Doen jullie mee vandaag met Valentijn? Gaan jullie lekker eten op restaurant? Kook je zelf zijn of haar favoriete pasta, of haal je iets lekkers bij de traiteur? En gaat er straks een flesje cava of champagne open? Of kijken jullie samen voetbal met een pintje bier en gefrituurde hapjes? Of (want dat kan natuurlijk ook altijd) ga je morgen blij zijn wanneer deze (verplicht) romantische dag eindelijk achter de rug is, omdat je een serieuze indigestie krijgt van al die hartjes en al dat zeemzoeterig gedoe?
Ook onze BV-koppels lopen eigenlijk niet zo ontzettend wild van Valentijn. Els, de vrouw van Kürt Rogiers zal vanochtend wel een boterham in de vorm van een hartje snijden, omdat ook de dochters dat wel pleant vinden. Als de geweldige hobbychef Bart Kaëll vanavond voor zijn man Luc kookt dat mag het alvast geen gerecht met truffel zijn, want dat vindt hij maar niks. Topzwemmer Pieter Timmers kookt vijf keer per dag voor zichzelf, maar misschien haalt z’n vrouw Elle vandaag wel wat Secreto 07 in huis, want daar zijn ze beiden zot van. Leen Dendievel en haar man, zanger Udo, doen wellicht niks speciaals vandaag, want deze dag zegt hen werkelijk niks. Misschien hebben Sven Nys en zijn Anneke wel een tafeltje in EED in Leuven kunnen scoren, want dat staat al even op hun verlanglijstje. En het koppel der koppels, Nicole en Hugo eten misschien wel kreeft of oesters, want daar zijn ze gek van, al durven ze ook nog wel eens genieten van een stukje foie gras.
Lees al intieme (culinaire) ontboezemingen van onze BV-koppels, plus wat ze wel lusten en waar ze liefst voor passen, en hun favoriete restaurantjes in binnen- en buitenland hieronder nog eens na. En of je nu Valentijn viert of niet: leve de liefde. En al zeker: leve de liefde voor lekker eten!
Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els. Ik heb natuurlijk jarenlang een ochtendshow met Kürt gepresenteerd, en we zijn sinds die tijd beste maten gebleven.
Kürt heeft met Els een vrouw uit de duizend, super attent en lief, behoorlijk down to earth, en dan nog eens een prima kok ook … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Kürt Rogiers & z’n vrouw Els Valentijn!
https://wouldbechef.be/nieuws/zo-vieren-luc-appermont-bart-kaell-valentijn/
Pieter Timmers is op dit moment zonder discussie onze beste en populairste zwemmer. Met zijn 2 meter en zijn 89 kilo spieren staat de zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2016 zo strak als een speer. En zijn geweldige vrouw Elle is altijd een fijne collega van me geweest bij Medialaan … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Pieter Timmers & Elle Valentijn!
Alweer twee absolute toppers voor onze Valentijnsspecial op Would Be Chef: Leen Dendievel en Udo Mechels. Leen Dendievel is een kanjer van het zuiverste water. Een topactrice die je kent van Thuis. Maar ze heeft ook al verschillende superboeiende boeken geschreven. “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Leen Dendievel & Udo Valentijn!
Vandaag alweer een zeer charmant koppel in onze Valentijnsspecial. Sven Nys en z’n vriendin Anneke. Sven is al jaren een goede copain van ons. Hij kwam al vaker bij ons thuis eten, en we zaten ook al meermaals samen aan tafel bij ons gemeenschappelijke vriend Roger van Damme.
Sven is een absolute topsporter geweest, een voorbeeld voor velen, en dan nog eentje met een ijzeren discipline … Lees meer
Nieuws
Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!
Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste.
Op de koop toe zijn onze twee eeuwige tortelduifjes ook nog eens goede vrienden van ons … Lees meer
Nieuws
Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer