Het zijn bijzondere tijden. De lente is begonnen, de dagen zijn aan het lengen, we zitten zelfs al in het zomeruur, maar aan het weer is nog niet te merken dat we een nieuw seizoen zijn ingegaan. Het mag wel eens gaan kantelen, want de natuur heeft er op zich zin in, met mooie bloesems overal en vogels die al volle bak aan het repeteren zijn voor zonniger tijden.
Ach, we gaan het niet aan ons hart laten komen en op z’n minst lekker eten. Daarom serveer ik je weer een heel lekker en niet al te moeilijk weekmenu! Ik heb trouwens bij alle recepten nu ook wijntips voorgesteld! Smakelijk alvast, en laat ons hopen op echte lente binnenkort!
Dit is zo’n plezierig recept uit mijn allereerste kookboek, en ik blijf het graag klaarmaken. Doe me een lol, en ga voor kwaliteit als je de kippenfilets koopt! Je zult intussen wel doorhebben dat ik absoluut geen puritein ben in de keuken. Wat je kant-en-klaar kunt kopen, is even bruikbaar in een creatieve keuken als producten waarvoor je jezelf een halve week moet opsluiten in de keuken … Lees meer
Recept
Zuiderse gevulde kipfilet
Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer
Recept
Linguini met kip, erwtjes en prosciutto
Ik ben een onwaarschijnlijke fan van witte asperges. Het seizoen van deze super gezonde, en ook nog eens ontzettend lekkere groente duurt maar een tweetal maanden, maar in die korte periode eet ik bijna om de twee dagen asperges. Natuurlijk zijn ze à la Flamande, met gesmolten boter en een eitje, fantastisch lekker, maar soms mag het toch ook een klein beetje anders … Lees meer
Recept
Asperges met zalm, zeewier en grijze garnalen
Oh wat is de herfst toch een prachtig seizoen. Want de paddenstoelen zijn weer daar. Een goede ouderwetse “toast champignon” is sowieso lekker. Paddenstoelen zitten niet enkel vol smaak, ze zijn ook heel gezond, niet duur, en op de koop toe ook prima wanneer je op dieet bent, want qua calorieën zijn het lichtgewichten … Lees meer
Recept
Gegrild volkorenbrood met paddenstoelen
Veel meer nog dan in allerlei moderne restaurants waar ze met poedertjes en gelletjes, proefbuisjes en schuimpjes uitpakken, ben ik gecharmeerd van restaurants waar ze de klassiekers uit de gastronomie nog feilloos kunnen bereiden.
In Keerbergen, vlakbij waar ik woon, was er zo tientallen jaren lang een prachtig klassiek restaurant met een Michelinster: de Paddock … Lees meer
Recept
Zalige klassieker: zeebaars in zoutkorst.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer