Mijn weekmenu om Anke en iedereen licht te laten koken
Nieuws

Mijn weekmenu om Anke en iedereen licht te laten koken

Week twee van Anke’s kerstkrokettendieet is begonnen. Ik ben benieuwd hoeveel ze dit weekend zal afgevallen zijn. maar soit, ik heb het gevoel dat de weegschaal vandaag sowieso met betere cijfers zal komen dan vrijdag. Iets over acht gaat ze zich weer wegen in de studio, en dus live op de radio. Ik wil haar in elk geval helpen om gezond en lekker te eten deze week. En daarom heb ik weer vijf gezonde en lichte gerechten op een rij gezet. Doe er ook gerust zelf je profijt mee.

MAANDAG

ZOETE AARDAPPEL MET PICKLES VAN BLOEMKOOL
Recept

Zoete aardappel met pickles van bloemkool

De zomervakantie is voorbij voor mij. Traditioneel voor mij het moment om even anders te gaan leven en koken. Op vakantie wandel ik ontzettend veel waardoor ik niet echt verzwaar of zo. Maar toch leef je in het buitenland, en zo hoort dat ook af en toe, toch een stukje ongezonder. Veel op restaurant gaan, een wijntje elke dag, je kent dat wel … Lees meer

DINSDAG

MIJN LEKKER 250 CALORIEËN GERECHT VOOR ALBERT HEIJN
Recept

Mijn lekker 250 calorieËn gerecht voor albert heijn

Sinds twee weken ben ik de Facebook vrienden van Albert Heijn in zogenaamde “After Party Vlogs” aan het uitleggen hoe ze weer “fit kunnen worden na de feestdagen.” Ik ben geen diëtist en geen voedingsdeskundige, maar met veel wandelen en vooral gezonder en lichter eten, ben ik er de voorbije jaren persoonlijk alvast in geslaagd om heel veel kilo’s te verliezen en gezonder te worden … Lees meer

WOENSDAG

GEZONDE OVENSCHOTEL
Recept

Gezonde ovenschotel

Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten herfst wordt, snakt een mens weer naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus … Lees meer

DONDERDAG

WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES
Recept

Wortel spaghetti met rivierkreeftjes

Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken … Lees meer

VRIJDAG

GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI
Recept

Gemarineerde zalm met courgetti

De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer