Zaterdag is het zo ver. Dan gaat de lente officieel van start. En het is alsof de weergoden daar ook op wachten om ons eindelijk weer een beetje zon te gunnen. Vanaf het weekend zou het wat minde wisselvallig worden, en kunnen we de maartse buien achter ons laten. Maar goed, het is afwachten of het werkelijk zo’n vaart zal lopen.
Daarom deze week nog lekker veel comfortfood in mijn weekmenu. Hopelijk kun je er wat inspiratie uithalen. En het is altijd leuk wanneer jullie wat fotootjes van jullie gerechten via de sociale media met mij delen. Hou je droog deze week, en kook lekker. Het is bijna lente!
Een hele makkelijke pasta is deze verse orecchiette met tonijn. Je kunt dit gerecht ook maken met andere verse of gedroogde pasta, maar ik vind deze wel erg geschikt om de smaken op te nemen.
Met lekker veel look, twee kleine sjalotjes, drie blikjes tonijn, wat kappertjes, lekkere pasata, een klein blikje tomatenpuree en een glas rode wijn maak je een simpele maar heerlijke saus … Lees meer
Recept
Orecchiette met tonijn en kappertjes
Dit is zo’n plezierig recept uit mijn allereerste kookboek, en ik blijf het graag klaarmaken. Doe me een lol, en ga voor kwaliteit als je de kippenfilets koopt! Je zult intussen wel doorhebben dat ik absoluut geen puritein ben in de keuken. Wat je kant-en-klaar kunt kopen, is even bruikbaar in een creatieve keuken als producten waarvoor je jezelf een halve week moet opsluiten in de keuken … Lees meer
Recept
Zuiderse gevulde kipfilet
In sommige supermarkten kun je tegenwoordig lasagne-bladen van pompoen vinden. Eigenlijk zijn dat dun gesneden plakjes pompoen, die je in elke lasagne bereiding kunt gebruiken (de plakjes gebruik je in plaats van echte lasagne-bladen van pasta). Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze uiteraard ook zelf snijden … Lees meer
Recept
Vegetarische lasagne met ‘lasagnebladen’ van pompoen
Vrijdag: frituurdag? Voor velen wel! Want de ene keer gaat een mens voor een Michelin-ster, en een andere keer gaan we gezellig naar de frituur. Maar ik weet wel zeker: een goede hamburger is nooit verkeerd. Ik heb best wel wat receptjes voor lekkere hamburgers, maar deze maak ik al sinds jaar en dag, en is echt een aanrader … Lees meer
Recept
Hamburger met lam en blauwe kaas
Als je spreekt over heerlijk comfort food, zoek dan niet verder. Wanneer je deze pan op tafel zet voor je gasten gaan ze smullen als de beste. De combinatie van vers gebakken zalm, met deze fluwelen roomsaus met look, spinazie, zongedroogde tomaatjes en verse salie is gewoon tongstrelend.
Wanneer je de zalm een tikje verder dan mi-cuit bakt (ik ga eigenlijk zelf altijd voor half à twee derde gebakken vanop het vel, want dan blijft de bovenkant van je moot zalm tussen lauw en rauw) dan smaakt de warme roomsaus er nog eens zo lekker bij … Lees meer
Recept
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer