Favoriete gerechten van de sterren uit de Top 2000

Het is weer zover: de komende veertien dagen zijn weer echte feestweken op de radio. We zenden zoals elk najaar weer de Top 2000 uit op Joe. De 2000 beste platen aller tijden volgens onze luisteraars worden allemaal na elkaar gedraaid. Voor mij persoonlijk zijn dat de leukste weken van het jaar, en heel veel mensen genieten dan mee van al die mooie muziek.

Om in de sfeer van de grootste classics te blijven heb ik een speciaal weekmenu samengesteld. Want muzikale sterren zijn ook maar mensen met specifieke smaken en voorkeuren, en ik heb me door hun favoriete gerechten laten inspireren om een lekker en verrassend menu te bedenken voor de komende dagen. Smakelijk eten, èn smakelijk luisteren naar Joe!

 

MAANDAG  BRYAN ADAMS

Bryan Adams is al sinds 1989 (dus 20 jaar na de summer of 69) vegetariër en zelfs vegan, en zegt in interviews geregeld dat het schrappen van alle dierlijke producten uit z’n dieet de beste beslissing in z’n leven is geweest. Vaak eet Bryan Adams enkel avocado met tomaten en wat limoensap en verse kruiden voor lunch. Ik denk dat hij dit pure groentegerecht dan ook zeker zou kunnen waarderen.

 

DINSDAG FREDDIE MERCURY

De legendarische zanger van Queen bracht zijn jeugd door in Zanzibar, een specerijen­eiland waar kookstijlen, ingrediënten, kruiden, specerijen en culinaire tradities uit vooral India en de Arabische landen in de loop der tijd zijn gemengd met de lokale gewoonten. Freddie Mercury hield dan ook van Indische gerechten. Benieuwd wat hij van deze makkelijke maar pittige curry zou gevonden hebben.

 

WOENSDAG PRINCE

De zanger Prince was volgens zijn voormalige chef een echte zoetebek. Op een avond wou hij per se een verjaardagstaart, terwijl hij helemaal niet jarig was. Hij had er gewoon zin in. Hij hield van snoep en chocolade, en soms bestond een diner voor hem enkel uit desserts. En pannenkoeken, daar was hij helemaal gek van. Misschien een goed idee om op woensdag nog eens de pannenkoeken van Roger van Damme te maken.

 

DONDERDAG MADONNA

Madonna zei in een interview dat ze absoluut geen champignons lust en dat ze escargots ook afschuwelijk vindt. Wanneer je haar vraagt naar haar favoriete cheat meal dan zal ze zeggen: frietjes en pizza. Maar ze wil het liefste wel gezond eten, en dan is deze makkelijke en lichte pizza misschien wel een goed idee.

 

VRIJDAG Michael Jackson

Michael Jackson was sowieso een zoetekauw, hij hield van alle desserts en taarten. Verder hield hij van KFC, van pizza’s en van sushi. Maar zijn favoriete gerechten waren Mexicaans. Als ik voor hem had mogen koken had ik ongetwijfeld mijn pittige taco’s met paprika schnitzels eens voorgeschoteld. Met wat jalapeño pepers bij is dat echt de bom. Moet je zelf zeker eens proberen vrijdag, of in het weekend!