Favoriete gerechten van de sterren uit de Top 2000
Nieuws

Favoriete gerechten van de sterren uit de Top 2000

Het is weer zover: de komende veertien dagen zijn weer echte feestweken op de radio. We zenden zoals elk najaar weer de Top 2000 uit op Joe. De 2000 beste platen aller tijden volgens onze luisteraars worden allemaal na elkaar gedraaid. Voor mij persoonlijk zijn dat de leukste weken van het jaar, en heel veel mensen genieten dan mee van al die mooie muziek.

Om in de sfeer van de grootste classics te blijven heb ik een speciaal weekmenu samengesteld. Want muzikale sterren zijn ook maar mensen met specifieke smaken en voorkeuren, en ik heb me door hun favoriete gerechten laten inspireren om een lekker en verrassend menu te bedenken voor de komende dagen. Smakelijk eten, èn smakelijk luisteren naar Joe!

MAANDAG  BRYAN ADAMS

Bryan Adams is al sinds 1989 (dus 20 jaar na de summer of 69) vegetariër en zelfs vegan, en zegt in interviews geregeld dat het schrappen van alle dierlijke producten uit z’n dieet de beste beslissing in z’n leven is geweest. Vaak eet Bryan Adams enkel avocado met tomaten en wat limoensap en verse kruiden voor lunch. Ik denk dat hij dit pure groentegerecht dan ook zeker zou kunnen waarderen.

GESTOOMDE GROENTEN MET TOMATEN DRESSING
Recept

Gestoomde groenten met tomaten dressing

Wanneer je licht maar wel erg lekker wil eten, dan zijn groenten natuurlijk een schot in de roos. Je kunt bij je groenteboer, maar ook in de supermarkt, van die heerlijke kleine groentjes kopen en met deze dressing erbij krijg je een bordje pure vitamines en smaak. Dit gerecht is niet enkel veggie, het is zelfs vegan … Lees meer

DINSDAG FREDDIE MERCURY

De legendarische zanger van Queen bracht zijn jeugd door in Zanzibar, een specerijen­eiland waar kookstijlen, ingrediënten, kruiden, specerijen en culinaire tradities uit vooral India en de Arabische landen in de loop der tijd zijn gemengd met de lokale gewoonten. Freddie Mercury hield dan ook van Indische gerechten. Benieuwd wat hij van deze makkelijke maar pittige curry zou gevonden hebben.

Mijn pittige Indische curry met kip
Recept

Mijn pittige Indische curry met kip

Ik was al twee keer op reis in India, en de keuken is daar soms echt niet te doen pittig. Dan vraag je op restaurant iets “mild” en dan sta je evengoed van je keel tot je schoenzolen in de fik. Zo ver gaan we het met dit recept uiteraard niet drijven. Dit is gewoon een heel snelle maar lekkere manier om een Indische curry te bereiden … Lees meer

WOENSDAG PRINCE

De zanger Prince was volgens zijn voormalige chef een echte zoetebek. Op een avond wou hij per se een verjaardagstaart, terwijl hij helemaal niet jarig was. Hij had er gewoon zin in. Hij hield van snoep en chocolade, en soms bestond een diner voor hem enkel uit desserts. En pannenkoeken, daar was hij helemaal gek van. Misschien een goed idee om op woensdag nog eens de pannenkoeken van Roger van Damme te maken.

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer

DONDERDAG MADONNA

Madonna zei in een interview dat ze absoluut geen champignons lust en dat ze escargots ook afschuwelijk vindt. Wanneer je haar vraagt naar haar favoriete cheat meal dan zal ze zeggen: frietjes en pizza. Maar ze wil het liefste wel gezond eten, en dan is deze makkelijke en lichte pizza misschien wel een goed idee.

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella
Recept

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella

Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden. En dit is zo één van mijn favorietjes. Want wist je dat je met tortilla’s eigenlijk een soort van hele lichte, maar superlekkere pizza’s kunt maken … Lees meer

VRIJDAG Michael Jackson

Michael Jackson was sowieso een zoetekauw, hij hield van alle desserts en taarten. Verder hield hij van KFC, van pizza’s en van sushi. Maar zijn favoriete gerechten waren Mexicaans. Als ik voor hem had mogen koken had ik ongetwijfeld mijn pittige taco’s met paprika schnitzels eens voorgeschoteld. Met wat jalapeño pepers bij is dat echt de bom. Moet je zelf zeker eens proberen vrijdag, of in het weekend!

Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui
Recept

Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui

Ik vind kalfsvlees echt een topproduct. Heel zuiver en fris, zalig om mee te werken. Ik vind dan ook dat kalfsvlees perfect past in heerlijke zomerse gerechten. Je kan het bovendien op heel veel verschillende manieren klaarmaken: à la plancha, op de bbq of gewoon gebakken. Wist je trouwens dat kalfsvlees een echte Europese specialiteit is en dat heel wat kalfsvlees uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon uit ons eigen land komt … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer