Mijn "feestelijk menu" voor deze week!!
Nieuws

Mijn “feestelijk menu” voor deze week!!

Raar he, een “feestelijk weekmenu” deze week. Er valt helemaal niks te vieren toch, hoor ik je luidop denken. Wel, dat lijkt alleen maar zo. Het is niet omdat dit een gewone ‘doordemaandse’ werkweek in november is, midden in virustijden, dat we niet van het leven mogen genieten, toch?

Er is altijd wel een reden om het leven te vieren. En om gelukkig te zijn! Ook al zijn het lastige tijden, we kunnen niet anders dan er het beste van maken. Verwen jezelf en je huisgenoten maar eens met lekker eten deze week! En beschouw het als een kleine try-out voor kerstmis, want dat komt er ook aan, merk ik, de kerstbomen duiken overal op.

Ik geef je alvast enkele heerlijke tips om van deze regenweek samen toch een mooie feestweek te maken, ondanks alle ellende in de wereld. Cheers! En vooral gezondheid!!!

MAANDAG

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappelpuree
Recept

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappelpuree

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken maar het is met veel water in de mond dat we ook de smakelijkste creaties van andere Would Be Chefs in de spotlights zetten. Deze week een chefkok die de mooiste creaties los laat op Instagram, maak kennis met Davy Caluwaerts. Balls ✖️brains ➕ barista coffee ➕ slow food ➕ media lover ➕ Marketing Transformation Expert ➕Publicis EMIL✖️@mercedesbenz_belgium ➗ online junkie ♥️™, dat is de samenvatting van Davy Caluwaerts of misschien ken je hem beter als @mediagast via Instagram … Lees meer

DINSDAG

Garnaal cocktail
Recept

Garnaal cocktail

Als kind al vond ik een garnaalcocktail al ongelofelijk lekker. Ik heb er nu een hele kleine twist aan gegeven, door de tomaatjes en de garnalen al op voorhand te mengen. Maar eigenlijk is dit voorgerecht dat je in je mooiste cocktailglas serveren moet vooral een klassieker. Probeer het nog maar eens uit: als je gasten een beetje nostalgisch ingesteld zijn, dan zul je met dit zalige voorgerecht echt scoren … Lees meer

WOENSDAG

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander
Recept

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet? Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken … Lees meer

DONDERDAG

GEGRILDE FILET PUR MET COURGETTE EN KERSTOMAATJES
Recept

Gegrilde filet pur met courgette en kerstomaatjes

Ik weet nog goed hoe deze maaltijdsalade is ontstaan. Met restjes. Ik had nog een halve courgette liggen in de ijskast en een stukje filet pur dat over was van een barbecue waar de magen al helemaal gevuld waren met kippenboutjes, pikante worstjes en brochettes, zodat we eigenlijk niet meer aan de steak toekwamen … Lees meer

VRIJDAG

Heerlijke pasta voor noodgevallen
Recept

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch. Of gewoon, in virus-tijden, geen zin om nog naar de winkel te rijden. Voor dat soort momenten heb ik toch altijd wel dingetjes in de diepvriezer die meteen van pas komen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer