SUPERSNEL MENU VOOR DE EERSTE SCHOOLWEEK
Nieuws

Supersnel menu voor de eerste schoolweek

Het is weer bijna zover, de rush gaat weer beginnen. Nu de kinderen opnieuw naar school gaan is het ’s ochtends thuis straks ook weer spitsuur, en ook ’s avonds is de “ratrace” terug. Want geloof me, de files zijn ook terug in het land, op de snelwegen en aan de badkamers.

Je weet dat in zo’n eerste schoolweek de kans groot is dat je niet aan behoorlijk koken toekomt. Boeken moeten gekaft worden, reistrajecten uitgedokterd, verhalen beluisterd, en boterhamdozen gevuld. Daarom heb ik voor deze week vijf hele snelle gerechten voor jullie op een rij gezet.

Prima inspiratie, en geloof me, deze gerechten zijn alle vijf makkelijk om te maken, en dus snel klaar, maar ook echt lekker. Probeer ze maar eens uit. En sowieso zijn deze gerechtjes beter dan een afhaalhap of opwarmkost. Veel succes met de terug-naar-school-stress, en heel veel kookgenot gewenst!

MAANDAG

COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES
Recept

Couscous met kippenplakjes

Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer

DINSDAG

FISH STICKS VAN CAPTAIN IGLO MET WASABIPUREE EN ERWTJES
Recept

Fish sticks van captain iglo met wasabipuree en erwtjes

De Fish Sticks van Captain Iglo, het zijn en blijven toch dè gouden visstaafjes uit onze jeugd. Allemaal hebben we er goede herinneringen aan. Velen hebben zo zelfs vis leren eten. Het is dan ook een oprecht eerlijk product: vers gevangen wilde vis en broodkruim, niks meer, niks minder. Ik bak ze trouwens in de oven, dan zijn ze nog een stukje gezonder dan dat je ze in de frietketel klaarmaakt … Lees meer

WOENSDAG

MIJN CHILI SIN CARNE
Recept

Mijn chili sin carne

Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam. Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker … Lees meer

DONDERDAG

OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS
Recept

Ovenschotel met bloemkool en witte vis

Eigenlijk maak ik deze ovenschotel vaak enkel met bloemkool. De truc bestaat erin om de bloemkoolroosjes al dente te koken of te stomen, en dan in de yoghurt met kurkuma in de oven te lekker af te werken met een krakend kaaskorstje. Maar als je er een echt volwaardige schotel wil van maken dan is deze bereiding met witte vis (deze keer ging ik voor een schelvishaasje en zelfs voor een paar verse Sint-Jacobsoesters) en aardappeltjes echt heerlijk … Lees meer

VRIJDAG

linguini
Recept

Linguini met kip, erwtjes en prosciutto

Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer