Het enige ingrediënt dat lust zou opwekken

Het is een discussie die al lang loopt. Maar bestaan er nu eigenlijk ingrediënten om de lust van je partner, en ook van jezelf, een beetje aan te wakkeren, of is dat allemaal pure quatsch? Asperges? Oesters? Of erger nog: vermalen hoorn van een neushoorn? Helpt dat om je potje wat heter op te stoken. Wel neen. Maar van één ingrediënt zijn wetenschappers wel overtuigd dat het de lust zou kunnen bevorderen: look.

Hele poëtische en semiwetenschappelijke lofredes zijn er in de oudheid reeds geschreven over knoflook als afrodisiacum. Het zou minnaars aanzetten tot een veel passioneler liefdesspel. Vreemd natuurlijk, want één ding kun je niet ontkennen: look is sowieso gezond, en ook erg lekker, maar je gaat er wel behoorlijk van ruiken uit je mond. En is dat nu zo lustbevorderend? Vrijen met een naar look geurende partner? Kijk, als je allebei look hebt gegeten valt het nog wel mee, maar als enkel je partner voor die escargots in looksaus is gegaan, en jij niet, dan kan het wel afstotend werken, denk ik dan.

Is dat van look als afrodisiacum dan een fabeltje? Neen, zo blijkt. Want van look is uit verschillende proeven gebleken dat het de hormoonspiegel (en daardoor ook de zogenaamde ‘goesting’) wel degelijk verhoogt. Knoflook is ook een natuurlijke bloedverdunner en bevat veel allicin, een middel dat ervoor zorgt dat bloed sneller naar je geslachtsorganen zou gaan. Dus ja: look verhoogt wel degelijk je libido.

Daarom, enkele plezierige gerechtjes met look. Kun je je partner een van de komende dagen eens culinair naar een verrassend hoogtepunt brengen.