Verras je gezin met dit weekmenu
Nieuws

Verras je gezin met dit weekmenu

Hoppa, we zijn weer aan de nieuwe week begonnen. Ik had een zalig weekend, met het feest voor de gouden bruiloft van m’n mama en papa, en met een lekkere lunch met vrienden gisteren. Omdat volgend weekend alweer een goed gevuld culinair weekend wordt, ga ik het een beetje rustig aan doen deze week. Misschien kun jij ook je voordeel doen met dit lekkere weekmenu

MAANDAG

UIT OMA'S KEUKEN: WITLOOF MET GEHAKTBALLEN
Recept

Uit oma’s keuken: witloof met gehaktballen

Mijn mama maakte dit, mijn oma maakte dit, en waarschijnlijk maakte haar moeder dit volkse gerecht ook al in de jaren (heel) stilletjes. In onze familie is het een heuse klassieker.  Geen éénpans- maar een éénpotgerecht. Ontzettend simpel, met slechts enkele ingrediënten. Maar doordat je het deksel voortdurend op de pot houdt terwijl je het witloof stooft, kun je de gehaktballetjes mee stomen, (en zelfs de aardappeltjes een paar minuutjes nadat je ze al dente hebt gekookt) en zo nemen die de smaak van het witloof op … Lees meer

DINSDAG

Rigatoni met tapenade
Recept

Rigatoni met tapenade

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken. Af en toe een kijkje nemen de culinaire creativiteit van een ander chef kan bijzonder inspirerend werken. Daarom delen we regelmatig de smakelijkste bordjes van andere Would Be Chefs. Deze week laten we je kennismaken met Helen! Helen is 23 jaar en studeert rechten … Lees meer

WOENSDAG

Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes
Recept

Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes

Een Would Be Chef zoekt z’n inspiratie overal. Soms in kookboeken. Soms op sites van andere bloggers. Soms doe je een ideetje op wanneer je gaat eten bij vrienden of familie. Maar eerlijk is eerlijk: heel vaak haal ik mijn inspiratie ook uit restaurantbezoekjes. En dat kunnen bezoekjes aan sterrenrestaurants zijn, maar ook aan plezante eenvoudige brasserietjes … Lees meer

DONDERDAG

Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab
Recept

Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab

Nog een paar maand geduld en het is zover. Dan komt er ook een Wok Dynasty in Lochristi. Op een goede kilometer van ons huis zal de zevende, en misschien wel grootste vestiging van de keten openen, vlak naast de lokale Delhaize. Ik moet toegeven dat ik daar erg naar uitkijk. Als guest chef van het jaar bij Wok Dynasty kon ik natuurlijk al lang terecht in de zes andere vestigingen in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse … Lees meer

VRIJDAG

Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Recept

Tortilla’s met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Lekker en gezond eten klaarmaken voor je bubbel hoeft helemaal geen opdracht te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je super lekkere en gezonde gerechten maken in een mum van tijd. Vandaag heb ik heerlijke plantaardige tortilla’s gemaakt met maïs en linzen van Bonduelle. Omdat groenten uit blik gewoon super gezond zijn, en de beloftes die het bedrijf maakt mij ook aanspreken … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer