Doen jullie mee vandaag met Valentijn? Gaan jullie lekker eten op restaurant? Kook je zelf zijn of haar favoriete pasta, of haal je iets lekkers bij de traiteur? En gaat er straks een flesje cava of champagne open? Of kijken jullie samen voetbal met een pintje bier en gefrituurde hapjes? Of (want dat kan natuurlijk ook altijd) ga je morgen blij zijn wanneer deze (verplicht) romantische dag eindelijk achter de rug is, omdat je een serieuze indigestie krijgt van al die hartjes en al dat zeemzoeterig gedoe?
Ook onze BV-koppels lopen eigenlijk niet zo ontzettend wild van Valentijn. Els, de vrouw van Kürt Rogiers zal vanochtend wel een boterham in de vorm van een hartje snijden, omdat ook de dochters dat wel pleant vinden. Als de geweldige hobbychef Bart Kaëll vanavond voor zijn man Luc kookt dat mag het alvast geen gerecht met truffel zijn, want dat vindt hij maar niks. Topzwemmer Pieter Timmers kookt vijf keer per dag voor zichzelf, maar misschien haalt z’n vrouw Elle vandaag wel wat Secreto 07 in huis, want daar zijn ze beiden zot van. Leen Dendievel en haar man, zanger Udo, doen wellicht niks speciaals vandaag, want deze dag zegt hen werkelijk niks. Misschien hebben Sven Nys en zijn Anneke wel een tafeltje in EED in Leuven kunnen scoren, want dat staat al even op hun verlanglijstje. En het koppel der koppels, Nicole en Hugo eten misschien wel kreeft of oesters, want daar zijn ze gek van, al durven ze ook nog wel eens genieten van een stukje foie gras.
Lees al intieme (culinaire) ontboezemingen van onze BV-koppels, plus wat ze wel lusten en waar ze liefst voor passen, en hun favoriete restaurantjes in binnen- en buitenland hieronder nog eens na. En of je nu Valentijn viert of niet: leve de liefde. En al zeker: leve de liefde voor lekker eten!
Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els. Ik heb natuurlijk jarenlang een ochtendshow met Kürt gepresenteerd, en we zijn sinds die tijd beste maten gebleven.
Kürt heeft met Els een vrouw uit de duizend, super attent en lief, behoorlijk down to earth, en dan nog eens een prima kok ook … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Kürt Rogiers & z’n vrouw Els Valentijn!
https://wouldbechef.be/nieuws/zo-vieren-luc-appermont-bart-kaell-valentijn/
Pieter Timmers is op dit moment zonder discussie onze beste en populairste zwemmer. Met zijn 2 meter en zijn 89 kilo spieren staat de zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2016 zo strak als een speer. En zijn geweldige vrouw Elle is altijd een fijne collega van me geweest bij Medialaan … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Pieter Timmers & Elle Valentijn!
Alweer twee absolute toppers voor onze Valentijnsspecial op Would Be Chef: Leen Dendievel en Udo Mechels. Leen Dendievel is een kanjer van het zuiverste water. Een topactrice die je kent van Thuis. Maar ze heeft ook al verschillende superboeiende boeken geschreven. “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Leen Dendievel & Udo Valentijn!
Vandaag alweer een zeer charmant koppel in onze Valentijnsspecial. Sven Nys en z’n vriendin Anneke. Sven is al jaren een goede copain van ons. Hij kwam al vaker bij ons thuis eten, en we zaten ook al meermaals samen aan tafel bij ons gemeenschappelijke vriend Roger van Damme.
Sven is een absolute topsporter geweest, een voorbeeld voor velen, en dan nog eentje met een ijzeren discipline … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!
Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste.
Op de koop toe zijn onze twee eeuwige tortelduifjes ook nog eens goede vrienden van ons … Lees meer
Nieuws
Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer