Doen jullie mee vandaag met Valentijn? Gaan jullie lekker eten op restaurant? Kook je zelf zijn of haar favoriete pasta, of haal je iets lekkers bij de traiteur? En gaat er straks een flesje cava of champagne open? Of kijken jullie samen voetbal met een pintje bier en gefrituurde hapjes? Of (want dat kan natuurlijk ook altijd) ga je morgen blij zijn wanneer deze (verplicht) romantische dag eindelijk achter de rug is, omdat je een serieuze indigestie krijgt van al die hartjes en al dat zeemzoeterig gedoe?
Ook onze BV-koppels lopen eigenlijk niet zo ontzettend wild van Valentijn. Els, de vrouw van Kürt Rogiers zal vanochtend wel een boterham in de vorm van een hartje snijden, omdat ook de dochters dat wel pleant vinden. Als de geweldige hobbychef Bart Kaëll vanavond voor zijn man Luc kookt dat mag het alvast geen gerecht met truffel zijn, want dat vindt hij maar niks. Topzwemmer Pieter Timmers kookt vijf keer per dag voor zichzelf, maar misschien haalt z’n vrouw Elle vandaag wel wat Secreto 07 in huis, want daar zijn ze beiden zot van. Leen Dendievel en haar man, zanger Udo, doen wellicht niks speciaals vandaag, want deze dag zegt hen werkelijk niks. Misschien hebben Sven Nys en zijn Anneke wel een tafeltje in EED in Leuven kunnen scoren, want dat staat al even op hun verlanglijstje. En het koppel der koppels, Nicole en Hugo eten misschien wel kreeft of oesters, want daar zijn ze gek van, al durven ze ook nog wel eens genieten van een stukje foie gras.
Lees al intieme (culinaire) ontboezemingen van onze BV-koppels, plus wat ze wel lusten en waar ze liefst voor passen, en hun favoriete restaurantjes in binnen- en buitenland hieronder nog eens na. En of je nu Valentijn viert of niet: leve de liefde. En al zeker: leve de liefde voor lekker eten!
Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els. Ik heb natuurlijk jarenlang een ochtendshow met Kürt gepresenteerd, en we zijn sinds die tijd beste maten gebleven.
Kürt heeft met Els een vrouw uit de duizend, super attent en lief, behoorlijk down to earth, en dan nog eens een prima kok ook … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Kürt Rogiers & z’n vrouw Els Valentijn!
https://wouldbechef.be/nieuws/zo-vieren-luc-appermont-bart-kaell-valentijn/
Pieter Timmers is op dit moment zonder discussie onze beste en populairste zwemmer. Met zijn 2 meter en zijn 89 kilo spieren staat de zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2016 zo strak als een speer. En zijn geweldige vrouw Elle is altijd een fijne collega van me geweest bij Medialaan … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Pieter Timmers & Elle Valentijn!
Alweer twee absolute toppers voor onze Valentijnsspecial op Would Be Chef: Leen Dendievel en Udo Mechels. Leen Dendievel is een kanjer van het zuiverste water. Een topactrice die je kent van Thuis. Maar ze heeft ook al verschillende superboeiende boeken geschreven. “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Leen Dendievel & Udo Valentijn!
Vandaag alweer een zeer charmant koppel in onze Valentijnsspecial. Sven Nys en z’n vriendin Anneke. Sven is al jaren een goede copain van ons. Hij kwam al vaker bij ons thuis eten, en we zaten ook al meermaals samen aan tafel bij ons gemeenschappelijke vriend Roger van Damme.
Sven is een absolute topsporter geweest, een voorbeeld voor velen, en dan nog eentje met een ijzeren discipline … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!
Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste.
Op de koop toe zijn onze twee eeuwige tortelduifjes ook nog eens goede vrienden van ons … Lees meer
Nieuws
Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer