Eerlijk is eerlijk, ik ben nu in Spanje, en het is al de hele vakantie heerlijk zomerweer. Warm, zonnig, droog. Maar nu zijn we een eindje het binnenland ingetrokken en hier is het flink bewolkt en bestaat de kans dat er straks zelfs een druppeltje water uit de lucht valt.
Dat is niks vergeleken met de rotzomer in België. De overstromingen zijn uiteraard het allerergste, maar ook in Vlaanderen is het al weken kwakkelweer, met een klein weekje zon tussendoor. Ik twijfel dan ook soms om zonnige foto’s op mijn Instagram te plaatsen, omdat ik denk dat dat teveel steekt bij de thuisblijvers. Sorry daarvoor.
Om jullie een hart onder de riem te steken heb ik een weekmenu samengesteld voor een typische Belgische zomer. Met lekker veel comfortfood. En voor donderdag heb ik wel iets lekkers op de BBQ voorzien. Omdat dat een mooie dag lijkt te worden. Maar als het toch nog fout zou gaan kun je dat gerecht ook lekker in de oven klaarmaken. Eet smakelijk, en probeer jezelf droog te houden!
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer