Voilà, de paasvakantie is weer voorbij. De fameuze paas-pauze ook. We vliegen er dus weer keihard in op de radio. Ik vind het zelf wel lekker om weer in mijn vertrouwde werkritme terecht komen. Dat wil zeggen: de wekker die om vier uur rinkelt, dan rij ik naar Vilvoorde, doen Anke en ik vier uur radio, en overdag zal ik weer wat bijslapen en hopelijk ook zeer veel wandelen. En mijn meetings doe ik wel online, al wandelend.
Maar gezond en lekker eten is ook belangrijk. Ik heb voor jullie weer een tof weekmenu samengesteld. Natuurlijk staan er op de blog zeer veel recepten om uit te proberen, maar deze week wil ik je graag inspireren met vijf makkelijke, lichte gerechten. Smakelijk koken!
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer