Het is weer bijna zover, de rush gaat weer beginnen. Nu de kinderen opnieuw naar school gaan is het ‘s ochtends thuis straks ook weer spitsuur, en ook ‘s avonds is de “ratrace” terug. Want geloof me, de files zijn ook terug in het land, op de snelwegen en aan de badkamers.
Je weet dat in zo’n eerste schoolweek de kans groot is dat je niet aan behoorlijk koken toekomt. Boeken moeten gekaft worden, reistrajecten uitgedokterd, verhalen beluisterd, en boterhamdozen gevuld. Daarom heb ik voor deze week vijf hele snelle gerechten voor jullie op een rij gezet.
Prima inspiratie, en geloof me, deze gerechten zijn alle vijf makkelijk om te maken, en dus snel klaar, maar ook echt lekker. Probeer ze maar eens uit. En sowieso zijn deze gerechtjes beter dan een afhaalhap of opwarmkost. Veel succes met de terug-naar-school-stress, en heel veel kookgenot gewenst!
Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer
Recept
Couscous met kippenplakjes
De Fish Sticks van Captain Iglo, het zijn en blijven toch dè gouden visstaafjes uit onze jeugd. Allemaal hebben we er goede herinneringen aan. Velen hebben zo zelfs vis leren eten. Het is dan ook een oprecht eerlijk product: vers gevangen wilde vis en broodkruim, niks meer, niks minder. Ik bak ze trouwens in de oven, dan zijn ze nog een stukje gezonder dan dat je ze in de frietketel klaarmaakt … Lees meer
Recept
Fish sticks van captain iglo met wasabipuree en erwtjes
Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam.
Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker … Lees meer
Recept
Mijn chili sin carne
Eigenlijk maak ik deze ovenschotel vaak enkel met bloemkool. De truc bestaat erin om de bloemkoolroosjes al dente te koken of te stomen, en dan in de yoghurt met kurkuma in de oven te lekker af te werken met een krakend kaaskorstje.
Maar als je er een echt volwaardige schotel wil van maken dan is deze bereiding met witte vis (deze keer ging ik voor een schelvishaasje en zelfs voor een paar verse Sint-Jacobsoesters) en aardappeltjes echt heerlijk … Lees meer
Recept
Ovenschotel met bloemkool en witte vis
Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer
Recept
Linguini met kip, erwtjes en prosciutto
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer