

Italiaanse visburger met tarama

Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling. Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer