Hoppa, we zijn weer aan de nieuwe week begonnen. Ik had een zalig weekend, met het feest voor de gouden bruiloft van m’n mama en papa, en met een lekkere lunch met vrienden gisteren. Omdat volgend weekend alweer een goed gevuld culinair weekend wordt, ga ik het een beetje rustig aan doen deze week. Misschien kun jij ook je voordeel doen met dit lekkere weekmenu
Mijn mama maakte dit, mijn oma maakte dit, en waarschijnlijk maakte haar moeder dit volkse gerecht ook al in de jaren (heel) stilletjes. In onze familie is het een heuse klassieker.
Geen éénpans- maar een éénpotgerecht. Ontzettend simpel, met slechts enkele ingrediënten. Maar doordat je het deksel voortdurend op de pot houdt terwijl je het witloof stooft, kun je de gehaktballetjes mee stomen, (en zelfs de aardappeltjes een paar minuutjes nadat je ze al dente hebt gekookt) en zo nemen die de smaak van het witloof op … Lees meerRecept
Uit oma’s keuken: witloof met gehaktballen
Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken. Af en toe een kijkje nemen de culinaire creativiteit van een ander chef kan bijzonder inspirerend werken. Daarom delen we regelmatig de smakelijkste bordjes van andere Would Be Chefs. Deze week laten we je kennismaken met Helen!
Helen is 23 jaar en studeert rechten … Lees meerRecept
Rigatoni met tapenade
Een Would Be Chef zoekt z’n inspiratie overal. Soms in kookboeken. Soms op sites van andere bloggers. Soms doe je een ideetje op wanneer je gaat eten bij vrienden of familie. Maar eerlijk is eerlijk: heel vaak haal ik mijn inspiratie ook uit restaurantbezoekjes. En dat kunnen bezoekjes aan sterrenrestaurants zijn, maar ook aan plezante eenvoudige brasserietjes … Lees meerRecept
Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes
Nog een paar maand geduld en het is zover. Dan komt er ook een Wok Dynasty in Lochristi. Op een goede kilometer van ons huis zal de zevende, en misschien wel grootste vestiging van de keten openen, vlak naast de lokale Delhaize. Ik moet toegeven dat ik daar erg naar uitkijk. Als guest chef van het jaar bij Wok Dynasty kon ik natuurlijk al lang terecht in de zes andere vestigingen in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse … Lees meerRecept
Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab
Lekker en gezond eten klaarmaken voor je bubbel hoeft helemaal geen opdracht te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je super lekkere en gezonde gerechten maken in een mum van tijd. Vandaag heb ik heerlijke plantaardige tortilla’s gemaakt met maïs en linzen van Bonduelle. Omdat groenten uit blik gewoon super gezond zijn, en de beloftes die het bedrijf maakt mij ook aanspreken … Lees meerRecept
Tortilla’s met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer