Mijn lekkere menu voor een extra zonnige feestweek
Nieuws

Mijn lekkere menu voor een extra zonnige feestweek

Een nieuwe week, een nieuw menu. En het is een speciale week. De eerste schoolweek voor sommigen. Gek he, zo midden in het schooljaar. Sowieso is donderdag een feestdag voor velen. En er worden op vrijdag ook veel bruggen gemaakt. Plus: het wordt prachtig weer! Dus we gaan echt voor een heerlijk licht lentemenu deze week. Eet smakelijk! Blijf sporten ook. En blijf voorzichtig in en uit uw kot

MAANDAG

LAUWE PASTASALADE MET PESTO, TOMATEN EN PROSCIUTTO
Recept

Lauwe pastasalade met pesto, tomaten en prosciutto

In de zomer is het altijd een plezierig idee om eens een goede pastasalade te maken! Ik heb het al eerder eerlijk bekend: ik zoek de inspiratie voor mijn gerechten zo’n beetje overal. Soms “steel” ik een beetje creatief bij andere chefs, soms pluk ik halve ideetjes uit kookboeken, of op websites vol recepten … Lees meer

DINSDAG

SCAMPI’S MET ZELF GEDROOGDE TOMAATJES, BASILICUM EN WITTE WIJN
Recept

Scampi’s met zelf gedroogde tomaatjes, basilicum en witte wijn

Ik heb onlangs mijn recept voor zongedroogde tomaatjes gedeeld hier op Would Be Chef. En daar kwamen zoveel fijne reacties op. Terecht, want ze zijn echt superlekker. Ik gebruik ze zelf in allerlei toepassingen, en ook in dit zalige gerecht met scampi’s. Wees gerust, je kunt ze ook gewoon kopen in de supermarkt, maar dan kosten ze wellicht dat tikje meer … Lees meer

WOENSDAG

PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS
Recept

Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel. Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas … Lees meer

DONDERDAG

KIP EN ASPERGES IN EEN SAUS VAN BOTER EN WITTE WIJN
Recept

Kip en asperges in een saus van boter en witte wijn

In de zomer gebruik ik mijn gasbarbecue bijna elke dag. Als het niet regent dan gaan de ramen en deuren hier open en soms grill ik dan een lekker stukje vlees of ik maak een papillot van vis. Maar evengoed gebruik ik de barbecue als een soort van snelle oven. Is immers warm in een wip. En het is gewoon heerlijk om buiten te kunnen koken … Lees meer

VRIJDAG

Tomaat-Garnaal maar dan anders
Recept

Tomaat-Garnaal maar dan anders

Laat ons eens een heerlijke variant op een oeroude Belgische klassieker maken. Doe jezelf een lol en haal bij de groenteboer enkele heerlijke tomaten in verschillende kleuren en vormen. Snij die eerder lukraak in stukken. Je hoeft niet voor de klassieke schijfjes te gaan, maar varieer een eerder beetje, dat maakt je bord speelser … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer