Het is weer zover: de komende veertien dagen zijn weer echte feestweken op de radio. We zenden zoals elk najaar weer de Top 2000 uit op Joe. De 2000 beste platen aller tijden volgens onze luisteraars worden allemaal na elkaar gedraaid. Voor mij persoonlijk zijn dat de leukste weken van het jaar, en heel veel mensen genieten dan mee van al die mooie muziek.
Om in de sfeer van de grootste classics te blijven heb ik een speciaal weekmenu samengesteld. Want muzikale sterren zijn ook maar mensen met specifieke smaken en voorkeuren, en ik heb me door hun favoriete gerechten laten inspireren om een lekker en verrassend menu te bedenken voor de komende dagen. Smakelijk eten, èn smakelijk luisteren naar Joe!
MAANDAG BRYAN ADAMS
Bryan Adams is al sinds 1989 (dus 20 jaar na de summer of 69) vegetariër en zelfs vegan, en zegt in interviews geregeld dat het schrappen van alle dierlijke producten uit z’n dieet de beste beslissing in z’n leven is geweest. Vaak eet Bryan Adams enkel avocado met tomaten en wat limoensap en verse kruiden voor lunch. Ik denk dat hij dit pure groentegerecht dan ook zeker zou kunnen waarderen.
Wanneer je licht maar wel erg lekker wil eten, dan zijn groenten natuurlijk een schot in de roos. Je kunt bij je groenteboer, maar ook in de supermarkt, van die heerlijke kleine groentjes kopen en met deze dressing erbij krijg je een bordje pure vitamines en smaak. Dit gerecht is niet enkel veggie, het is zelfs vegan … Lees meer
Recept
Gestoomde groenten met tomaten dressing
DINSDAG FREDDIE MERCURY
De legendarische zanger van Queen bracht zijn jeugd door in Zanzibar, een specerijeneiland waar kookstijlen, ingrediënten, kruiden, specerijen en culinaire tradities uit vooral India en de Arabische landen in de loop der tijd zijn gemengd met de lokale gewoonten. Freddie Mercury hield dan ook van Indische gerechten. Benieuwd wat hij van deze makkelijke maar pittige curry zou gevonden hebben.
Ik was al twee keer op reis in India, en de keuken is daar soms echt niet te doen pittig. Dan vraag je op restaurant iets “mild” en dan sta je evengoed van je keel tot je schoenzolen in de fik. Zo ver gaan we het met dit recept uiteraard niet drijven. Dit is gewoon een heel snelle maar lekkere manier om een Indische curry te bereiden … Lees meer
Recept
Mijn pittige Indische curry met kip
WOENSDAG PRINCE
De zanger Prince was volgens zijn voormalige chef een echte zoetebek. Op een avond wou hij per se een verjaardagstaart, terwijl hij helemaal niet jarig was. Hij had er gewoon zin in. Hij hield van snoep en chocolade, en soms bestond een diner voor hem enkel uit desserts. En pannenkoeken, daar was hij helemaal gek van. Misschien een goed idee om op woensdag nog eens de pannenkoeken van Roger van Damme te maken.
Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer
Recept
Maak eens de pannenkoeken van roger van damme
DONDERDAG MADONNA
Madonna zei in een interview dat ze absoluut geen champignons lust en dat ze escargots ook afschuwelijk vindt. Wanneer je haar vraagt naar haar favoriete cheat meal dan zal ze zeggen: frietjes en pizza. Maar ze wil het liefste wel gezond eten, en dan is deze makkelijke en lichte pizza misschien wel een goed idee.
Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden. En dit is zo één van mijn favorietjes.
Want wist je dat je met tortilla’s eigenlijk een soort van hele lichte, maar superlekkere pizza’s kunt maken … Lees meer
Recept
Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella
Michael Jackson was sowieso een zoetekauw, hij hield van alle desserts en taarten. Verder hield hij van KFC, van pizza’s en van sushi. Maar zijn favoriete gerechten waren Mexicaans. Als ik voor hem had mogen koken had ik ongetwijfeld mijn pittige taco’s met paprika schnitzels eens voorgeschoteld. Met wat jalapeño pepers bij is dat echt de bom. Moet je zelf zeker eens proberen vrijdag, of in het weekend!
Ik vind kalfsvlees echt een topproduct. Heel zuiver en fris, zalig om mee te werken. Ik vind dan ook dat kalfsvlees perfect past in heerlijke zomerse gerechten. Je kan het bovendien op heel veel verschillende manieren klaarmaken: à la plancha, op de bbq of gewoon gebakken.
Wist je trouwens dat kalfsvlees een echte Europese specialiteit is en dat heel wat kalfsvlees uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon uit ons eigen land komt … Lees meer
Recept
Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer