Een ongelofelijke storm heeft ons dit weekend parten gespeeld. Hopelijk heb je niet al teveel schade. Bij ons zijn er toch een aantal mooie bomen gesneuveld, en vandaag moet er waarschijnlijk nog eentje neergehaald worden. Jammer, heel jammer, maar dat is de natuur zeker?
Het gaat deze week trouwens nog flink waaien, en we mogen vandaag ook hagelbuien verwachten. Wees maar voorzichtig, en schuil maar binnen. En maak maar één van deze lekkere gerechten klaar. Een smakelijke werkweek toegewenst in de aanloop naar de krokusvakantie!
De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten … Lees meer
Recept
Gemarineerde zalm met courgetti
Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer
Recept
Couscous met kippenplakjes
Deze penne met courgetten en paddestoelen is heerlijk bij een gebakken kalfslapje. Ik maakte het lang geleden voor Weight Watchers en ik vind het nog steeds heerlijk!
Bereiding
Snij de paddenstoelen in vier.
Snij een lookteentje in flinterdunne plakjes en stoof die in een kleine geut olijfolie met de fijngesnipperde rozemarijn in de wok … Lees meer
Recept
Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen
Soms is het gewoon een goed idee om eens een heerlijke klassieker te maken. Ik kook graag creatief, ik experimenteer ook erg graag, maar aan sommige recepten moet je volgens mij echt niet teveel proberen te veranderen.
Geloof me maar, deze klassieke versie van de Quiche Lorraine is gewoon mijn favoriet … Lees meer
Recept
Quiche Lorraine
Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer
Recept
Linguini met kip, erwtjes en prosciutto
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer