Het enige ingrediënt dat lust zou opwekken
Nieuws

Het enige ingrediënt dat lust zou opwekken

Het is een discussie die al lang loopt. Maar bestaan er nu eigenlijk ingrediënten om de lust van je partner, en ook van jezelf, een beetje aan te wakkeren, of is dat allemaal pure quatsch? Asperges? Oesters? Of erger nog: vermalen hoorn van een neushoorn? Helpt dat om je potje wat heter op te stoken. Wel neen. Maar van één ingrediënt zijn wetenschappers wel overtuigd dat het de lust zou kunnen bevorderen: look.

Hele poëtische en semiwetenschappelijke lofredes zijn er in de oudheid reeds geschreven over knoflook als afrodisiacum. Het zou minnaars aanzetten tot een veel passioneler liefdesspel. Vreemd natuurlijk, want één ding kun je niet ontkennen: look is sowieso gezond, en ook erg lekker, maar je gaat er wel behoorlijk van ruiken uit je mond. En is dat nu zo lustbevorderend? Vrijen met een naar look geurende partner? Kijk, als je allebei look hebt gegeten valt het nog wel mee, maar als enkel je partner voor die escargots in looksaus is gegaan, en jij niet, dan kan het wel afstotend werken, denk ik dan.

Is dat van look als afrodisiacum dan een fabeltje? Neen, zo blijkt. Want van look is uit verschillende proeven gebleken dat het de hormoonspiegel (en daardoor ook de zogenaamde ‘goesting’) wel degelijk verhoogt. Knoflook is ook een natuurlijke bloedverdunner en bevat veel allicin, een middel dat ervoor zorgt dat bloed sneller naar je geslachtsorganen zou gaan. Dus ja: look verhoogt wel degelijk je libido.

Daarom, enkele plezierige gerechtjes met look. Kun je je partner een van de komende dagen eens culinair naar een verrassend hoogtepunt brengen.

MIJN PITTIGE PASTA VONGOLE
Recept

Mijn pittige pasta vongole

Italianen zijn heel kritisch als het over hun pasta’s gaat. Elk dorp, elke mama zelfs, heeft zo haar eigen recept voor verse pasta, maar zeker voor de pastasaus. In het Zuiden zullen ze bijvoorbeeld wel tomaatjes bij de Pasta al Vongole doen, wat in het Noorden echt nooit gebeuren zal. Uitgeweken Italianen durven aan hun pasta al vongole zelfs een goede scheut room toevoegen, maar dat vind ik zelf doodzonde … Lees meer

KONIJN MET GRAANMOSTERD EN HONING
Recept

Konijn met graanmosterd en honing

Konijn is erg lekker en mager, gezond vlees. En voor mij hoeft konijn niet per se pruimen in de buurt te hebben om te scoren. Met bier gestoofd is konijn uiteraard een heerlijke klassieker, maar dit gerechtje is een voorbeeld van hoe je konijn ook eens anders kunt serveren. De filets van konijnen zijn heel makkelijk te bereiden, en het korstje van Zweedse broodjes, de graanmosterd, honing en look waarmee ik het dan bedek maakt het echt lekker … Lees meer

HAMBURGER MET LAM EN BLAUWE KAAS
Recept

Hamburger met lam en blauwe kaas

Vrijdag: frituurdag? Voor velen wel! Want de ene keer gaat een mens voor een Michelin-ster, en een andere keer gaan we gezellig naar de frituur. Maar ik weet wel zeker: een goede hamburger is nooit verkeerd. Ik heb best wel wat receptjes voor lekkere hamburgers, maar deze maak ik al sinds jaar en dag, en is echt een aanrader … Lees meer

GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN
Recept

Gevulde paprika met couscous kippengehakt en parmesaan

Je kunt gevulde paprika op veel lekkere manieren maken, en iedereen zal wel zo’n beetje zijn eigen recept hebben. Maar de versie die bij mij, na veel uitproberen en fine-tunen, toch op nummer één blijft staan is er eentje met kippengehakt, wat gestoofde sjalotjes, couscous, rozemarijn, Parmezaanse kaas en… een goede scheut ketchup in het gehakt … Lees meer

SCHEERMESJES MET SINAASAPPEL
Recept

Scheermesjes met sinaasappel

Eén van de lekkerste tapas die ik ooit at bij Bodega 1900 de jammer genoeg intussen gesloten pretentieloze tapasbar van Albert Adria in Barcelona, waren scheermesjes met een sausje van sinaasappels. Het gaf mij de inspiratie voor dit gerecht. Je kunt scheermesjes vers bij de visboer bestellen, maar ik gebruik altijd de beste die ik kan vinden in blik … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer