Het is weer bijna zover, de rush gaat weer beginnen. Nu de kinderen opnieuw naar school gaan is het ‘s ochtends thuis straks ook weer spitsuur, en ook ‘s avonds is de “ratrace” terug. Want geloof me, de files zijn ook terug in het land, op de snelwegen en aan de badkamers.
Je weet dat in zo’n eerste schoolweek de kans groot is dat je niet aan behoorlijk koken toekomt. Boeken moeten gekaft worden, reistrajecten uitgedokterd, verhalen beluisterd, en boterhamdozen gevuld. Daarom heb ik voor deze week vijf hele snelle gerechten voor jullie op een rij gezet.
Prima inspiratie, en geloof me, deze gerechten zijn alle vijf makkelijk om te maken, en dus snel klaar, maar ook echt lekker. Probeer ze maar eens uit. En sowieso zijn deze gerechtjes beter dan een afhaalhap of opwarmkost. Veel succes met de terug-naar-school-stress, en heel veel kookgenot gewenst!
Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meerRecept
Couscous met kippenplakjes
De Fish Sticks van Captain Iglo, het zijn en blijven toch dè gouden visstaafjes uit onze jeugd. Allemaal hebben we er goede herinneringen aan. Velen hebben zo zelfs vis leren eten. Het is dan ook een oprecht eerlijk product: vers gevangen wilde vis en broodkruim, niks meer, niks minder. Ik bak ze trouwens in de oven, dan zijn ze nog een stukje gezonder dan dat je ze in de frietketel klaarmaakt … Lees meerRecept
Fish sticks van captain iglo met wasabipuree en erwtjes
Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam.
Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker … Lees meerRecept
Mijn chili sin carne
Eigenlijk maak ik deze ovenschotel vaak enkel met bloemkool. De truc bestaat erin om de bloemkoolroosjes al dente te koken of te stomen, en dan in de yoghurt met kurkuma in de oven te lekker af te werken met een krakend kaaskorstje.
Maar als je er een echt volwaardige schotel wil van maken dan is deze bereiding met witte vis (deze keer ging ik voor een schelvishaasje en zelfs voor een paar verse Sint-Jacobsoesters) en aardappeltjes echt heerlijk … Lees meerRecept
Ovenschotel met bloemkool en witte vis
Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meerRecept
Linguini met kip, erwtjes en prosciutto
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer