Mijn nieuwe weekmenu om lekker af te vallen!!

We zitten nog midden in de wandelchallenge die ik samen met de lezers van HLN en de luisteraars van Joe probeer te volbrengen: 100 kilometer wandelen op 3 weken tijd. In de krant en op de radio geef ik elke dag tips. Wandelen is gezond voor lichaam en geest, en is de beste manier om vet te verbranden. Daarom dat het zoveel mensen ook boeit.

Toch zul je niet automatisch afvallen van wandelen allen. Kijk naar mij, tijdens de lockdown heb ik zeer veel gewandeld en ben toch niks afgevallen, integendeel. ik heb zelfs een paar corona-kilo’s gepakt zoals dat dan heet. Hoe komt dat?

Door de verveling en om het leven leefbaar te maken werd er al eens vaker een aperitiefje opengemaakt of een wijntje bij het eten. Er werd al eens sneller een aperitiefhapje voorzien, of een dessertje. En dan kan het snel gaan. En dan is de vakantie meestal ook niet de makkelijkste periode om op je gewicht te letten, met al die barbecues en momentjes om op het leven te klinken.

Maar goed, sinds enkele weken let ik er weer extra op. Ik wandel ontzettend veel en ik drink veel water. Ik snoep veel minder, en kook gezond. En daarom wil ik mijn gezonde menu van deze week ook zeker weer met je delen. Wie doet mee?

MAANDAG

DINSDAG

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG